Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mega szybkie rozładowanie baterii przy zerowym użyciu

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 marta9

marta9
  • 10 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 18:48

Witam, od dwóch dni mam problem z moim iPhonem 3GS. Bateria strasznie szybko się rozładowuje -> w pełni naładowana potrafi tracić jakieś 10/20% na godzinę bez jakiegokolwiek korzystania z telefonu, co kończy sie tym że w pełni naładowany telefon przed snem, rano zastaje wyłączony(totalne rozładowanie). Telefon ma 2 lata,nigdy nie było z nim problemów, długo trzymał baterie, nie jest przerobiony,ma oryginalne części = jest taki jak go kupiłam. I teraz pytanie bo od dwóch dni jestem w górach gdzie temperatura jest w okolicach -20 /-15 a w nocy jeszcze zimniej. Czy to może mieć wpływ na baterię ? (mam drugi telefon więc nie zawsze nosze ten przy sobie więc lezy w pokoju ale tam tez super ciepło nie jest...) No i czy da się coś z tym zrobić i ew jak sprawdzić wydajność baterii bo moze to juz jej koniec? A i ile kosztuje oryginalna nowa bateria ? POzdrawiam

#2 balyan

balyan
  • 84 postów
  • SkądRybnik

Napisano 13 lutego 2012 - 18:51

z wymianą baterii jest trochę roboty. Zaczynając od tego,że musisz rozkręcić Ipka. Nie wiem czy to konieczne, bo temperatura ma wpływ na baterię, telefon leżący ciągle na zimnie jest narażony na szybsze rozładowanie, bo Iphone jest wtedy zimny i bateria bardziej pracuje aby utrzymać temperaturę i funkcje życiowe telefonu(wiem brzmi jak z jakiegoś serialu typu House) ;P

#3 marta9

marta9
  • 10 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 18:55

hmm no ok tylko pytanie czy ta temperatura spowodowała, że tak już będzie zawsze czy po zmianie otoczenia na cieplejsze powinno wrócić wszystko do normy ?:D

#4 yorky

yorky
  • 48 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 19:08

Miałem tak z 3GS. Na mrozie "zapomniał" 40% baterii, a pozostałe 60% traktował jako 100. Widać to było po tym, ze szybko sie rozładowywal, ale tez nienaturalnie szybko ladowal. 2 razy rozladowalem go do zera i nie pomogło, ale za trzecim razem po podpięciu jak sie załączył to od razu miał 48% i wszystko wróciło do normy. Mozesz spróbować zanim zaczniesz bardziej kombinować.

#5 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 13 lutego 2012 - 19:08

Rozumiem, że taki objaw masz dopiero po tym jak wyjechałaś w góry? Sprawdź aplikacje z multitaskingu, często one zawalają pamięć i są takie objawy.

#6 marta9

marta9
  • 10 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 19:13

no to zaczynam katować w jakieś gry :D przeczytałam tutaj [url=http://www.apple.com/pl/batteries/]Apple (Polska) - Baterie[/url] coś takiego "Korzystanie z iPoda w bardzo niskich temperaturach także powoduje zmniejszenie trwałości baterii. Jednak w odróżnieniu od wpływu wysokiej temperatury jest to tylko szkoda tymczasowa. Gdy tylko cząsteczki w baterii zostaną ogrzane, bateria odzyska swoją poprzednią pojemność." ale to apropo iPoda -> to ta sama bateria ?

---------- Wpis dodano o 19:12 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:11 ----------

tak dopiero jak wyjechałam :)

---------- Wpis dodano o 19:13 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:12 ----------

a jeśli chodzi o ten multitasking to do końca nie wiem o co chodzi :P gdzie mogę to znaleźć ?

#7 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 13 lutego 2012 - 19:13

Odnośnie składu chemicznego tak. odblokuj go i przycisnij dwa razu szybko home, wysunie Ci sie zakładka, tam będziesz miała wszystkie otwarte dotychczas aplikacje, na którejkolwiek przytrzymaj dłużej palec, pokaże sie czerwone kółko z minusem, zamknij tak wszystkie. Rób tak przynajmniej raz dziennie, odczujesz różnice od razu:)

#8 marta9

marta9
  • 10 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 19:19

okej dzięki zrobiłam jak mówisz tyle, że nigdy przez te 2 lata tego nie robiłam a nie miałam takiego problemu z baterią

#9 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 13 lutego 2012 - 19:22

Myślę, że splot wydarzeń. Temp ma duże znaczenie to prawda, ale wiecznie zawalona pamięć przez otwarte aplikacje także dobrze nie służy:) Co najlepsze, jedynym z domowych i bardzo skutecznych sposobów regeneracji baterii jest jej właśnie zamrożenie, to tak na marginesie ;)

#10 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 lutego 2012 - 19:33

Autorka otrzymała wyjaśnienia, gdyby trzeba było otworzyć prosze pisać na PW.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych