Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MacBook - klawiatura swiruje

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 robaczyfka

robaczyfka
  • 29 posts

Posted 15 February 2012 - 20:59

Czesc! Moze ktos mial taki problem albo chociaz pomysl, co moze byc przyczyna: swiruje klawiatura (byc moze rowniez gladzik). Objawia sie to tym, ze: kursor skacze, gdzie chce; wyglada, jakby blokowal sie [shift] i kursor zaznacza wszystko przy przesuwaniu; w tekscie/oknach kursor przemieszcza sie losowo, blokuje sie (bez dotykania); [enter] dziala jak [delete], [esc] nie dziala itd. Bywa, ze pare dni nic sie nie dzieje, a bywa jak od 3 dni, ze co pare minut mam takie objawy. Czasem przechodzi po paru minutach, a czasem...ech...szlag mnie trafia i wylaczam maczka. Efekt: zero pracy! Jakies pomysly? Pozdrawiam, robal.

#2 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 15 February 2012 - 21:17

reset smc? a może zalany?

#3 robaczyfka

robaczyfka
  • 29 posts

Posted 15 February 2012 - 21:27

Czesc! Zalany nie byl - na 100%. Jakie minusy ma ten reset, o ktorym piszesz? Pozdrawiam, robal.

#4 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 15 February 2012 - 21:30

wrzuć hasło smc w wyszukiwarkę forum + przyklejony temat:

http://myapple.pl/ma...reset-pram.html

#5 robaczyfka

robaczyfka
  • 29 posts

Posted 15 February 2012 - 22:07

Czesc! Dzieki za info. Poczytam i zobacze, czy mi maczek nie wybuchnie po tym resecie ;) :D Na razie jade na gryzoniu zewnetrznym, zeby chociaz ustalic, czy to sama klawiatura, czy gladzik tez oszalal. Pozdrawiam, robal.

#6 robaczyfka

robaczyfka
  • 29 posts

Posted 23 February 2012 - 23:14

Czesc! Dzieki za pomoc :) Na razie jest spokoj, wiec chyba pomoglo :) Poczekam jeszcze pare dni, zeby miec pewnosc. Pozdrawiam, robal.

#7 robaczyfka

robaczyfka
  • 29 posts

Posted 29 April 2012 - 20:33

Czesc! Odpowiem pod wlasnym postem, bo moze ktos bedzie mial podobny problem. Okazalo sie, ze wine za cale zamieszanie ponosila bateria, ktora zaczela powoli puchnac i dociskac 'co nieco' :) Nie przyszlo mi to do glowy, bo czas podtrzymania nie spadl w zauwazalny sposob. Pozdrawiam, robal.

#8 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 30 April 2012 - 10:19

U mnie się to objawiało finalnie totalnym zablokowaniem gładzika - nie można było go kliknąć ;)

#9 Aleks1983

Aleks1983
  • 5 posts

Posted 20 April 2013 - 10:46

Potrzebna pomoc ... mam problem techniczny z moja klawiatura , problem jest taki kiedy chce wcisnac "z" wzskakuje "y" i odwrotnie , ale powazny balagan panuje gdy chce uzyc znaków interpunkcyjnych. Tu jak bz sie wszystko pomieszalo dodam ze klawiatura nie zostala zalana a stalo sie to nagle , posiadam MacBook Pro 15" 2012.

#10 DanielF

DanielF
  • 5764 posts
  • SkądSiedlce

Posted 20 April 2013 - 10:59

Sprawdź układ klawiatury - ma być Polski Pro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users