Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nokia jako modem 3G???

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 gjj

gjj
  • 14 posts

Posted 08 July 2007 - 16:27

Czesc,

czy ktos z Was wie jak polaczyc nokie z makiem, tak zeby dzialala jako modem?
Znalazlem jedna intrukcje do tego ( [url]http://blog.bittube.com/2007/04/24/[/url] ), ale brakuje tam jednej rzeczy, nie ma numeru "Gprs CID String" dla polskich operatorow. I wszystko co wpisuje nie dziala:( Dochodze do momentu gdy na pasku wyswietla sie "Authenticating..." i potem zaraz przechodzi w "Disconnecting..",

Ktos zna rozwiazanie?

#2 norbertcala

norbertcala
  • 1148 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 July 2007 - 18:03

a Jaka masz siec?

#3 gjj

gjj
  • 14 posts

Posted 09 July 2007 - 01:11

a Jaka masz siec?

Dzieki za zainteresowanie. Mam Orange i jak sie okazalo numerem jest słowo:-o "internet". Pełna konfiguracja telefonu znajduje sie na macplug.org

pozdr.
gjj

#4 mirrr

mirrr
  • 127 posts
  • SkądWodzisław Śl

Posted 09 July 2007 - 22:35

Ja konfigurowałem połączenie z moją Nokią 6280 tworząc nowe połączenie sieciowe. Słowo internet jest jednocześnie loginem i hasłem a numer pod który należy zadzwonić to *99# - u mnie to połączenie działa, łączę się z MB przez bluetootha. Jedynym problemem jest to, że czasem nie chce otwierać mi wszystkich stron - po kilku sekundach i kilku próbach odświeżania udaje się :)

Dołączona grafika

#5 gjj

gjj
  • 14 posts

Posted 12 July 2007 - 08:15

Ja konfigurowałem połączenie z moją*Nokią 6280 tworząc nowe połączenie sieciowe. Słowo internet jest jednocześnie loginem i hasłem a numer pod który należy zadzwonić to *99# - u mnie to połączenie działa, łączę się z MB przez bluetootha. Jedynym problemem jest to, że czasem nie chce otwierać mi wszystkich stron - po kilku sekundach i kilku próbach odświeżania udaje się :)

[URL=http://img519.imageshack.us/my.php?image=picture1yy5.png]Dołączona grafika[/URL]

Mam dokładnie tak samo:!: Ale to nie tylko strony. Jak sciagam emaile to tez dopiero za ktoryms razem sie laczy. Nie wiem czy to taka uroda polaczenia 3G+bluetooth? Jutro moze wymienie sobie karte na nowy uSIM, moxe pomoze:?:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users