Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

nie działa przycisk HOME po zalaniu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 magdabe

magdabe
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2012 - 01:02

Witam, Przez nieuwagę wpadł mi do miski z wodą iphone, dosłownie na 2 sekundy, natychmiast go wyłączyłam żeby wysechł, teraz go włączyłam i o dziwo wszystko działa, tzn dźwięk, dotyk, nie ma żadnych plan na ekranie ale nie działa przycisk HOME. Czym to może być spowodowane? Czy taką usterkę będzie w stanie naprawić serwiś apple tzn cortland? Może ktoś się orientuje ile może wynieść orientacyjny koszt naprawy,i czy wogóle taki serwis podejmie się naprawy? (tel jest na gwarancji, kupiony w saturnie,ale wiem że gwarancja nie obejmie zalania) BARDZO PROSZĘ O POMOC jestem troche przerażona czy to się da wogóle naprawić :(

#2 Komel

Komel
  • 1 410 postów
  • SkądTarnów

Napisano 11 lutego 2012 - 01:21

Jest JB ?
Da się żyć bez HOME.

---------- Wpis dodano o 01:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:19 ----------

Koszt nie będzie mały :D

#3 magdabe

magdabe
  • 13 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lutego 2012 - 01:29

Szczerze mówiąc nie bardzo się orientuje co to jest JB :/ W każdym bądź razie uniemożliwia mi to korzystanie z tel, ponieważ muszę wyłączać tel jak wejdę np na stronę w necie,a chcę wrócić do menu żeby chociażby smsa napisać. Lepiej iść do serwisu autoryzowanego cortland czy regenrsis? orientujecie się ile tak mniej więcej może taka naprawa kosztować? :/

#4 KuboX

KuboX
  • 2 119 postów
  • SkądPolandia

Napisano 11 lutego 2012 - 02:03

Ja osobiście polecam MacLife. Albo poszło coś na płycie głównej, albo zepsuł się sam przycisk. Koszt może być różny - minimum 50 złotych, a podejrzewam, że więcej. Po zalaniu, należy też umyć podzespoły w myjce ultradźwiękowej, ponieważ nie ważne, że teraz działa - osadzają się różne minerały na stykach i może się skrócić żywotność telefonu.

#5 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 11 lutego 2012 - 08:55

Witaj. 70zł wymiana home razem z oczyszczeniem płyty głównej i wszystkich złączy.

#6 lebowsky

lebowsky
  • 101 postów

Napisano 13 lutego 2012 - 23:27

@servvis: jaki serwis?

#7 servvis

servvis
  • 632 postów
  • SkądMokotów

Napisano 13 lutego 2012 - 23:31

Osobiście to wykonuje ;)

#8 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 14 lutego 2012 - 18:05

Czym to może być spowodowane?

Amm... zalaniem? Podejdź/zadzwoń do jakiegoś serwisu (Cortland, MacLife, Regenersis, iSource) i zapytaj się o wycenę. Skoro - jak już wspomniałaś - zalałaś telefon, nie ma szans na darmową naprawę, według regulaminu.

#9 nou-camp

nou-camp
  • 19 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 lutego 2012 - 13:00

dokladnie, od reki ci to naprawia w komisach, sklepach z telefonami. albo do sklepu appla ale napewno drozej i dluzej :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych