Cześć,
trzy dni temu dostałem Iphone 3gs 16GB wygraną z aukcji Allegro. Po odpakowaniu oraz odpaleniu wszystko było dobrze. Wiec wyłączyłem go oraz wsadziłem karte Sim (Orange), a następnie go właczyłem. Nie było żadnych problemów. Bez problemu czytał kartę oraz wykonywał połączenia. Lecz na wieczór przy próbie podłączenia go pod iTunes zaczoł mi sie aktualizować. Przez co musiałem zrobic JailBracka. Wszystko po nim było dobrze dopuki nie włożyłem karty Sim. Nie czyta karty sim. Męczyłem sie z tym problemem cały dzień. Dziś postanowiłem wgrać nowy system: "iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore" (Polecił mi go kolega). Po wgraniu wykonałem JailBracka. Udało się telefon zaczoł mi czytać karte sim. Lecz powiadomił mnie że do aktywacji telefonu potrzebuje orginalnej, kontatybilnej karty sim. Nie posiadam takiej gdyż nie znam historii telefonu. Podejrzewam iż pochodzi on z Anglii bądź Ameryki. Wszelkie tutoriale które znalazłem na obejscie blokady simlock polegają na tym iż muszę mieć dostep do menu oraz do Cyrdi. Lecz ja takiego nie mam. Wiec prosze was o pomoc z tym problemem. Jak mogę ominąć blokade simlock. Albo bez karty Sim odblokować go.
Z góry dziękuję za pomoc.
Problem z aktywacja Iphone 3gs
Started by
Pasza19pl
, 12 Feb 2012 19:54
8 replies to this topic
Posted 12 February 2012 - 19:54
Posted 12 February 2012 - 20:09
Strasznie nie składnie piszesz
Skąd wiesz że
Kupiłeś telefon z simlockiem tylko teraz sprawa czy kupiłeś go uszkodzonego czyli z BB 6.15 od iPada czy zaraz będziesz go musiał sam uszkodzić żeby z nie go korzystać.
Najpierw wykonaj JB redsn0w on aktywuje ci telefon, potem napisz jaki masz firmware modemu
ustawienia-->ogólne-->to urządzenie
http://myapple.pl/ip...sn0w-wideo.html
---------- Wpis dodano o 20:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:08 ----------
aaa tam jest starsz wersja redsn0w, wygogluj sobie 0.9.10b5
skoroUdało się telefon zaczoł mi czytać karte sim.
Czyli nie masz zasięgu ani nic.że do aktywacji telefonu potrzebuje orginalnej
Kupiłeś telefon z simlockiem tylko teraz sprawa czy kupiłeś go uszkodzonego czyli z BB 6.15 od iPada czy zaraz będziesz go musiał sam uszkodzić żeby z nie go korzystać.
Najpierw wykonaj JB redsn0w on aktywuje ci telefon, potem napisz jaki masz firmware modemu
ustawienia-->ogólne-->to urządzenie
http://myapple.pl/ip...sn0w-wideo.html
---------- Wpis dodano o 20:09 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:08 ----------
aaa tam jest starsz wersja redsn0w, wygogluj sobie 0.9.10b5
Posted 12 February 2012 - 20:11
Wiem że czyta kartę sim i wiem że nie jest uszkodzony czytnik gdyż przy włączeniu prosi mnie o pin do karty.
Posted 12 February 2012 - 20:16
To nie ma nic do znaczenia, masz simlocka, zwyczajnie powrócił kwestia jak(było iPad BB już wgrane a może ultrasn0w), zrób co ci pisałem i będziemy dalej myśleć.
Posted 12 February 2012 - 20:24
Zrobiłem już wcześniej identycznie jak na tym filmiku i mam właśnie to. Aktywacja Iphone
Posted 12 February 2012 - 20:26
To zrobiłeś nie tak bo redsn0w aktywuje iP podczas robienia JB.
Posted 12 February 2012 - 20:28
Wykonam go ponownie. Lecz nie muszę teraz systemu resetować?
Posted 12 February 2012 - 20:36
Nie wiem co tam nagrzebałeś więc i tak już co miało ci zaszkodzić wgranie 5.0.1 to już zaszkodziło, wykonaj restore i ponownie JB.
Posted 12 February 2012 - 21:15
Wykonalem ponownie JailBrake i teraz dostalem sie do Menu lecz pisze mi brak sieci
---------- Wpis dodano o 21:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:46 ----------
Problem rozwiazany! U mnie wszystko dziala. Po zrobieniu ponownego Jailbracka dostalem sie do menu a tam kolejno z cydi sciagnolem Ultrasn0w i zresetowalem telefon (DWU KROTNIE [x2])!!! i wszystko zaczelo dzialac.
---------- Wpis dodano o 21:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:46 ----------
Problem rozwiazany! U mnie wszystko dziala. Po zrobieniu ponownego Jailbracka dostalem sie do menu a tam kolejno z cydi sciagnolem Ultrasn0w i zresetowalem telefon (DWU KROTNIE [x2])!!! i wszystko zaczelo dzialac.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

This topic is locked