Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod - same problemy, bateria w ogóle nie trzyma

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 ashapola

ashapola
  • 13 posts

Posted 05 July 2007 - 09:31

iPoda posiadam od może 2tygodni i cały czas są z nim jakieś problemy. Często się wiesza, a dopiero 3 czy 4 reset pomaga mu działać poprawnie. Meritium mojego pytania jest sprawa baterii. Mianowicie sformatowałem poprawnie baterie, około 3 pełnogodzinowe cykle ładowania i rozładowania. Problem jednak tkwi w tym, iż ładując iPoda do pełna, przez około 5godzin, po dwóch dniach, kiedy w ogóle nie jest użytkowany, bateria jest rozładowana do tego stopnia, że iPoda nawet nie można włączyć. Czy to normalne? Wczoraj o 23 zakończyłem 5godzinowe ładowanie, dziś rano ok. godziny 10 bateria byla rozładowana do połowy. Normalne? Przeciez przez ten czas w ogóle nie był użytkowany. Jaki jest okres gwarancji na iPoda wystawiany przez Apple? iPod 5, 30gb. Pozdrawiam!

#2 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 05 July 2007 - 11:20

Baterii w iPodzie się nie formatuje! Jeśli jest to nowy iPod, na gwarancji, to dlaczego nie udasz się do serwisu? SAD daje 12 miesięcy.

#3 ashapola

ashapola
  • 13 posts

Posted 05 July 2007 - 12:59

iPod iPoda wygralem w konkursie Maestrocard, owszem, jest gwarancja, ale uplynela 1styczna 2007r., a Ipoda wygralem w czerwcu 2007r.

#4 51m0n

51m0n
  • 6980 posts

Posted 05 July 2007 - 15:04

I wcześniej nie było żadnych problemów? Tak nagle się zaczęły? Wgrywałeś jakiś soft na iPoda? Upadł, etc?

#5 Kobza

Kobza
  • 227 posts
  • Skądten pomysł !?

Posted 05 July 2007 - 15:23

Bateria jest coś nie teges, nie powinna się w ten sposób zachowywać po takim czasie. Generalnie jeżeli po naładowaniu baterii w ciągu godziny odtwarzania muzyki bez dotykania iPoda na połowie mocy słuchawek, spadnie chociaż o 1 kreskę to bateria jest wadliwa i nadaje się do wymiany. Twój iPod jest jednak starszy więc o tą kreskę może spaść, ale nie więcej. To co się dzieje z twoim iPodem nie jest normalne.

#6 lukas

lukas
  • 565 posts
  • SkądKTW

Posted 05 July 2007 - 15:49

Bateria jest coś nie teges, nie powinna się w ten sposób zachowywać po takim czasie.
Generalnie jeżeli po naładowaniu baterii w ciągu godziny odtwarzania muzyki bez dotykania iPoda na połowie mocy słuchawek, spadnie chociaż o 1 kreskę to bateria jest wadliwa i nadaje się do wymiany.
Twój iPod jest jednak starszy więc o tą kreskę może spaść, ale nie więcej. To co się dzieje z twoim iPodem nie jest normalne.

Bez przesady... trzeba wziąć poprawkę, że czasami iPod niepoprawnie oszacuje stopień naładowania baterii.

#7 ashapola

ashapola
  • 13 posts

Posted 05 July 2007 - 17:11

ipod Ipoda mam około 2tygodni. Na początku ładowałem go 3razy po okolo 6, 7 godzin. Nie upadl, nic sie nie stalo. Po zainstalowaniu najnowszego Itunes, automatycznie zrobil apdate softa w ipodzie. Od samego poczatku byly problemy z zawieszaniem sie. Jezeli iPod byl zakupiony w styczniu 2006r. przez firme, w ktorej wygralem iPoda, to iPod lezal bez ladowania, w oryginalnym pudelku, przez okolo 1,5roku. Może jednak to rzutuje na wadliwość baterii mojego iPoda.

#8 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 05 July 2007 - 20:09

baterie sie formuje a nie formatuje ale i tak wszyscy wiedza o co biega ;) samo nieuzywanie ipoda nie powinno wplynac na jego baterie, ale proponuje zajsc do jakiegos ispota i zapytas sie o ich diagnoze natomiast wymiana baterii to koszt ok 60zl (bateria), a linki do sklepu z bateriami (equipower) i instrukcji jak samodzielnie wymienic baterie byly juz wielokrotnie zamieszczane na forum (kieruja ifixit.com bodajze)

#9 Kobza

Kobza
  • 227 posts
  • Skądten pomysł !?

Posted 08 July 2007 - 19:32

Bez przesady... trzeba wziąć poprawkę, że czasami iPod niepoprawnie oszacuje stopień naładowania baterii.

Owszem nie. moje stwierdzenie to oficjalne stwierdzenie serwisowe.
Sprawdza się przy nowych iPodach (nowe baterie).
Przy starszych ipodach baterie są zużyte i nigdy nie będzie to wyglądało tak samo.
Jeśli po 1 godzinie grania muzyki na połowie głośności po pełnym naładowaniu iPoda spadnie kreska baterii- jest ona do wymiany.
Zaznaczam iż podczas tego testu nie dotykamy ipoda nie bawimy się nim ma leżec i grać.
Przy używanym sprzęcie łatwiej znaleźć odniesienie do tego jak powinna wyglądać bateria.

Serdecznie pozdraawiam :) -Kobza

#10 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 08 July 2007 - 21:41

Oh, oficjalnie serwis twierdzi takze, ze baterie w ipodzie (li-i) trzeba formowac.Tak wiec trzeba brac takie stwierdzenia z odrobina soli.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users