Witam. Znacie jakiś program do nagrywania dźwieku z komputera? Mianowicie posiadam Mac`a z OS X Lion 10.7, kontroler NI X1, mixer, interfejs audio oraz Traktor Pro 2 i grając sety, chciałbym je nagrywać. Jakim programem najlepiej ?

Macbook i nagrywanie setów
Rozpoczęty przez
frozenik
, 24 lut 2012 18:30
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 lutego 2012 - 18:30
Napisano 19 marca 2012 - 21:20
Przy Twoim setupie zostaje Ci Audacity. Problemem jest jednak, że nie uda Ci się nagrać na nim dźwięku z tego samego komputera. Potrzebowałbyś drugiego komputera.
Jest też opcja nagrywania na Trakorze, z tym, że oczywiście zmiany na Twoim mixerze nie będą nagrywane (kwestia zewnętrznego mixera).
Napisano 27 marca 2012 - 12:32
Wyprowadź dźwięk ze swojego miksera przez master albo record out i podaj go do interfejsu audio (jeżeli masz kartę od NI to np na wejście 7/8 audio in). Ustawiasz potem w Audacity (ja osobiście korzystam z Logica) by nagrywał dźwięk z wejścia 7/8 audio in i po problemie
Napisz przede wszystkim jaki masz mikser i jaki interfejs.

Napisano 07 kwietnia 2012 - 07:39
Interfejs Reloop Play i mixer, stary Gemini PS-424x.
Od razu zapytam, jeśli mam podłączony w/w sprzęt to oglądając filmiki na YouTube, dźwięk nie idzie w parze z obrazem. Wtf?!
Napisano 13 kwietnia 2012 - 12:33
Jak masz Traktor'a, to możesz przecież bezpośrednio przez program nagrywać.
Preferences - > Mix Recorder
Preferences -> Global Settings -> zazanaczasz pierwszą opcję i w global section right ustawiasz recorder.
Voila!
Napisano 26 kwietnia 2012 - 18:24
pod warunkiem, że używa m.in. eq i crossfadera w traktorze... a nie na mikserze...
Napisano 26 kwietnia 2012 - 18:58
A jeżeli nie, to ustawia na external i po problemie?
Napisano 27 kwietnia 2012 - 07:57
A po co się bawić w takie zabawy jak przestawianie wyjścia itp. Po prostu z wyjścia w mixerze RECORD podłącz do wejścia w Macu i pobierz z AppStore dowolny pasujący Ci program do nagrywania, tam ustawiasz na wejście w Macu i jest ok. Wtedy masz normalnie sterowanie X1 w Traktorze, sygnał z traktora idzie do mixera, tam go np: zgrywasz i masz odsłuch z dwoma niezależnymi sygnałami audio, a oddzielny interfejs w Macu będzie rejestrował dźwięk, ja tak osobiście na początku swojego grania nagrywałem sety i jakość była naprawdę ok, oczywiście musisz uważać na przestery itp.

Napisano 05 maja 2012 - 14:00
a po co wymyślać jak już ktoś wymyślił Audio Hijack Pro nagrasz wszystko z każdego programu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych