Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sony Ericsson Xperia ARC "S" vs Iphone 4 ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 syly

syly
  • 21 postów

Napisano 19 lutego 2012 - 23:48

Jak w temacie, kumpel kupił własnie tego SE i tak go zachwala, że jest lepsiejszy od Iphone 4.. jest on w ogole porównywalny?wiem, ze to forum apple, ale tak szczerze? bo cena Iphone jest 2x taka jak tego SE

#2 koyoot

koyoot
  • 2 235 postów
  • SkądKoło, PL

Napisano 19 lutego 2012 - 23:52

Cena iPhone 4S jest 2x taka jak SE Xperia Arc S. iPhone 4 mozna kupic w cenie Xperii. Kolejna kwestia - to troche tak jakby porownywac Ferrari do Lamborghini. Rzecz gustu. I indywidualnych preferencji. Ani jeden ani drugi telefon(!) nie jest wart takich pieniedzy ;).

#3 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 19 lutego 2012 - 23:56

Xperia ma dobry aparat ale jakością plastiku nie powala IPhone ma lepsze wykonanie ale słabszy aparat Moc procesorow porównywalna do siebie Xperia android IPhone iOs WYbór należy do ciebie<----

#4 syly

syly
  • 21 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 00:00

O proszę takiej odpowiedzi się nie spodziewałem.Czekam na opinie reszty użytkowników

---------- Wpis dodano 20.02.2012 o 00:00 ---------- Poprzedni wpis dodano 19.02.2012 o 23:57 ----------

Cena iPhone 4S jest 2x taka jak SE Xperia Arc S. iPhone 4 mozna kupic w cenie Xperii.

No co do ceny to nie wydaje mi się, dzisiaj kumpel wyrwał SE ARC S za 850 zł, dwu tygodniowy...Znajdz mi Iphone 4 w tej cenie

#5 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 lutego 2012 - 00:04

Xperia jest glosniejsza IPhone ma słabszy glosnik Obydwa kręcą filmy w 720p Pamiec wewnętrzna xperia to 300mb (aplikacje możesz instalowac na karcie pamieci) iPhone 8/16/32gb bez możliwości rozbudowy Mam cos jeszcze powiedzieć ? Bateria w xperia przy połączeniu z wifi maksymalnym podswietleniu i graniu starcza od 1,5 do 2 dni w spoczynku nawet 6dni

#6 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 lutego 2012 - 00:13

To już jest kwestia gustu - główną różnicą jest OS.. Ja wolę iOS od Andka, inni na odwrót. Jedni lubią jak największe ekrany, ja np nie lubię przesady bo obsługuję tel jedną dłonią i nie wygodnie mi przy większych ekranach. Ale w tym momencie chyba jest to dla mnie telefon nr 2 na rynku po iP, na pewno przed wszelkimi szajsungami..

#7 syly

syly
  • 21 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 00:13

Hmm, to czemu jest aż taka różnica w cenie ? :/

#8 bodzio333

bodzio333
  • 85 postów
  • SkądRopczyce

Napisano 20 lutego 2012 - 00:16

ja się tam nie bawię w hardware, ale z oryginalnym softem (brałem w orange, ale nie ma wielu przeszkadzajek, więc czysty soft może być tylko lepszy) Xperia Arc S sprawuje się bardzo fajnie, rzadko go przycina, raczej łatwo się obsługuje, szybko się znajduje potrzebne rzeczy. Chociaż niektóre ustawienia znaleźć to makabra, najbardziej skomplikowane dla mnie w Androidzie są ustawienia. Ja mam iP4, i jednak wolę iP. Jest cięższy, zrobiony bardziej elegancko, interfejs czystszy.

#9 krisswoj

krisswoj
  • 61 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 00:24

Hmm, to czemu jest aż taka różnica w cenie ? :/

Ponieważ płacisz za markę, taka prawda.

Jak już koledzy powiedzieli wcześniej, niemal w 99% nad zakupem iPhone decyduje soft i inny posiadany sprzęt marki apple. Bo jest to na tyle dobrze stworzone, że wszystko się na wzajem uzupełnia i bardzo dobrze ze sobą współpracuje.

#10 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 20 lutego 2012 - 00:26

IPhone 4s to obecnie najmocniejsza pozycja smartfonowa pod względem grafiki, kamerki, optymalizacji softu, ilości i jakości aplikacji, funkcjonalności całego ekosystemu. Reszta to kwestia upodobań i własnych potrzeb. Być może dla kolegi Xperia jest lepsza, bo mu Android lepiej leży.

#11 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 20 lutego 2012 - 00:29

IPhone 4s to obecnie najmocniejsza pozycja smartfonowa pod względem grafiki, kamerki, optymalizacji softu, ilości i jakości aplikacji, funkcjonalności całego ekosystemu. Reszta to kwestia upodobań i własnych potrzeb. Być może dla kolegi Xperia jest lepsza, bo mu Android lepiej leży.

Przepraszam ale my mówimy o 4 a ty trochę poszedles w stronę 4s
A co do androida bleeee
Ładniejszy jest iOs

#12 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 20 lutego 2012 - 00:35

Przepraszam ale my mówimy o 4 a ty trochę poszedles w stronę 4s
A co do androida bleeee
Ładniejszy jest iOs

A to bardzo przepraszam, zagalopowałem się :)

#13 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 03:07

Jeśli chodzi o wygląd obu systemów tj. Android i iOS to Android oferuje dużo większą możliwość ingerencji w system więc możemy spersonalizować wygląd według własnych upodobań co w przypadku iOS już nie jest tak możliwe.Oczywiście są gusta i guściki co do wyglądu obu systemów.Jeśli już miałbyś brać jakiś telefon na Androidzie zastanów się nad HTC Sensation za 1100zł na Allegro są używki,w stosunku do Arc S ma on 2 rdzeniowy procesor oraz 768mb ram.

#14 syly

syly
  • 21 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 11:15

Bawiłem się Iphone 4 przez kilka min i mnie zauroczył od tamtej pory zwracałem uwage tylko na Iphone myślałem, że to najlepszy kom pod wzgłedem technicznym itp, ale teraz widze, że jest troche smartfonów podobnych o mniejszej cenie hmm...

#15 iUżytkownik

iUżytkownik
  • 754 postów
  • SkądPolska

Napisano 20 lutego 2012 - 19:03

Ja wziąłbym iPhona. Przyjazny interfejs, dobre gry... Uważam, że iPhone ma lepszy design (wygląd) i design*.

* - patrz sygnatura

#16 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1 121 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 lutego 2012 - 20:25

Przede wszystkim jakość wykonania na korzyść iphone'a. Sony Ericsson przy nim to niestety tandetny syf taki sam jak chociażby Syfsungi ;)

#17 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 20 lutego 2012 - 21:21

Tutaj trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy chce się Androida, którego trzeba modować czy iOS'a który działa super ledwo po wyjęciu telefonu z pudełka.

#18 syly

syly
  • 21 postów

Napisano 20 lutego 2012 - 22:13

Iphone r0x, dalej ciśnienie mam tego smartfona

#19 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 lutego 2012 - 10:50

No z tym modowaniem to nie tylko androidy. Iphona też przecież się moduje, masz przecież cydie no nie.

#20 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 21 lutego 2012 - 11:04

Tak, ale na jakie forum o Androidzie nie zajrzałem pisali, że Androida trzeba od razu modyfikować i wtedy dopiero można z niego korzystać.

#21 Gscon

Gscon
  • 126 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 lutego 2012 - 11:23

To zależy, miałem htc magic rok i wogole nie modowałem, jakoś przeżyłem. Miałem samsunga galaxy s modowałem ale tylko dlatego, że się w bardzo łatwy sposób da i z nudów:D Ale długo siedziałem na stocku. Nie trzeba koniecznie androida modować, można. Iphona teraz mam i po hmm 2 tygodniach wgrałem cydie:D Moja odpowiedź jest, że wcale nie trzeba modować, to nie jest konieczne.

#22 bartek001b

bartek001b
  • 1 104 postów
  • SkądWłocławek

Napisano 21 lutego 2012 - 12:41

Zwłaszcza , że SE daje swoją nakładkę time scape

#23 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 lutego 2012 - 00:54

Zawsze jest Nexus, tam modowanie jest wbrew logice :P

#24 Neo0O

Neo0O
  • 502 postów

Napisano 22 lutego 2012 - 20:17

Zawsze jest Nexus, tam modowanie jest wbrew logice :P

Homer AKA Nexus :D

---------- Wpis dodano o 20:17 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:15 ----------

Przede wszystkim jakość wykonania na korzyść iphone'a. Sony Ericsson przy nim to niestety tandetny syf taki sam jak chociażby Syfsungi ;)

Troche szacunku dla Samsunga, bo duzo rzeczy w tym syfsyngu masz w swoim iphonie. Pozatym miales kiedys jakis smartfon SE albo samsunga? Mowie o smartfonach w cenie iphona. Apple tez nie jest takie swiete, modele 3Gs i kiepska obudowa, 4 i problemy z antena, 4s i problemy z glosnikiem, nie mowie juz o tym pseudo gorilla glass, ktore ladnie wyglada ale strasznie sie rysuje, a jak telefon spadnie mamy pajaczek. A taki plastikowy samsung przezyje.

#25 caligator

caligator
  • 37 postów
  • SkądLubin

Napisano 22 lutego 2012 - 22:31

tak sie składa że z iphone'a 4 przesiadłem sie na Arca... i żałowałem jak cholera!! wytrzymałem z tą komórką 2 miesiące i wróciłem tym razem do 4S no i w końcu jestem zadowolony w 200%:) teraz kolejna zmiana to iphone 5 jak już...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych