Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaki router poprawnie działa z iPhonem?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Phate77

Phate77
  • 6 postów

Napisano 12 lutego 2012 - 10:31

Witam! Wiem, że wiele osób myśli, że każdy router współpracuje z iPhonem, ale niestety, wystarczy wpisać w google "iPhone crash router" i wychodzą dziesiątki stron, na których ludzie z całego świata narzekają na fakt, że iPhone i iPad zawiesza wiele routerów :( Niestety mój router Edimax 6200n również nie daje rady. Wszystkie sposoby - wgranie do niego najnowszego softu, ustawienie na sztywno IP dla każdego urządzenia, czy wreszcie przekierowanie niektórych portów nie pomaga i po kilku minutach zabawy w AppStore router się zawiesza i tylko ręczny restet przywraca sieć i internet w domu. Napiszcie jakie routery używacie bez problemu (ale korzystając z AppStore bo ta aplikacja najczęściej zawiesza router, a np. Safari nigdy go nie zawiesza) na urządzeniach z iOS'em 5.01 I jeszcze raz proszę - nie piszcie - taki a taki modem powinien działać, bo chcę tylko listę sprawdzonych urządzeń, a nie teoretyczne rozważania (teoretycznie to każdy powinien działać).

#2 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 12 lutego 2012 - 10:42

Asus DSL-G31. Usuń zabezpieczenia sieci na czas testów, powinno pomóc.

#3 Pekus12

Pekus12
  • 369 postów
  • SkądM-ka

Napisano 12 lutego 2012 - 11:06

Posiadam TP-Link MR3220. Działa bdb z iPhone'm. Jak chcesz to Ci go tanio opchnę bo mi już nie będzie potrzebny (Cyfrowy Polsat zrobił promocję i dostałem do umowy router) Jest jeszcze ponad rok gwarancji Z App Store pobierałem kilka nawigacji darmowych najcięższa z nich to była 2gb. Zostawiłem ipka na noc połączonego a rano zobaczyłem, że pobrało bez problemu. I nie zawiesiło, Aktualizacja z 5.0 do 5.0.1 przez OTA przeszła bez przeszkód Także będzie działał. Nawet na pudełku jest rysunek iPhone

#4 bohen25

bohen25
  • 127 postów
  • SkądToruń

Napisano 12 lutego 2012 - 12:09

Każdy powinien działać, miałem Pentagrama -popsuł się, kupiłem Modecoma i działa bez zarzutu.

#5 kebab

kebab
  • 132 postów
  • SkądOstrowiec Świętokrzyski/Kraków

Napisano 12 lutego 2012 - 13:53

Ja działam teraz na linksysie a wcześniej na d-linku też jest bez zarzutu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych