Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Monitor aktywności nie działa.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 maras_w-wo

maras_w-wo
  • 11 postów

Napisano 23 lutego 2012 - 13:28

Witam. Mam problem ze swoim MacBookiem Pro 13 4gb RAM 2,4 procesor, pewnego zauważyłem że gry się zacinają i musiałem drastycznie zmniejszyć praktycznie do minimum z maksimum wyświetlanie grafiki. Postanowiłem włączyć monitor aktywności by sprawdzić może jakieś aplikacje działają niepotrzebnie ale nie chce się on włączyć. Ładować się może z 20 minut(kursor pokazuję że się ładuje)dalej nic. Sprawdziłem cały system pod kontem wirusów (Avast) oraz sprawdziłem system IceCleanem i wszystko w porządku. Parametry komputera się nie zmieniły. Dodam że sam komputer nie zwolnił, ładownie gier też nie, zaczyna się problem jak pojawia się dużo wyświetlania grafiki, ale filmy chodzą bez problemu. Jakieś rady? Pozdrawiam maras_w-wo PS: jestem laikiem komputerowym i nie znam dobrze Slangu Macowców więc proszę w miarę o prostą odpowiedź :)

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 13:16

Odpal z Terminala: /Applications/Utilities/Activity\ Monitor.app/Contents/MacOS/Activity\ Monitor I powiedz, czy coś się w tym terminalu pokazuje.

#3 maras_w-wo

maras_w-wo
  • 11 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 22:31

dosłownie przekopiować co napisałeś? Bo wtedy nic nie znajduję :(

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 350 postów

Napisano 25 lutego 2012 - 20:07

Tak, przekopiuj. Robisz coś źle, mi 'znajduje'.

#5 maras_w-wo

maras_w-wo
  • 11 postów

Napisano 10 marca 2012 - 19:07

Monitor aktywności nie działa. Wgrałem sobie Liona i problem zanikł lecz po 2 tygodniach wrócił lecz tym razem tylko problem z grafiką... Byłem w trakcie grania jak komputer zaczął mulić wszystkie operacje graficzne zwolniły... Co to może być? Dodam że wgrałem Liona bez formatowania dysku.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych