Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Uszkodził sie na mrozie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 11:57

Witam Czy jest jakaś możliwość odratowania Iphona ? wczoraj telefon przeleżał w samochodzie pół dnia i jak wziłem go do ręki to pokazywało, że padła bateria ale po chwili w ciepłym pomieszczeniu ładnie się odpalił ale teraz nie moge nigdzie zadzwonić(znaczy się niby normalnie dzwoni ale nie ma sygnału a telefon u drugiej osoby dzowni normalnie) jak wybiore numer i naciśne aby dzwonić nic sie nie dzieje i sms-y wcale nie wysyła ani nie odbiera :( a jak ktoś do mnie dzwoni to sygnał normalnie idzie a na iphonie nic sie nie pojawia :(

#2 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:04

Wygląda na softa, zrób restore jak nie pomoże to dalej będziemy sprawdzać.

#3 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:06

a może mi ktoś wytłumaczyć jak to zrobić ??

#4 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:08

Podpinij pod kabel, odpal itunes i kliknij "odtwórz" oczywiście pod warunkiem jeśli nie masz simlocka lub korzystasz z sieci na którą masz locka.W innym przypadku trzeba przeprowadzić inną operację abyś zachował stary baseband.

#5 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2012 - 12:16

Oprogramowanie uległo uszkodzeniu w samochodzie? SAMO? No zastanówcie się - tak jakby mogło się coś stać z oprogramowaniem przy upadku...

#6 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:18

ja tam nie wiem :/ może dostał jakiegoś szoku bo było -20

#7 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:19

@Davvido Nie wiem ile telefonów naprawiłeś w swoim życiu, ale uwierz, że ja bardzo dużo, 8 lat już się tym zajmuję i elektronika nie przestaje mnie zaskakiwać. @wnyku to jest pierwsza sugestia, nie zajmie dużo czasu, a możemy się wiele dowiedzieć, np jeśli przy wgrywaniu softu wywali jakiś błąd.

#8 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:20

zaraz bede próbowal tylko narazie przenosze zakupine rzeczy z iphona bo szkoda by było

#9 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:22

Ok, czekamy na info;)

#10 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 12 lutego 2012 - 12:29

A może po prostu weź go wyłącz i zostaw w ciepełku na dzień, lub 2. Może po prostu potrzebuje się dobrze zagrzać i tyle. Kiedyś takie coś podobnego miałem tylko przy xperii x1. Zostawiłem na 2 dni i działał jak nówka

#11 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:38

a czy podczas robienu oprogramowania stracę kontakty? co najlepiej zrobić aby wszystko zachować?

#12 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:48

Podłącz po prostu pod itunes. On sie zsynchronizuje i w kopii zapasowej będziesz miał wszystko prócz aplikacji, to będzie trzeba na nowo dograć.

#13 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 12:59

Wg mnie skropliła się w nim para wodna, która mogła uszkodzić elektronikę. Powodem jest zbyt duża różnica temperatur.

#14 jdus

jdus
  • 475 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 lutego 2012 - 13:24

Jedno z mądrzejszych rzeczy, które zrobiłeś do włączenie zmrożonego telefonu. Zapamiętajcie raz na zawsze. Jak wychłodzicie sprzęt elektroniczny, to przed włączeniem MUSI jego temperatura zrównać się z temperaturą pokojową!

#15 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 13:33

@jdus nie ma co się łudzić, ludziki zawsze będą włączać/ładować zalany czy zmrożony sprzęt. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, ale gdyby uczono nas wszystkich w szkołach jak postępować w takich sytuacjach to większość uszkodzeń nie miałaby miejsca. Choć oczywiście można wnioski wysnuć z zasad fizyki, no ale logiczne myślenie to już inny temat;) Mój post nie ma na celu obrażania kogokolwiek.

#16 Mirko791

Mirko791
  • 4 558 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 12 lutego 2012 - 13:38

Według zaleceń producenta nie można trzymać nawet wyłączonego iPhone'a w temperaturze poniżej -20.

#17 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 13:44

może macie i racje z tym aby nie włączać przy takich warunkach ale jak trzeba zadwonić to co wtedy? takie sytuacje powinien producent przewidzeć :/ ale dobra koniec offu bo to w niczym nie POMAGA!!!

#18 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 13:45

Zrobiłeś restore?

#19 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 13:49

jeszcze nie bo mam neta do bani i jeszcze 70min pisze i już teraz wiem napewno jeśli telefon uda się odratować odrazu go sprzedaje :/ szkoda ale jak sie faktycznie zje...ie to dopiero bedzie szkoda

#20 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 13:55

Przecież to jest świetny telefon. Jak go odratujesz to daj komuś kto obejrzy płytę główną, ewentualnie oczyści i masz super telefonik.

#21 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 12 lutego 2012 - 14:43

Albo sprzedaj i kup sprawny. Tylko napisz jak było, bo to już lekkie oszustwo które podchodzi pod paragraf

#22 wnyku

wnyku
  • 17 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 15:21

servvis- dzięki za pomoc :D telefon już pracuje normalnie :) pomogło resotre może ktoś chce kupić?

#23 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 15:26

Proszę Cie bardzo ;) Jednak nadal bym obstawał za tym aby płytę wyczyścić, może być na niej skroplona woda która doprowadzi do korozji a w konsekwencji usterki.

#24 baron231

baron231
  • 97 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 12 lutego 2012 - 19:16

Tj. Ten sam problem co opisywany u mnie cos jest ewidentne nie tak z 4S'ami i albo faktycznie temperatura tak na nie działa albo kolejna wada softu, nie zdziw sie jak problem zaraz powróci, u mnie tak jest wystarczy wlaczyc - wyłączyć i jest ok a za minutę problem wraca znowu więc można z tego wnioskować ze to wina softu a nie faktycznie tych mrozów. Ja oddaje tel. Do serwisu w pon. I chce nowy bo wiem ze tam pi go wyłącza/włącza/restore i powiedzą ze problemu nie ma a ja będę latał do dzień pózniej :/

#25 biggie

biggie
  • 5 postów

Napisano 16 lutego 2012 - 20:56

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych