iPhone 4: iTunes błąd 9
Rozpoczęty przez
Noun
, 03 lut 2012 21:14
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 lutego 2012 - 21:14
Witam, na wstępie iż jestem nowym użytkownikiem forum chciałem się przywitać
Przepraszam iż powtarzam temat który kilkakrotnie pojawiał się na forum jednak nie znalazłem w nim odpowiedzi na swoje pytanie.
Otóż chciałbym przedstawić swój problem. Otrzymałem iPhone'a 4 16GB posiada on sim locka na zagraniczna siec. Telefon znajdował się w trybie restore, problem pojawiał się gdy chciałem wgrać IOS, Itunes wskazywał na błąd nr 9. Na drugi dzień po otrzymaniu telefonu szczęśliwie udało mi się wgrać soft (metoda aktualizacji odtwórz w trybie restore- IOS 5.0.1) jednak po 2 dniach sprawnego działania telefon zresetował się i znów pojawiłem się w punkcie wyjścia, logo apple następnie i ikona iTunes (czyli tryb restore). Kazda kolejna próba wgrania softu kończyła się błędem 9. Dodam iż próbowałem wprowadzać telefon tryb DFU, reinstalacja iTunes nie pomogła, zmieniałem porty USB\kable, czyściłem rejestr, odłączyłem płytę główną od baterii, próbowałem wgrywać oryginalne firmware jaki i to po modyfikacji, używałem iReb'a oraz RecBoota, sformatowanie systemu tez nic nie dało.
Przeszukując inne fora natrafiłem na informacje iż przyczyna może być błąd połączenia USB z telefonem, lub jest tez opcja hardwarowa czyli uszkodzony chip pamięci flash.
Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie i jakiekolwiek sugestie w jego naprawie. Czy ktoś miał podobny błąd i jeśli tak to jak to się skończyło, ile wynosi naprawa płyty głównej i jakie koszty ona wyniosła. Bardzo proszę o pomoc!:roll:
Dziękuję z góry i pozdrawiam, Noun

Napisano 04 lutego 2012 - 08:47
Napisano 04 lutego 2012 - 11:50
Dzięki za zainteresowanie, lecz jak już wcześniej pisałem sprawdzałem zamianę portu USB czy kabla, używałem tez innego komputera, wyłączyłem/usunąłem programy antywirusowe, firewall'a jednak, nic opisywanego w linku wyżej nie przyniosło skutku.
Napisano 04 lutego 2012 - 19:13
Napisano 06 lutego 2012 - 16:10
Popatrz co pisałem wcześniej, niestety nic z tego nie pomaga. Może jednak ktoś spotkał się z tym błędem?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych