Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchanie Antyradia

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 ErykW

ErykW
  • 19 posts
  • SkądŹoliborz/Dublin

Posted 06 July 2007 - 05:20

Mam pytanie, czy ktoś słucha Antyradia z sieci? A jeśli tak to jakiego programu używa? Lub inaczej, co trzeba zrobić aby słuchać radia przez internet (strumieniowo... cokolwiek to znaczy)...

#2 BatMan

BatMan
  • 414 posts
  • SkądKościerzyna

Posted 06 July 2007 - 05:48

Vlc np :)

#3 MarcinWitek

MarcinWitek
  • 1574 posts
  • SkądMars

Posted 06 July 2007 - 06:40

Masz w doku takie coś - iTunes ;) Klikasz na link radia i itunes powinna automatycznie się odpalić ale zależy to od technologii

#4 macdesk

macdesk
  • 849 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 July 2007 - 08:23

Bezpośredni link:

http://213.251.138.121:7000/

#5 jmk

jmk
  • 43 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 July 2007 - 08:35

Masz w doku takie coś - iTunes ;) Klikasz na link radia i itunes powinna automatycznie się odpalić ale zależy to od technologii

No właśnie w przypadku streamingu antyradiowego iTunes mówi uprzejme, acz stanowcze NIE :)
Natomiat bez pudła działa VLC

#6 Jankesik

Jankesik
  • 479 posts
  • SkądCzęstochowa/Poland

Posted 06 July 2007 - 08:53

hehe piotr gembarowski tam ma audycje o prawdzie i klamstwie najwiekszy szczekacz z czasow telewizji kwiatkowskiego czlowiek ktory w czasie kampani wyborczej na prezydenta tak klamal ze go komisja ewtyki ukarala jako prezentera hehee lol a teraz o prawdzie i klamstwie hehehe sorki za post nie moglem ze smiechu sie powstrzymac :D

#7 Adler

Adler
  • 572 posts
  • Skądznad Czeskiej hranicy

Posted 06 July 2007 - 08:59

@Jankesik, taki to poziom tego radia ;)

#8 jmk

jmk
  • 43 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 July 2007 - 09:24

hehe piotr gembarowski tam ma audycje o prawdzie i klamstwie najwiekszy szczekacz z czasow telewizji kwiatkowskiego czlowiek ktory w czasie kampani wyborczej na prezydenta tak klamal ze go komisja ewtyki ukarala jako prezentera hehee lol a teraz o prawdzie i klamstwie hehehe sorki za post nie moglem ze smiechu sie powstrzymac :D

Nie program o kłamstwie i prawdzie, tylko cykl wywiadów z politykami, który nosi tytuł "Prawdomówność". Dla ułatwienia - "Prawda" to nazwa newsów Antyradia i w oparciu o to zrobiony jest kawałek linii programowej radia..
A co do samego Gembarowskiego - o dziwo publicznie przeprosił i pokajał się - nawet na antenie Antyradia.
Nie chcesz - nie słuchaj - nie ma obowiązku. Tylko nie pisz głupot, jeśli nie masz pojęcia, o czym piszesz.

#9 ErykW

ErykW
  • 19 posts
  • SkądŹoliborz/Dublin

Posted 06 July 2007 - 12:02

Aaaa, no bo iTunes nie odpala tego urla.... Ściągnąłem widgeta Radiotastic, ale żąda wtyczki.... Więc radzicie VCL? Oki dzięki za pomoc

Co do P. Gembarowskiego... Ciekawa acz negatywna opinia, zapraszam do dyskusji [URL="http://forum.antyfani.pl/index.php?showforum=54"]TU[/URL]

#10 ErykW

ErykW
  • 19 posts
  • SkądŹoliborz/Dublin

Posted 08 July 2007 - 07:52

No właśnie w przypadku streamingu antyradiowego iTunes mówi uprzejme, acz stanowcze NIE :)
Natomiat bez pudła działa VLC

Widzę, że też z W-wy.. No więc znalazłem tylko VLC na windowsy, możesz jakiś link podrzucić?

Mam wrażenie, że se tego radia nie posłucham....

A tak w ogóle do siedzę teraz w Dublinie, :) a we stolnicy mieszkam na "pieprzonym Żoliborzu":lol:

#11 robbie

robbie
  • 475 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 08 July 2007 - 09:04

Widzę, że też z W-wy.. No więc znalazłem tylko VLC na windowsy, możesz jakiś link podrzucić?

Mam wrażenie, że se tego radia nie posłucham....

A tak w ogóle do siedzę teraz w Dublinie, :) a we stolnicy mieszkam na "pieprzonym Żoliborzu":lol:

VLC media player, aktualna wersja to 0.8.6c, znajdziesz go na takich serwisach jak Macupdate.com czy versiontracker.com i wielu wielu innych.

W VLC ustawiasz:
Menu File -> Open Network...
następnie zaznaczasz opcję HTTP/FTP/MMS/RTSP i w miejscu URL podajesz linka (podał go wyżej macdesk) http://213.251.138.121:7000/
klikasz ok i słuchasz radia :)

#12 ErykW

ErykW
  • 19 posts
  • SkądŹoliborz/Dublin

Posted 08 July 2007 - 12:26

O stary... Dzięki :D tak trzeba wlaśnie.... łopatologicznie :D Dźwięczny jestem zarąbiście, bo na obczyźnie się ckni... ;) edit: już gra.... wow, słyszę KOSĘ

#13 shakartie

shakartie
  • 30 posts

Posted 16 May 2011 - 10:53

Mi podany sposób wyżej nie pomógł, (zmienił się link chyba od tamtego czasu) ale znalazłam prostsze rozwiązanie (jeśli iTunes nie zaskakuje), może komuś się przyda jak będzie szukał tu pomocy tak jak ja :) : otwieramy antyradio online i tam klikamy "słuchaj w winampie" i otwieramy za pomocą VLC.

#14 miki 12345

miki 12345
  • 4 posts

Posted 02 June 2011 - 18:16

jest takie swietne radyjko internetowe nazywa sie " Tapin Radio" i tam mozna znalezc Antyradio z Wawa,Krakow i Katowice i wiele wiele innych.polecam

#15 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 02 June 2011 - 18:33

Aplikacja Anty radio na iPhone, iPod Touch a od niedawna na iPad.
Antyradio for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store

#16 Quaczek

Quaczek
  • 77 posts
  • SkądKraków

Posted 02 June 2011 - 21:17

To od razu sie spytam, wie moze ktos jak odpalic Eske Rock w itunsie lub vlc?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users