Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wylaczanie podczas sluchania muzyki.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:13

Witam, dzis, sluchajac muzyki, napotkalem na dziwna rzecz. Otoz, iPhone sie wylaczyl. Pomyslalem, ze to jakis blad systemowy i po wlaczeniu zaczalem sluchac dalej. Lecz, tu kolejny problem - znow sie wylaczyl! O co moze chodzic? Dodam, iz slucham muzyki z docka, ktory tez przy okazji laduje iPhone'a. Wczesniej nie bylo takiego problemu. edit: przed chwila dalem go tylko do ladowania i znow sie wylaczyl, wiec to nie wina muzyki. edit2: to nie wina ladowarki. Co pare minut wylacza sie sam, bez wzgledu czy jest podlaczony czy nie.

#2 czacha11

czacha11
  • 291 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:22

zrób restore :)

#3 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:24

zrób restore :)

Wlasnie tu jest problem. Po zrobieniu restore'a usunie mi sie jailbreak, tak?

#4 czacha11

czacha11
  • 291 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:26

niestety tak. Dlatego zrobisz go ponownie :)

#5 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 06 lutego 2012 - 21:30

i nie przywracaj kopii zapasowej,jeśli po tym problem się będzie powtarzał to możesz mieć uszkodzone bebechy

#6 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:32

niestety tak. Dlatego zrobisz go ponownie :)

Jesli rozchodzi sie o restor, to chyba podrzuce go jutro znajomemu i on go obejrzy. Mozliwe, ze to cos ze stykami jest nie tak.
Jest jeszcze problem sim clocka, telefon nie jest z polski, lecz z Irlandii.

#7 czacha11

czacha11
  • 291 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:48

no to jailbreak i ultrasnow z cydii :D i po simlock-u

#8 rainlow

rainlow
  • 15 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 21:48

[url]http://myapple.pl/iphone/215807-problem-z-resetowaniem-sie_.html[/url]

Zobacz temat z podanego linka. Mam ten sam problem i bardzo często pojawia się po włączeniu odtwarzacza.
Zobacz czy problem będzie występował jak wyciągniesz karte sim i zrestartujesz telefon, ewentualnie włączysz tryb samolot i restart telefonu. Bez aktywowania karty sim zapewne telefon bedzie działał bez problemu, tylko opcji dzwonienia nie bedzie.
Mozesz tez zrobic "zresetuj ustawienia telefonu bez wymazywania danych".
Mi ta metoda pozwala spokojnie używać telefonu przez kilka dni.

#9 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 22:05

Przed chwila dostalem informacje, ze moj SpringBoard sie wycrashowal i jestem w trybie awaryjnym. O co tu chodzi? edit: dobra, poradze sobie z tym wszystkim, ale jak mam zaaktualizowac do 5.0.1 skoro wylacza mi sie co chwile?

#10 czacha11

czacha11
  • 291 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 22:21

ściągasz snowbreze>ściągasz ios 5.0.1>gotujesz soft zaznaczając hackivate>wchodzisz w tryb DFU (przez iReb)>w itunes wciskasz shift+odtwórz>zaznaczasz soft ugotowany(powinien być na pulpicie)>Czekasz aż sie zainstaluje>po instalacji przechodzi wszystkie etapy konfiguracji sysytemu>masz już cydie>ściągasz redsnow>w extras zaznaczasz select IPSW>zaznaczasz oryginalny soft 5.0.1>naciskasz Jailbreak>odznaczasz instalacje cydii>next i wchodzisz w tryb DFU> czekasz aż zrobi się JB>uruchamia ci sie iphone z JB>wchodzi w Cydie>ściągasz ultrasnow>instalujesz> i wszystko

#11 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 06 lutego 2012 - 22:28

Dziekuje Ci bardzo za opisanie wszystkiego. Jutro bede probowal. Dam znac w tym temacie, co mi z tego wyszlo. Pozdrowionka!

#12 ippawel

ippawel
  • 1 136 postów

Napisano 07 lutego 2012 - 23:31

Okazalo sie, ze to wina baterii. Jutro ide do znajomego ja wymienic.

#13 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 lutego 2012 - 09:04

Winowajcą okazała się bateria, zatem zamykam. Gdyby trzeba było otworzyć proszę pisać na PW.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych