Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Apple Cinema Display 24'' allegro aukcja

• This topic is locked This topic is locked
11 replies to this topic

#1 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 04 February 2012 - 15:11

Znalazłem ciekawą ofertę na allegro z ACD 24'' w komplecie, sprzedający nie ma rzekomo nic od Apple i nie może sprawdzić czy działa, piszę że jak podłączy do sieci włączają się wiatraki...

Podaje link do aukcji; APPLE LED CINEMA DISPLAY 24" (2098441438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Niestety jestem z daleka, czy może ktoś z forum jest z Torunia i mógłby sprawdzić ten monitor osobiście. Bo cena jest bardzo atrakcyjna i może jest akurat sprawny.

Napisane jest że zwrotów nie przyjmuje, ale jest chyba prawo 10 dniowe na zwrot jeżeli kupujemy przez internet???

---------- Wpis dodano o 15:11 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:10 ----------

ciekawe bo sprzedający widać po komentarzach lubi zabawki Apple więc dziwne jest że nie ma opcji sprawdzenia...

#2 Sawom

Sawom
  • 83 posts

Posted 04 February 2012 - 15:22

handlujesz na allegro nie od dziś, więc naucz się jednego. nie ma takich okazji, jeśli ktoś pisze, że nie wie czy coś działa to znaczy, że na pewno wie że NIE DZIAŁA, ale liczy na frajera, który się na to nabierze. Jako niedziałający monitor może dostać np 500-700zł, jako sprawny 2000zł, to wystawia po środku i czeka na frajera.

#3 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 04 February 2012 - 15:25

napisałem czy może jest ktoś z Torunia, żeby sprawdził. Uwierz są przypadki że ktoś sprzedaje sprawne rzeczy jako popsute sam kiedyś miałem taki przypadek.

#4 gieza

gieza
  • 709 posts

Posted 04 February 2012 - 15:25

Napisane jest że zwrotów nie przyjmuje, ale jest chyba prawo 10 dniowe na zwrot jeżeli kupujemy przez internet???[COLOR="Silver"]

Tak, jeśli sprzedający jest przedsiebiorcą czyli ma firmę

#5 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 04 February 2012 - 15:26

tekst handluje mnie rozbawił, to że coś kupuje i sprzedaje w ciągu 3 lat mam 124 komentarze raczej nie pasuje do tego określenia :)

#6 Sawom

Sawom
  • 83 posts

Posted 04 February 2012 - 15:32

tekst handluje mnie rozbawił, to że coś kupuje i sprzedaje w ciągu 3 lat mam 124 komentarze raczej nie pasuje do tego określenia :)

w innym wątku pisałeś kiedyś, że sprzedałeś już prawie 100 komputerów ;] stad to stwierdzenie.

a co do sprawności to taki przypadek, że działa to jest jeden na milion. Postaw się w sytuacji sprzedawcy... Nawet jakbyś nie miał maka. Wolałbyś oddać taki monitor za pół darmo, czy stracić godzinę albo dwie i skoczyć z nim do kolegi, który ma Macbooka, żeby sprawdzić i móc sprzedać jako sprawny za normalna kase? ;=)

#7 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 posts
  • SkądOpole, Poland

Posted 04 February 2012 - 18:07

Też napisałem czy istnieje możliwość przetestowania, ale skoro Sawom ma rację to koleś nic nie odpisze.

---------- Wpis dodano o 18:05 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:20 ----------

Dostałem info że p. Jarek jest w rozjazdach przez tydzień, a wolne chwile to z rodziną. Nie ma jak sprawdzić bo ma starego MBP z DVI...
Śmiech na sali.

---------- Wpis dodano o 18:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:05 ----------

Po ile on był w opcji Kup Teraz? Bo widzę że sprzedający ją usunął?

#8 DarMed

DarMed
  • 19 posts

Posted 04 February 2012 - 18:17

Po ile on był w opcji Kup Teraz? Bo widzę że sprzedający ją usunął?

Kwota "Kup teraz" w tej aukcji wynosiła 1 300 zł. Opcji tej też nie było na początku wystawienia aukcji. Pojawia się i znika... :)

#9 iron.gery

iron.gery
  • 4651 posts
  • SkądPolska | USA

Posted 04 February 2012 - 18:29

szkoda że nikt osobiście nie przetestował. Wiadomo już że sprzedawca kombinuje.

#10 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 04 February 2012 - 19:00

Heh "nie wiem czy działa" - znak, że na 100% nie działa.

#11 quantel

quantel
  • 290 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 February 2012 - 19:07

Dla mnie podsumowaniem tego jest opis na dole strony: Monitor sprzedaje jako urządzenie niesprawdzone w działaniu, być może uszkodzone, nie ponoszę odpowiedzialności za jego stan techniczny, nie przyjmuje zwrotów ani negatywnych komentarzy, kupujesz na własną odpowiedzialność (osobiście nie mam możliwości sprawdzenia stanu technicznego urządzenia)

#12 kuba_slonka

kuba_slonka
  • 211 posts
  • SkądOpole, Poland

Posted 05 February 2012 - 12:00

Napisałem czy coś po podłączeniu do laptopa się dzieje pod gniazdo MagSafe. Brak odpowiedzi.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users