nie działa przycisk HOME po zalaniu
Rozpoczęty przez
magdabe
, 11 lut 2012 01:02
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11 lutego 2012 - 01:02
Witam,
Przez nieuwagę wpadł mi do miski z wodą iphone, dosłownie na 2 sekundy, natychmiast go wyłączyłam żeby wysechł, teraz go włączyłam i o dziwo wszystko działa, tzn dźwięk, dotyk, nie ma żadnych plan na ekranie ale nie działa przycisk HOME.
Czym to może być spowodowane? Czy taką usterkę będzie w stanie naprawić serwiś apple tzn cortland?
Może ktoś się orientuje ile może wynieść orientacyjny koszt naprawy,i czy wogóle taki serwis podejmie się naprawy? (tel jest na gwarancji, kupiony w saturnie,ale wiem że gwarancja nie obejmie zalania)
BARDZO PROSZĘ O POMOC
jestem troche przerażona czy to się da wogóle naprawić

Napisano 11 lutego 2012 - 01:21
Jest JB ?
Da się żyć bez HOME.
---------- Wpis dodano o 01:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:19 ----------
Koszt nie będzie mały
Da się żyć bez HOME.
---------- Wpis dodano o 01:21 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:19 ----------
Koszt nie będzie mały

Napisano 11 lutego 2012 - 01:29
Szczerze mówiąc nie bardzo się orientuje co to jest JB :/
W każdym bądź razie uniemożliwia mi to korzystanie z tel, ponieważ muszę wyłączać tel jak wejdę np na stronę w necie,a chcę wrócić do menu żeby chociażby smsa napisać.
Lepiej iść do serwisu autoryzowanego cortland czy regenrsis?
orientujecie się ile tak mniej więcej może taka naprawa kosztować? :/
Napisano 11 lutego 2012 - 02:03
Ja osobiście polecam MacLife. Albo poszło coś na płycie głównej, albo zepsuł się sam przycisk. Koszt może być różny - minimum 50 złotych, a podejrzewam, że więcej. Po zalaniu, należy też umyć podzespoły w myjce ultradźwiękowej, ponieważ nie ważne, że teraz działa - osadzają się różne minerały na stykach i może się skrócić żywotność telefonu.
Napisano 11 lutego 2012 - 08:55
Witaj.
70zł wymiana home razem z oczyszczeniem płyty głównej i wszystkich złączy.
Napisano 13 lutego 2012 - 23:27
@servvis: jaki serwis?
Napisano 13 lutego 2012 - 23:31
Osobiście to wykonuje

Napisano 14 lutego 2012 - 18:05
Czym to może być spowodowane?
Amm... zalaniem? Podejdź/zadzwoń do jakiegoś serwisu (Cortland, MacLife, Regenersis, iSource) i zapytaj się o wycenę. Skoro - jak już wspomniałaś - zalałaś telefon, nie ma szans na darmową naprawę, według regulaminu.
Napisano 15 lutego 2012 - 13:00
dokladnie, od reki ci to naprawia w komisach, sklepach z telefonami. albo do sklepu appla ale napewno drozej i dluzej

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych