Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Ipad 2 16GB "Ładowanie nie odbywa się"

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 marcin.baron

marcin.baron
  • 6 posts

Posted 21 February 2012 - 16:27

Witam, może zacznę od wprowadzenia. A więc posiadam Ipada 2 16GB zjailbreakowanego, a problem polega na tym, że gdy chcę nałądować Ipada przez przełączke apple w kontakcie to nic się nie dzieje ale gdy podłączam do komputera (Windows 7 64-bit) to wyświetla się komunikat "ładowanie nie odbywa się". Wszystko było ok dopóki nie zostawił Ipada żeby na noc się ładował. Szukałem różne posty ale wszyscy mają inną sytuację. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ Ipad jest nowiutki. Od razu pisze, że przywróciłem system do ipada ale dalej nie chce sie ładować. Co mam teraz zrobić? Czy mam iść do serwisu? Czy to jest wada systemu czy sprzętu? help... :(

#2 seeadv

seeadv
  • 688 posts

Posted 21 February 2012 - 16:34

Komunikat przy podłączeniu do komputera jest normalny: prąd z USB jest za mały do ładowania iPada. Ale wykrywa ładowanie, więc moim zdaniem uszkodzona jest ładowarka.

#3 speedave

speedave
  • 352 posts
  • SkądBiałystok

Często ten komunikat pojawia się ze względu na niskie napięcie portu USB w komputerze, ale dziwne jest, że jak podłączasz do kontaktu to też nie ładuje.

#4 Pedro407

Pedro407
  • 597 posts
  • SkądWrocław

Sprobuj inny kabel. Mi ostatnio tez padl. Najpierw iPhone reagowal za 3-4 podlaczeniem, a pozniej w ogole przestał. Kupilem nowy kabel (zamiennik) i dziala:)

#5 marcin.baron

marcin.baron
  • 6 posts

Posted 21 February 2012 - 16:38

Mam ipoda touch 2G i sprawdzałęm kabel od ipada i od ipoda.

#6 seeadv

seeadv
  • 688 posts

Posted 21 February 2012 - 16:38

ze względu na niskie napięcie portu USB w komputerze

Gwoli ścisłości: napięcie prądu jest jak najbardziej dobre, natężenie jest za małe (USB: 500mA, ładowarka od iPada: 2,1A).

#7 speedave

speedave
  • 352 posts
  • SkądBiałystok

Posted 21 February 2012 - 16:42

Gwoli ścisłości: napięcie prądu jest jak najbardziej dobre, natężenie jest za małe (USB: 500mA, ładowarka od iPada: 2,1A).

Wiem właśnie, dotarło to do mnie jak już napisałem komentarz.

#8 marcin.baron

marcin.baron
  • 6 posts

Posted 21 February 2012 - 16:45

Ale panowie proszę o nie odbieganie od tematu :)

---------- Wpis dodano o 16:45 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:43 ----------

Przed chwilą sprawdziłem czy Ipad ładuje się przez inną przełączkę, ale nadal nic -,-

#9 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 21 February 2012 - 19:29

iPad ładuje się z portu USB komputera wtedy, kiedy ekran jest wygaszony!! Podłącz iPada do komputera, sprawdź poziom akumulatora, zostaw na pól godziny i sprawdź ponownie.

#10 marcin.baron

marcin.baron
  • 6 posts

Posted 21 February 2012 - 19:51

Przez kompa ładuje mi się Ipad ale bardzo powoli. Mi najbardziej zalezy dlaczego nie ładuje sie przez kontakt? Wczesniej ladowal sie nawet jak podlaczalem przełączką od telefonu a teraz to nic nie dziala. -,- O co chodzi? W ogóle to mi się zepsuło tak z dnia na dzień.

#11 seeadv

seeadv
  • 688 posts

Posted 21 February 2012 - 21:15

Napisałem to od razu w drugim poście: wygląda na uszkodzoną ładowarkę. Skoro kabel jest sprawny, przez USB komputera widać że działa, a pod ładowarką nie to wina ładowarki.

#12 marcin.baron

marcin.baron
  • 6 posts

Posted 21 February 2012 - 21:30

Jutro pożyczę taką samą ładowarkę apple do ipada ale nie wiem czy masz rację. Tak jak już napisałem wcześniej podłączałem IPADA przez inne wtyczki i działało ładowanie a teraz nie dział. No ale jutro sprawdzę. Dzieki ogólnie wszystkim za pomoc. Ale żeby nie było nie odchodźcie bo problem jeszcze nie zażegnany :D

---------- Wpis dodano o 21:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:27 ----------

Zresztą nie napisałem wcześniej, że jak podłączałem do kompa przed tym zdarzeniem to było napisane "np: 41% naładowania" i na górze się normalnie ładowało, a teraz piszę "Ładowanie nie odbywa się".

#13 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 21 February 2012 - 21:41

Zresztą nie napisałem wcześniej, że jak podłączałem do kompa przed tym zdarzeniem to było napisane "np: 41% naładowania" i na górze się normalnie ładowało, a teraz piszę "Ładowanie nie odbywa się".

Przecież napisałem, że z komputera laduje sie TYLKO wtedy kiedy ekran jest wygaszony. Naciśniesz home lub sleep, ekran się włącza a razem z nim informacja, że się nie ładuje. To TAK działa.

#14 marcin.baron

marcin.baron
  • 6 posts

Posted 21 February 2012 - 21:58

Ok rozumiem :) Ale jutro dam znać jeszcze czy działa na tej pożyczonej przełączce.

#15 skosu

skosu
  • 260 posts
  • SkądKielce, PL

Posted 23 February 2012 - 02:01

Polecam program "ASUS Ai Charger" LINK. W większości komputerów działa, pomimo, że nie są Asus'ami :) Pod moim Sony Vaio działa dobrze i ładuje iPad'a.

#16 Balin0

Balin0
  • 1448 posts
  • SkądKraków

Posted 23 February 2012 - 21:53

http://myapple.pl/ip...poprzez-pc.html

#17 ygreko

ygreko
  • 27 posts

Posted 13 August 2012 - 10:09

Mam taki sam problem, już któryś raz. Mam nowego ipada, oryginalna ładowarka, oryginalny kabel itd. Mam sprzęt ok. 3 miesiące, ładowałem go już pewnie ze 20 razy. Od czasu do czasu pisał "nie ładuje", ale po wyjęciu ładowarki włożeniu ponownie już działało ok. Dziś od rana ipad ma mnie gdzieś, bo po prostu nie ładuje. Podłączam ładowarkę do wyłączonego ipada, po chwili on startuje, pisze że ma już 4% baterii, po chwili pisze "nie ładuje" i się rozładowuje do zera i znowu. Wyjmowałem ładowarkę, ładowałem włączonego ipada, próbowałem z ładowarką do iphone, próbowałem w innym gniazdku... No po prostu nie ładuje i nie ładuje. Od niedawna mam sprzęt apple (nowy ipad i iphone 4s) i uważam, że poziom badziestwa tego sprzętu jest znacząco zbyt wysoki jak na to, co mówią o nim użytkownicy i reklamy w tv (więcej opisuję w wątku "co cię wkurza"). Ale do rzeczy, bo nie chcę nikogo zdenerwować, po prostu amazingu jest dużo mniej przez takie drobne pierdoły jak nie działający hotspot, totalny brak supportu od firmy apple czy "nie ładuje" na ipadzie. Dobra, do rzeczy: co zrobić w sytuacji, gdy 3-miesięczny ipad nie chce się naładować i nie mówi dlaczego?

#18 liroyek

liroyek
  • 530 posts
  • Skądslask

Posted 13 August 2012 - 10:42

piszesz ze zmieniałeś ładowarkę - kabel też ? u mnie taki komunikat się pojawia jak podpinam ipada do kompa przez tani kabel z allegro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users