Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV + weeb.tv ??

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 pejas123

pejas123
  • 175 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 18 lutego 2012 - 15:46

Witam wszystkich, Zamierzam kupić apple tv 2 celem uruchomienia weeb.tv na telewizorze - pytanie czy apple tv jest dobrym wyborem? Trudno coś w google na ten temat znaleźć, a to może oznaczać, że nie do końca to działa, poprawcie mnie jeśli się mylę. Dodam, że chcę wykupić konto PREMIUM na wspomnianym serwisie. Nie będzie problemu z uruchomieniem tego na apple TV ? Czy obejdzie się bez jailbreak'a ? Jeśli znacie jakieś lepsze sprzęty (najlepiej żeby obeszło się bez ingerencji w soft) do odtwarzania tv internetowej na telewizorze proszę o odp. w temacie. Pozdrawiam

#2 konrado75

konrado75
  • 83 postów
  • SkądBerlin

Napisano 18 lutego 2012 - 15:53

Bez Jailbreaka zapomnij o integracji w Apple Tv

#3 pejas123

pejas123
  • 175 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 18 lutego 2012 - 15:57

A po jailbreak'u dużo zabiegu, żeby to uruchomić na apple tv ? Po przywróceniu fabrycznego softu gwarancja dalej obowiązuje ? czy ślad po jailbreak'u pozostaje i gwarancja przepada ?

#4 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 18 lutego 2012 - 15:59

http://myapple.pl/ap...-telewizja.html tu masz lekture :)

#5 pejas123

pejas123
  • 175 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 18 lutego 2012 - 16:38

Z lektury wynika, że nie jest to proste, ale jednak jest wykonalne. Pytanie czy nie ma innych urządzeń tego typu, gdzie można osiągnąć to samo mniejszym nakładem pracy ?

#6 lkosz

lkosz
  • 88 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 16:43

Mi zaczęły kanały działać znowu :) czary hehe

#7 mistermisiu

mistermisiu
  • 46 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 18 lutego 2012 - 16:51

Ja polecam nie bawic sie w tego typu urzadzenia. Ja ostatnio zastanawialem sie nad kupnem apple tv. Zmienilem jednak zdanie na rzecz komputera :) Kupujesz mala obudowe, specjalna plyte glowna, dysk ssd zeby wszystko szybko smigalo i stawiasz obok telewizora. Klawiatura bezprzewodowa myszka i jechana. Ja dodatkowo mam nasa, wiec moge sobie streamowac z serwera muzyke i filmy. Za takiego kompa z 4gb ramu zaplacilem 1200zl. Najdrozsza rzecza w tym zestawie byl dysk bo chyba dalem z 400zl. Mozesz sobie zainstalowac xbmc i masz prawdziwe kino domowe. No i oczywiscie normalne przegladanie internetu.

#8 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 16:55

Nie każdy jest mechanikiem. Poza tym, Airplay, iTunes Match, Mirroring, Netflix...

#9 wisnia5715

wisnia5715
  • 10 postów
  • SkądPruszków

Napisano 18 lutego 2012 - 16:59

Za te pieniadze można kupić boxee box, i nie trzeba się bawić w składanie czegokolwiek.

#10 pejas123

pejas123
  • 175 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 18 lutego 2012 - 17:00

Mistermisiu, obecnie mam pod tv podpięty komputer stacjonarny - ale nie pasuje mi ten układ bo: 1. Hałas (wentylatory zasilacza + procesora + karta graficzna) 2. Pobór prądu 3. Czas uruchamiania 4. Obsługa (klawiatura i mysz) Dlatego zamierzam zakupić urządzanie pokroju apple TV, prosiłbym Was jedynie o radę czy faktycznie Apple TV (2) to dobry wybór a jeśli nie to czego powinienem szukać ?

#11 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 17:08

JB + ATVFlash to koszt 39,99 USD. Dodatkowo. Możesz kombinować taniej, ale ja tu Ci już nie doradzę. Ogólnie pooglądasz wszystko, co masz na PC, Mac, NAS i na YT, Vimeo. Co do weeb.tv to zerknij na poświęciony temu (wspomniany powyżej) wątek. Jak widzisz, nie ma dobrej recepty na porządny i stabilny odbiór kanałów TV. Ja się posiłkuję IPLA (polsat news), TVN Player (seriale, filmy i programy) streamowane z iPoda Touch na ATV. Mam też telewizje hiszpańską i portugalską (oddzielne aplikacje) streamowane z iPoda Touch. Dodatkowo jest fajna aplikacja FilmOnPlus, gdzie jest po kilka stacji TV w każdym ważniejszym języku (ZDF po niem. RAI UNO po włosku, RTPi portugalski, BBC angielski itd). No ale do tego potrzbujesz dodatkowo iPod Touch wzglednie iPhone. Ja nie mam większych wymagań co do TV więc mi starcza. Jak jesteś napaleńcem TV jak uczestnicy wspomnianego wątku to kup ATV2 i spróbuj się pobawić albo... zaczekaj do początków marca, kiedy "ma być" stabilna wtyczka do XBMC i wtedy (o ile zadziała) warto będzie kupić ATV2 dla weeb.tv - to oczywiście moje bardziej życzenie niż przewidywanie.

#12 pejas123

pejas123
  • 175 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 18 lutego 2012 - 17:22

Dziękuje za wyczerpujące odpowiedzi w temacie. Pozostaje chyba faktycznie poczekać, aż ta wtyczka się pojawi. A możecie mi powiedzieć co tak naprawdę jeszcze jest przydatne w tym całym apple tv 2, z czego faktycznie korzystacie ? Streaming zdjęć z iphone'a wydaje się być fajnym dodatkiem - pytanie czy faktycznie często ktoś z tego korzysta? Jak ma się sprawa z tym całym airplay? Widzimy na ekranie tv wszystko co wykonujemy na ip? Czy tylko w aplikacjach obsługujących airplay? Jakieś inne przydatne funkcje - przemawiające za zakupem atv 2 ? Cokolwiek polskiego bez jailbreaka można obejrzeć ? Obsługa youtube'a przy użyciu iphone'a (klawiatura) jest do zaakceptowania ? Byłbym wdzięczny gdyby ktoś pokrótce zrecenzował sprzęt - jak sobie radzi w polskich realiach.

#13 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 18 lutego 2012 - 17:33

Jest już temat o weeb.tv a to nie jest dział o wyborze sprzętu. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych