Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z przeglądaniem sklepu AppStore - nie pokazuje już zakupionych/zainstalowanych app

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 11 lutego 2012 - 11:34

Podczas przeglądania sklepu - wszystko jest w oryginalnych cenach - iTunes nie rozpoznaje aplikacji (chodzi o sposób wyświetlania "po zakupie przycisków typu "download"/"downloaded") /nie płacę 2x/, które posiadam zakupione/zakupiłem wcześniej/mam na dysku i dodane w iTunes w zakładce programy.

Przykładowa - zakupiona wcześniej aplikacja:
Dołączona grafika

Tak wygląda sklep, gdy otworzę zakładkę App Store w iTunes (zaznaczyłem część wcześniej zakupionych aplikacji):
Dołączona grafika

Podczas zakupu/otwarcia/przeglądania wygląda to tak:
Dołączona grafika

A tak to powinno wyglądać (konto mojej siostry - logowanie na tym samym komputerze) (z każdym innym kontem jest OK):
Dołączona grafika
Dołączona grafika
= czyli zakupione aplikacje które są na komputerze w programach są widoczne podczas przeglądania sklepu jako "downloaded" nieaktywny, aplikacje zakupione które można pobrać "download".

W czasie tych 3 miesięcy od kiedy jest ten problem - zmieniłem komputer, sprawdzałem to na innych systemach windows (xp/7) zawsze taka sama sytuacja, napisałem ponad 30 mail do supportu, który umożliwił redownload wszystkich aplikacji (było tego ok 55000), po ponownym pobraniu wszystkiego, Senior z supportu poprosił o dane umożliwiające reset hasła - i sprawdzał konto (z 3-4 dni) po czym otrzymałem raport (lakoniczny) jednak dalej mam to samo.

Problem jest także skorzystanie z "Pucharsed" w iTunes - strona nawet po 9 minutach się nie wczytuje (Mac App Store Senior Advisor miał to samo o czym nadmienił w raporcie - stwierdzając że jest zbyt dużo kupionych aplikacji by je wyświetlić ...).
aktualnie będzie ok 60 000 pozycji ze sklepu iTunes, jedną z moich teorii jest, że: tak jest gdy się przekroczy ok 50 000 zakupionych pozycji ze sklepu - wtedy trwa to zbyt długo by serwer Apple w odpowiednim czasie dał odpowiedz z zakupionymi pozycjami - to skutkuje nie wyświetlaniem żadnego "download"/"downloaded" dla aplikacji które posiadam na komputerze w iTunes/które wcześniej zakupiłem.

Czy ktoś mógłby potwierdzić podobny problem i czy został rozwiązany?

#2 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 31 grudnia 2012 - 16:04

iTunes Store nie pokazuje już zakupionych/zainstalowanych app Witam, Nie wiem dlaczego jak wchodzę w appstore na PC widzę tylko ceny aplikacji (nawet tych już kupionych). Czy jest gdzieś opcja żeby to widzieć? Kiedyś miałem info np. DOWNLOADED.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 16:15

Zakładka Purchased.

#4 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 31 grudnia 2012 - 16:45

Witam,

Nie wiem dlaczego jak wchodzę w appstore na PC widzę tylko ceny aplikacji (nawet tych już kupionych). Czy jest gdzieś opcja żeby to widzieć? Kiedyś miałem info np. DOWNLOADED.

Kupiłeś za dużo ;) Tak to się objawia - ostatnio zauważyłem, że coś poprawili, co przełożyło się na działanie w 5% przypadków - po baaaaaaaaaaardzo długiej przerwie w tej "usłudze".

#5 zuzelek

zuzelek
  • 71 postów
  • SkądŁódź, Poland

Napisano 02 stycznia 2013 - 13:03

Chodzi o to, że czasami pokazuje kupione/ściągnięte aplikacje a czasami nie.

tu pokazuje:

[ATTACH=CONFIG]13034[/ATTACH]

, a tu już nie

[ATTACH=CONFIG]13035[/ATTACH]

dodam, że w obu przypadkach jestem zalogowany do App Store'a

Zdanie rozpoczynamy wielką literą.
Przeczytaj koniecznie TO.
eualex

#6 eualex

eualex
  • 2 097 postów

Napisano 02 stycznia 2013 - 18:45

chodzi o to, że czasami pokazuje kupione/ściągnięte aplikacje a czasami nie.

tu pokazuje:

[ATTACH=CONFIG]13034[/ATTACH]

, a tu już nie

[ATTACH=CONFIG]13035[/ATTACH]

dodam, że w obu przypadkach jestem zalogowany do App Store'a

Mam tak samo - wiele maili z suportem i ich próbą wyjaśnienia poprzez uzyskanie dostępu do konta - nic nie pomagają. Tak już jest. Dla pewności możesz spróbować zalogować się na innym koncie - i sprawdzić czy występuje ten sam problem. Niby można sprawdzić w "Purchased"? ;) Ale to też nie działa - zakupionych aplikacji jest tak dużo, że czekając pół godziny nic się nie dzieje oprócz wizualnego okręgu postępu, a czasem iTunes poprostu się wyłączy. Jak dla mnie: ten system jest niedorobiony:/
Jak sobie z tym radzić? M.in.: gdy otworzysz stronę z opisem aplikacji - i klikniesz "Write a Review" i rozwinie się okienko - aplikacja została kupiona (analogicznie jeśli pojawi się czerwony napis - aplikacja nie została zakupiona wcześniej).

#7 Alex145

Alex145
  • 132 postów
  • SkądHrubieszów

Napisano 03 stycznia 2014 - 17:50

Mam tego typu problem-mój iPhone w AppStore w zakładce "Purchased" nie pokazuje zakupionych aplikacji. Zrobiłem Restart, zalogowalem się na nowo do AppStore i nic...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych