Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

fallout 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 bejzkik

bejzkik
  • 337 postów
  • Skądsc

Napisano 08 lipca 2007 - 14:19

no wszystkim zainteresowanym chyba nie musze tlumaczyc dlaczego seria fallout (no moze fabularna jej czesc uscislam) jest najlepsza gra prg w historii gier ;)
zapowiadana jest czesc trzecia i dlatego moze warto zaglosowac w tym glosowaniu
http://www.bethsoft....howtopic=725064
kto wie, moze to cos da? ;)

#2 sanitariusz

sanitariusz
  • 524 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 09 lipca 2007 - 22:36

Kiedys widzialem wywiad z kims od Fallouta 3 ze nie zrobia wersji na maca ale nie stawiaja przeszkod by np zrobil to Aspyr.

#3 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 09 lipca 2007 - 22:51

Szkoda gadać .... Ale bedziemy ich tak długo kochali aż oni też nas pokochają :)

#4 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 11 lipca 2007 - 17:21

Fallouta 3 robią już od 6 lat. Od dwóch lat podobno jakiś polak jest kierownikiem prac nad grą. Ta gra ma moim zdaniem najlepszy klimat ze wszystkich w jakie grałem. Czy ktoś wie, czy są poprzednie wersje na Mac?

#5 devilia

devilia
  • 1 872 postów
  • SkądDziałdowo, PL

Napisano 11 lipca 2007 - 17:36

Fallouta 3 robią już od 6 lat. Od dwóch lat podobno jakiś polak jest kierownikiem prac nad grą. Ta gra ma moim zdaniem najlepszy klimat ze wszystkich w jakie grałem.
Czy ktoś wie, czy są poprzednie wersje na Mac?

Tak mam obie. Na ebayu amerykanskim mozesz kupic (nowki zafoliowane) za 10 usd + ok 5 usd wysylka do Europy czyli wyjdzie Cie jakies 50 zeta.

#6 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 31 października 2008 - 16:58

Odkopuję temacik .... Ktoś z forum już ma/gra w jakąś wersję .... czy to PC czy PS3 ?? Jeśli tak to jak wrażenia ? ? :)

#7 bejzkik

bejzkik
  • 337 postów
  • Skądsc

Napisano 31 października 2008 - 18:18

wlasnie sie po nia wybieram

#8 Cottage

Cottage
  • 739 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 31 października 2008 - 19:15

Odkopuję temacik .... Ktoś z forum już ma/gra w jakąś wersję .... czy to PC czy PS3 ?? Jeśli tak to jak wrażenia ? ? :)

Plecam tą recenzję:
Gametrailers.com - Fallout 3 - Review HD

#9 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 31 października 2008 - 19:25

interesuje mnie wersja PS3 ... ciekaw jestem czy wyświetlane jest 720p czy 1080

#10 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 01 listopada 2008 - 16:22

Ja mam wersję PC od wczorajszego wieczora :P Coż, muszę powiedzieć, że... noc była krótka. Gra jest prawie taka jaka powinna być. Narazie brakuje mi tylko "smaczków" takich jak nawiązania do innych popularnych tytułów, opisów rzeczy, broni. Aha, gra jest (przynajmniej na początku) bardzo łatwa. Na 3. poziomie można pokonać mutanta behemota. Bardzo przydaje się chrayzma i retoryka, czyli to za co fallouta lubię najbardziej oprócz klimatu oczywiście :) Czytałem, że na PS3 są jakieś problemy z grą - częste zwiechy, słabsza grafika niż na xbox, ale nie pamiętam, gdzie to było - tak tylko rzuciłem okiem.

#11 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 01 listopada 2008 - 16:46

A orientujesz się czy tytuł będzie zlokalizowany w PL wersji jezykowej ??

#12 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 01 listopada 2008 - 17:12

Jak to będzie? On jest od razu po polsku :P Tzn. są polskie napisy, menu, ale głosy ludzi po angielsku. Z jednej strony fajnie zachować oryginał, ale z drugiej np. Fallout Tactics miał genialne spolszczenie.

Na ps3 też jest po polsku: Fallout 3 (PS3) Fallout 3 (PS3) - Edycja polska

#13 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 04 listopada 2008 - 00:37

Nie do końca - na Konsole dopiero jest zapowiedziany PL na święta, teraz jest tylko Angielska wersja.

Gry komputerowe - Cenega Poland Sp. z o.o.

"Już dziś dostępna jest podstawowa edycja na PC w pełnej polskiej wersji językowej, oraz edycje na konsol PS3 i XB360 w pełnej angielskiej wersji językowej."
"Pełna polska wersja językowa (napisy i dialogi) ukarzę się na XB360 i PS3 jeszcze przed świętami. "

Ale nic to nie mogłem się doczekać i kupiłem wersje PC .... Nie powiem warto było czekać po stokroć warto Gra jest GENIALNA ... tym bardziej ze wygląd tgo tytułu na PC jest oszałamiający :) Aspyr koniecznie powinien pomyśleć o porcie tej pozycji na Maczki.... a ja powiem że jak ktoś nie ma windołsa i nie chciał kalać Maczka BootCampem to dla tej gry warto :) Wybrałem pełne polskie dialogi i napisy - lektor jest bardziej niż ok :)

PS. Jak Ci działa na MBP ?? Bo ja ustawiłem wszystkie detale na bardzo wysokie - z max. próbkowaniem i na mojej konfiguracji z BootCampem działa nadzwyczaj płynnie :) Ogólnie 9,5 na 10 :)

#14 N'Jorl

N'Jorl
  • 130 postów
  • Skąd27-400

Napisano 04 listopada 2008 - 18:08

A na aluminiowym iMacu z ATI,RadeonHD2600 ktoś próbował? Albo z Ciderem?

#15 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 04 listopada 2008 - 18:13

Oj obawiam się że ten leciwy bądź co bądź już Radeon ( w świecie kart graficznych rok to przepaść ) może mieć sporą zadyszkę przy tym tytule. Ale zawsze można obniżyć detale - a jest z czego schodzić bo wybór opcji dot. grafiki jest bardzo rozbudowany, pozwala na praktycznie dowolne dopasowanie. Grać się na 100% da ... a w tej grze to fabuła wciągająca jest głownym motorem rozrywki .... oczywiście piękna grafika dopełnia całości .... a przysłowiową wisienką na torcie jest klimacik FallOut ;)

#16 OloMac

OloMac
  • 796 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 04 listopada 2008 - 18:18

Ja właśnie wczoraj zorientowałem się, że jest dubbing w PL wersji :P Po pierwszym uruchomieniu gry dostałem komunikat w stylu: "ustawienia gry zostały dostosowane do twojej karty graficznej (high - wysokie)" :D I rzeczywiście gra chodziła płynnie, ale w jakiejś niskiej rozdzielczości. Zmieniłem na 1440x900 i poobniżałem kilka bajerów w związku z tym. Nie od dziś wiadomo, że gry na mac os nie działają dobrze, lepiej mieć jednak tego bootcampa. A jak tam fabuła? Długa jest? Bo ja już jestem po etapie z kryptą 112 - na razie najlepszy moment dla mnie w grze (fotel błogości ! i wesoła muzyczka w symulacji). Lewitujące oko enklawy też jest świetne :) Moja ocena 8/10 mimo, że jestem fanem serii :P chociaż gry jeszcze nie skończyłem. Edit: Właśnie z tym klimatem nie do końca tak jest jak było w poprzednich częściach. Owszem, jest on niepowtarzalny, ale mało jest smaczków, które tyle osób oczekiwało.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych