Witam serdecznie wszystkich uzytkownikow sprzetu Apple.
Od jakiegos czasu nurtuje mnie pytanie, czy istnieja jakies programy diagnostyki pojazdowej pod ten wlasnie sprzet? Znalazle mase interface-ow diagnostycznych ze sterownikami pod MacOSX.
Szperam juz po necie od kilku dobrych miesiecy i niestety na nic sie jeszcze nie natknalem, procz kilku pozycji dla iOS.
Czy ktos z szanownych uzytkownikow wie cos na ten temat?
Serdecznie pozdrawiam i zapraszam do wpisow.

Diagnostyka Pojazdowa na MacOS
Rozpoczęty przez
damon.irl
, 18 lut 2012 21:25
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 lutego 2012 - 21:25
Napisano 18 lutego 2012 - 21:39
Dzieki renqien. Juz kiedys przerabialem ten program i niestety z nedznym rezultatem. W zalozeniu mialem zmienic kat wyprzedzenia wtryskiwaczy i niestety poleglem na tym zadaniu, moze byla to wina kabla, moze umiejetnosci, nie wiem.
Chcialbym poszukac innych programow najlepiej typowo dedykowanych do grup tak jak grupa VW/Audi ma swojego VAG-COMa.
Czy ktos zna cos takiego?
Napisano 18 lutego 2012 - 21:44
Bo to tylko z ich interfejsem działa zapewne http://www.amazon.co...=A3RQ2LU83TACTD
Napisano 18 lutego 2012 - 22:22
Dedykowanych nie ma tylko "uniwersalne" (takie jak w linku wyżej). Jak zapewne Wiesz dedykowane narzędzia serwisowe oficjalnie nie są przeznaczone dla handlu detalicznego (podobnie jak sprzęt, który jest zresztą ściśle powiązany z softem). Pomyśl więc raczej o emulacji PC na Macu.
Napisano 18 lutego 2012 - 22:29
Porzuć wszelkie nadzieje. Emulacja na emulacji - niestety nie do przeskoczenia. Pomijając już fakt, że już na windowsie sam kabel usb trzeba oszukiwać emulując port rs232 i przez to wyskakują często śmieszne błędy (chyba, że masz jeszcze jakiś sprzęcior z portem - wtedy jest bajeczka
). W przypadku mojego volvo to już w ogóle...

Napisano 18 lutego 2012 - 22:33
Dokładnie - daj sobie spokój z Macem w tej branży, no chyba że hobbystycznie w domu na potrzeby własne.
Napisano 27 lutego 2012 - 09:12
Dzieki wielkie za sugestie. Mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie jednak zakup starego lapka IBM z portem COM i instalacja Win2000 lub XP.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych