Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Adobe: Jak odinstalowac?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 07 lipca 2007 - 16:09

Jak odinstalowac pakiet Adobe CS3? :confused:

#2 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 07 lipca 2007 - 16:36

Tak jak każdy inny program - przenieść jego teczkę do kosza. Ewentualnie użyć programu typu AppDelete.

#3 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 07 lipca 2007 - 16:42

Nie jest to takie proste, po takiej operacji nie ma możliwość ponownej instalacji. Np po trialu nie ma szans na pełną wersję itp... Aby tak naprawdę pozbyć się tego pakietu trzeba wynaleźć w sieci skrypt który pokaże pliki ukryte, i usunąć wszystkie pliki adobe z application support Ja znalazłem Show Hide Invisible files 1.5.app poogóglaj

#4 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 07 lipca 2007 - 17:04

a nie da sie jakos z konsolii lub automatycznie bo to moze byc masakra. Moze przy ponownej instalacji bedzie pytal czy wyinstalowac czy na nowo zainstalowac?

Dla przyszlych pokolen znalazlem cos takiego:
http://kb.adobe.com/...eId=MS_Customer

lub

http://kb.adobe.com/...30060&sliceId=2

Jak przetestuje dam znac czy dziala.

#5 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 07 lipca 2007 - 18:12

Do skasowania CS3 masz, zdaje się w katalogu 'utilities' utworzony folder adobe'a z programem do odinstalowywania. W razie problemów dzwońcie do Wimal'a, serwis adobe'a 022 840 80 15. Sziedzą tam dwaj panowie, któzy chętnie pomagają w takich sprawach i w ogóle odnośnie adobe'a. Ja ostatnio długo dyskutowałem o polskich czcionkach w amerykańskim illustratorze.

#6 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 07 lipca 2007 - 18:24

Do skasowania CS3 masz, zdaje się w katalogu 'utilities' utworzony folder adobe'a z programem do odinstalowywania.
W razie problemów dzwońcie do Wimal'a, serwis adobe'a 022 840 80 15

Faktycznie sa tam dwa katalogi:
Adobe Installers i Adobe Utilities

W pierwszym Add or Remove Adobe Photoshop CS3 i Adobe Creative Suite 3 Design Premium

Zobacze jak cos sie da zrobic podziele sie doswiadczeniem na liscie.

#7 lucass

lucass
  • 112 postów
  • SkądDublin

Napisano 08 lipca 2007 - 19:00

tylko w ten sposob sie da... i odinstaluj razem z Acrobat 8... ja po becie CS3 ktora wyrzucilem do kosza musialem skryptem CleanCS3 czyscic i pomoglo jak usunelem razem z Acrobatem 8....

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych