Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock w iPhone złamany?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
698 odpowiedzi w tym temacie

#576 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 15 września 2007 - 20:06

wiec pisz w odpowiednim watku a nie gdzie popadnie i wystepuje slowo iphone. Twoj post zostal zaraportowany a ja sie tym zajalem

#577 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2007 - 20:07

Darcio : a zalozyc nowy watek ( po upewnieniu sie czy juz podobny nie istnieje) nie łaska?

#578 darcio

darcio
  • 14 postów

Napisano 15 września 2007 - 21:01

Szkoda mi Cię "lutecki" ale w warszawce to wy tak chyba już wszyscy macie, przerost formy nad treścią. Dodam jedynie tylko tyle, że w tytule jest napisane "Simlock w iPhonie złamany" i koledzy opisują to swoje perypetie z tematem łamania simlocka a Ty się mnie czepiasz chyba tylko dlatego że jeszcze nie dorobiłem sie Mac OS X. Wspomnę jeszcze, że od jakiś kilku dni piszemy tutaj głownie na temat łamania simloka a pan, panie "lutecki" powinien sie uspokoić i poczytać inne posty.

#579 Ka

Ka

• 6 050 postów
  • SkądKraków

Napisano 15 września 2007 - 21:26

Kolego darcio: łaskawie spojrzyj na swój post i zastanów się czy w ogóle w Twoim poście jest jakaś treść.

#580 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 15 września 2007 - 22:11

iPhone unlocked!:) Dziala w Orange bezproblemowo:) Pozdrawiam

#581 andy76

andy76
  • 406 postów
  • SkądDołuje Mierzyn, Zachodniopomorskie, Poland, Poland

Napisano 15 września 2007 - 23:07

Właśnie odblokowałem swojego iPhona. Jeśli komukolwiek jest potrzebna pomoc w odblokowaniu na Mac OS X to służę pomocą. Osoby ze Szczecina i okolic zapraszam osobiście.

#582 macdesk

macdesk
  • 849 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 września 2007 - 09:11

iPhoneDev Team udostępnił finalną aplikację do zdejmowania SIMlocka - anySIM. Poprzednie wymagały kopiowania plików w odpowiednie miejsca lub uruchamiania z poziomu terminala. Teraz wystarczy wrzucić aplikację do iPhona i uruchomić w telefonie.

http://www.deadbeef....iles/anySIM.zip
http://www.weputit.c...hone/anySIM.zip
http://iphone.doggunn.com/anySIM.zip

Posiadacze Windows mogą pobrać plik .pxl i wrzucić go do iPhona przy pomocy iBrickra.
http://iphone.exploi...anySIM-1.01.pxl

Dołączona grafika

#583 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 16 września 2007 - 09:12

Właśnie odblokowałem swojego iPhona. Jeśli komukolwiek jest potrzebna pomoc w odblokowaniu na Mac OS X to służę pomocą. Osoby ze Szczecina i okolic zapraszam osobiście.

Teraz to zaczęło kusić dopiero.... :)
Ciekawe kiedy "pęknę' i kupię....

#584 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 16 września 2007 - 09:15

iPhoneDev Team udostępnił finalną aplikację do zdejmowania SIMlocka - anySIM. Poprzednie wymagały kopiowania plików w odpowiednie miejsca lub uruchamiania z poziomu terminala. Teraz wystarczy wrzucić aplikację do iPhona i uruchomić w telefonie.

Tak, wcześniejsze programy wymagały skopiowania 2 plików do 2 folderów. Teraz zmniejszyli to do jednego pliku. No, a żeby aktywować telefon i móc wrzucić coś na iPhone nadal trzeba wykonać wcześniejsze kroki. Więc tak naprawdę nic się nie zmieniło.

#585 admkryn

admkryn
  • 2 997 postów
  • SkądLondyn, UK

Napisano 16 września 2007 - 10:51

A ktoś z Poznania by pomógł w razie czego?

#586 wicius

wicius
  • 852 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2007 - 11:34

A ktoś z Poznania by pomógł w razie czego?

Tak, odblokowałem iPhona software'owo, mieszkam w Poznaniu, w razie czego na priv pisz ;)

#587 andy76

andy76
  • 406 postów

Napisano 16 września 2007 - 14:07

Oczywiście moje tłumaczenie kilkanaście postów powyżej jest już nieaktualne. Wszystkie nowości zawarłem na stronie: http://web.mac.com/andy76sz/iPhone/

#588 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 16 września 2007 - 15:24

Oczywiście moje tłumaczenie kilkanaście postów powyżej jest już nieaktualne. Wszystkie nowości zawarłem na stronie: http://web.mac.com/andy76sz/iPhone/

andy, fajna stronka... duzy masz wklad, aczkolwie wg mnie brakuje paru informacji... ktorych ja np nie znalazlem, powiedzmy mam iphone'a... zgodny soft od razu lece na cz. 2

w pkt 6.Jeśli wyskoczy błąd odłącz iPhona i podłącz ponownie (kabel USB).
aczkolwiek nigdzie wczesniej, w pkt 1-6 nie bylo info o np podlaczeniu telefonu...
nie wiem tez jaka wersje itunes miec oraz nie wiem czy w srodku powinna byc karta sim...

tyle na chwile obecna, poki co nie mam jeszcze iphone'a :( i nie probowalem...

#589 andy76

andy76
  • 406 postów

Napisano 16 września 2007 - 15:42

andy, fajna stronka... duzy masz wklad, aczkolwie wg mnie brakuje paru informacji... ktorych ja np nie znalazlem, powiedzmy mam iphone'a... zgodny soft od razu lece na cz. 2

w pkt 6.Jeśli wyskoczy błąd odłącz iPhona i podłącz ponownie (kabel USB).
aczkolwiek nigdzie wczesniej, w pkt 1-6 nie bylo info o np podlaczeniu telefonu...
nie wiem tez jaka wersje itunes miec oraz nie wiem czy w srodku powinna byc karta sim...

tyle na chwile obecna, poki co nie mam jeszcze iphone'a :( i nie probowalem...

Racja. Ja też miałem wątpliwości do wczoraj, kiedy to dostałem iPhone'a. Robiąc wszystko po kolei niektóre rzeczy same przychodzą. Za chwilę poprawię tekst. A tak przy okazji nie jesteś w stanie określić softu po wyjęciu sprzętu z pudełka. Musisz przejść krok 1.

Edit: Poprawione. Strona jest wysyłana na serwer.

#590 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 16 września 2007 - 15:51

...A tak przy okazji nie jesteś w stanie określić softu po wyjęciu sprzętu z pudełka. Musisz przejść krok 1.

Jeśli w twoim iPhonie jest już firmware 1.0.2 przejdź do Części 2.

czyli mam rozumiec, ze w/w zdanie tyczy sie osob, ktore posiadaja karte AT&T badz tez mialy mozliwosc korzystac z iphone'a wczesniej i sprawdzic, soft... tak?

#591 andy76

andy76
  • 406 postów

Napisano 16 września 2007 - 16:31

Tak, dokładnie. Np. dla osób, które już zrobiły to wcześniej.
  • macdesk lubi to

#592 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 16 września 2007 - 19:47

Witajcie chce odblokować iPhona najnowszą metodą anySIM (pod windowsem). Tym sposobem: (http://web.mac.com/a...Część_1.html) mogę uaktualnić soft do wersji 1.0.2. Następne kroki poradnika dotyczą już aktywowania i odblokowania simloka ale tylko na maca. Teraz moja wielka prośba by ktoś mi pomógł w dalszych krokach. Jak teraz aktywować iPhona i chyba jeszcze trzeba uruchomić tryb jailbreak by wgrać instalke anySIM.pxl?

#593 pax

pax
  • 20 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 września 2007 - 20:13

Witam.
Zastanawiam się teraz nad zakupem iPhone na allegro. Jakoś nie ufam osobom które piszą że simlock zdjęty i działa wszystko również youTube, chyba wole kupić zafoliowany. Widze że już ludzie pozdejmowali simlocki i mam tylko jedno pytanko. W opisie na stornie http://web.mac.com/a...one/Wstęp.html we wstępie widzę punkt który mnie zaniepokoił:
4.Karta SIM AT&T jest cały czas w telefonie. Nie wyciągamy jej aż do pkt. 4. Jest wyraźnie napisane kiedy to zrobić.

Muszę mieć kartę AT&T ?? Mam tylko kartę w sieci ERA.

Z tego co widzę na forum jest pewien bałagan, w różnych wątkach opisane są różne rzeczy związane z iphonem, może ktoś wszystkie aktualne informacje o iPhone spisać do jednego wątku ?? O simlocku ? o dogrywaniu dzwonków. O tym czy można podłączyć GPS na bluetooth.

Np ja szukam Palmtopa który byłby moim małym komputerem osobistym z terminarzem, z jakimiś moimi danymi itd. I w sumie nie wiem ile moich oczekiwań spełni iPhone.

#594 Mosqit

Mosqit
  • 55 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 16 września 2007 - 20:14

@up Karta AT&T jest już fabrycznie wsadzona do telefonu.

#595 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 16 września 2007 - 20:17

@up

Karta AT&T jest już fabrycznie wsadzona do telefonu.

kupujac iphone'a w apple store, bez aktywacji w AT&T w srodku jest karta sim tego operatora?

#596 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 16 września 2007 - 20:20

tak jest karta operatora AT&T

#597 rads

rads
  • 77 postów
  • SkądLodz

Napisano 16 września 2007 - 20:20

tak karta at&t jest w srodku

#598 pax

pax
  • 20 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 16 września 2007 - 20:22

A jak sytuacja z youtube ?? Tutaj widzę że osoby piszą że nie działa, na allegro piszą że działa.... To jak to jest ?

#599 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 16 września 2007 - 20:25

zgodnie z instrukcja, ktora pisal andy youtube dziala... sam zdejmowal simlocka i w instrukcji napisal:
Gratulacje. Telefon jest aktywowany (funkcjonalność iPod'a z YouTube). Jeszcze tylko dwa kroki. Ale po kolei Części 3. Instalacja Installer.app oraz aktywacja SSH.

#600 ipodfan

ipodfan
  • 344 postów

Napisano 16 września 2007 - 20:29

Witajcie chce odblokować iPhona najnowszą metodą anySIM (pod windowsem). Tym sposobem: (http://web.mac.com/a.../C...Bć_1.html) mogę uaktualnić soft do wersji 1.0.2. Następne kroki poradnika dotyczą już aktywowania i odblokowania simloka ale tylko na maca. Teraz moja wielka prośba by ktoś mi pomógł w dalszych krokach. Jak teraz aktywować iPhona i chyba jeszcze trzeba uruchomić tryb jailbreak by wgrać instalke anySIM.pxl?

ponawiam prośbę..

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych