Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pokrowiec ochronny - MacBook Pro 13

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 21 lutego 2012 - 22:52

Witam, Zamierzam w najbliższym czasie kupić jakieś dobre etui na mojego macbooka pro i chciałbym zapytać, cy ktoś może mi polecić dobry pokrowiec/etui? Widziałem kiedyś takie droższe pokrowce (coś ponad 200zł), czy opłaca się trochę dopłacić i kupić pokrowiec za ponad 200zł zamiast takiego za 100zł? Czy rzeczywiście te droższe zabezpieczają maca przy upadku? :) Będę wdzięczny za wasze opinie i jeśli ktoś posiada jakiś pokrowiec to będę wdzięczny za mini recenzję :) Pozdrawiam

#2 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 22 lutego 2012 - 16:15

Wszystko zależy czego oczekujesz od pokrowca. Ja na przykład zdecydowałem się na pokrowiec Tucano. Z zewnątrz (chyba) zamsz, miły w dotyku, od środka materiał przypominający delikatną piankę. Idealny do wrzucania MacBooka do torby, ale na pewno nie idalny do prób wytrzymałościowych. Nie jest to case, który ochroni cię przed upadkami, co najwyżej unikniesz zadrapań. Jeśli chcesz nosić go w rękach i masz obawy przed tym, że zdarzą się upadki to proponuje zainwestować w coś znacznie wytrzymalszego. Są tego typu pokrowce, ale ciężko mówić o tym aby były one poręczne. Taki pokrowiec musi mieć porządną izolację od wewnątrz, no i plastikową obudowę z zewnątrz.

#3 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 22 lutego 2012 - 18:44

A coś takiego: Apple iSpot Premium Reseller Booq Viper XS3, GTR - Pokrowiec MacBook (Pro) 13 - 13"

Ma ktoś? Poważnie się nad tym zastanawiam. Maca pewnie i tak nosiłbym w plecaku, ale jakby mi jakoś plecak upadł to zawsze jakieś dodatkowe zabezpieczenie by było :P

#4 fischu

fischu
  • 152 postów
  • SkądDąbrowa Górnicza

Napisano 22 lutego 2012 - 19:00

Skoro chcesz nosić w plecaku, to zwykły pokrowiec powinien wystarczyć. Lepiej w takiej sytuacji zainwestować w odpowiedni plecak/torbę, niż na odwrót. Pokrowiec do którego dodałeś linka, miałem przyjemność oglądać i jest na prawdę fajny. Nie wiem jednak jak będzie sprawował się przy upadkach. To tak jak z iPhonem. Może spadać ci na ziemię 100 tysięcy razy i nic się z nim nie stanie, a uderzy raz i cały wyświetlacz idzie do wymiany. Bierz także pod uwagę, że na ogół jeśli już coś takiego spada to nie na płask, tylko rogami. A ciężko znaleźć pokrowiec, który upadkiem masy 2 kg o ziemię się nie uszkodzi.

#5 MrNorbi

MrNorbi
  • 398 postów
  • SkądTłuszcz

Napisano 22 lutego 2012 - 19:11

Plecak raczej nie będzie przystosowany do chronienia macbooka, co najwyżej będzie miał przegrodę na laptopa. Ok, dzięki, jak będę w iSpocie to spojrzę na ten pokrowiec i sam zdecyduję :)

#6 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 22 lutego 2012 - 19:25

Ja mam pokrowiec dwa razy tańszy - Apple iSpot Premium Reseller Tucano Elements pokrowiec MacBook Pro 13" - czarny - 13"
MB był noszony w zwykłym plecaku, wielokrotnie ze mną latał i jeździł w różnych warunkach. Ale przyznaję, testów wytrzymałościowych (typu: rzucanie o ścianę) nie wykonywałam ;)

#7 Radabi

Radabi
  • 16 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 lutego 2012 - 11:29

Ja mam pokrowiec dwa razy tańszy - [url=http://ispot.com.pl/Tucano_Elements_pokrowiec_MacBook_Pro_13__czarny_p1218.html]Apple iSpot Premium Reseller Tucano Elements pokrowiec MacBook Pro 13" - czarny - 13"[/url]
MB był noszony w zwykłym plecaku, wielokrotnie ze mną latał i jeździł w różnych warunkach. Ale przyznaję, testów wytrzymałościowych (typu: rzucanie o ścianę) nie wykonywałam ;)

Dokładnie taki sam posiadam i sprawdza sie rewelacyjnie... Codziennie nosze w torbie ... podczas upadku moze byc problem ;)

#8 Szym87

Szym87
  • 64 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 20:53

Ja tam swojego nosze ( i to duzo ) w takiej torbie
Torba NIKE AD METROPOLIS MESSENGER (BA3180-067) (2119748395) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
I nie ma zadnych zarysowan ani nic, jest w niej osoba przergroda na lapka.

Tak jak uzytkownicy powyzej testow wytrzymalosciowych nie robilem ale jak z jajkiem sie z nim nie obchodze

#9 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 24 lutego 2012 - 21:53

A coś takiego: Apple iSpot Premium Reseller Booq Viper XS3, GTR - Pokrowiec MacBook (Pro) 13 - 13"

Ma ktoś? Poważnie się nad tym zastanawiam. Maca pewnie i tak nosiłbym w plecaku, ale jakby mi jakoś plecak upadł to zawsze jakieś dodatkowe zabezpieczenie by było :P

jest niezły

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych