Czesc!
Moze ktos mial taki problem albo chociaz pomysl, co moze byc przyczyna: swiruje klawiatura (byc moze rowniez gladzik). Objawia sie to tym, ze: kursor skacze, gdzie chce; wyglada, jakby blokowal sie [shift] i kursor zaznacza wszystko przy przesuwaniu; w tekscie/oknach kursor przemieszcza sie losowo, blokuje sie (bez dotykania); [enter] dziala jak [delete], [esc] nie dziala itd.
Bywa, ze pare dni nic sie nie dzieje, a bywa jak od 3 dni, ze co pare minut mam takie objawy. Czasem przechodzi po paru minutach, a czasem...ech...szlag mnie trafia i wylaczam maczka.
Efekt: zero pracy!
Jakies pomysly?
Pozdrawiam,
robal.

MacBook - klawiatura swiruje
Started by
robaczyfka
, 15 Feb 2012 20:59
9 replies to this topic
Posted 15 February 2012 - 20:59
Posted 15 February 2012 - 21:17
reset smc? a może zalany?
Posted 15 February 2012 - 21:27
Czesc!
Zalany nie byl - na 100%.
Jakie minusy ma ten reset, o ktorym piszesz?
Pozdrawiam,
robal.
Posted 15 February 2012 - 21:30
Posted 15 February 2012 - 22:07
Czesc!
Dzieki za info.
Poczytam i zobacze, czy mi maczek nie wybuchnie po tym resecie
Na razie jade na gryzoniu zewnetrznym, zeby chociaz ustalic, czy to sama klawiatura, czy gladzik tez oszalal.
Pozdrawiam,
robal.

Posted 23 February 2012 - 23:14
Czesc!
Dzieki za pomoc
Na razie jest spokoj, wiec chyba pomoglo
Poczekam jeszcze pare dni, zeby miec pewnosc.
Pozdrawiam,
robal.

Posted 29 April 2012 - 20:33
Czesc!
Odpowiem pod wlasnym postem, bo moze ktos bedzie mial podobny problem.
Okazalo sie, ze wine za cale zamieszanie ponosila bateria, ktora zaczela powoli puchnac i dociskac 'co nieco'
Nie przyszlo mi to do glowy, bo czas podtrzymania nie spadl w zauwazalny sposob.
Pozdrawiam,
robal.

Posted 30 April 2012 - 10:19
U mnie się to objawiało finalnie totalnym zablokowaniem gładzika - nie można było go kliknąć

Posted 20 April 2013 - 10:46
Potrzebna pomoc ... mam problem techniczny z moja klawiatura , problem jest taki kiedy chce wcisnac "z" wzskakuje "y" i odwrotnie , ale powazny balagan panuje gdy chce uzyc znaków interpunkcyjnych. Tu jak bz sie wszystko pomieszalo dodam ze klawiatura nie zostala zalana a stalo sie to nagle , posiadam MacBook Pro 15" 2012.
Posted 20 April 2013 - 10:59
Sprawdź układ klawiatury - ma być Polski Pro
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users