Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem macbook a1181 mid 2009 - NIE ŁADUJE!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 patrykperlinski

patrykperlinski
  • 27 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 20:00

WITAM Dotarł do mnie dzisiaj mocbook a1181 kupiony na allegro wszystko pięknie ale nie ładuje mi baterii sytuacja wygląda tak: Podłączam ładowarke (mam 3) i świeci sekunde na pomarańczowo wtyczka później gaśnie i leciutko miga i po paru sekunda 2,3 nic! nie ładuje. Przy włączonym macbooku przy ikonce po podłączeniu ładowarki pokazuje się na 2 sekundy - obecnie lądowanie nie odbywa się i wraca zasilanie z baterii... Jeszcze jedna dziwna sprawa to to ze naciskając POWER słychać dźwięk rozruszania i miga biała dioda i nagle gaśnie- dopiero 5 sekund przytrzymanie i włącza się. Na drugim macbooko a1181 te 3 ładowarki działają znakomicie to samo baterie ładuje i działa na nich oraz na samych zasilaczach wiec wszystko jest ok. znalazłem jeszcze jeden problem laptop się uśpi i jak nacisnę jakiś guzik żeby wstał to się wyłącza. Dziwne jest również to ze po podłączeniu do tego co nie ładuje gaśnie lampka ładowania i jak przełączam tą ładowarkę do drugiego to ona nie ładuje dopiero muszę odlaczyc od pradu na kilka minut i wtedy zaczyna działać. normalnie. Proszę o pomoc

#2 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 20:40

Zwróć sprzedawcy. Inaczej czeka Cię serwis. Uszkodzone SMC, charger lub jedno i drugie . Koszt naprawy ok 400-800 zł.

#3 patrykperlinski

patrykperlinski
  • 27 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 20:54

W tym momencie podłączyłem zasilacz 85w a nie 60w tak jak wczesnej i laptop działa i na baterii i na samym zasilaczy. tyle ze pokazuje - obecnie ładowanie nie odbywa sie.... dioda magsafe swieci na zielono , po chwili pokazuje sie obliczanie czasu.. i tak co chwile.

#4 tumpio

tumpio

SERWIS

• 6 245 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 21:39

Dostałeś odpowiedź. Nie jedno takie uszkodzenie naprawiałem. Śmierdzi mi tu "zalńcem".
  • JozekRC lubi to

#5 patrykperlinski

patrykperlinski
  • 27 postów

Napisano 03 lutego 2012 - 23:43

Hm a teraz zrobił sie ciekawie. Wyłączyłem go baterie wyciągnąłem, zrobiłem reset PRAM and NVRAM. Podłaczyłęm zasilacz 85W i od godziny baterie ładuje normalnie! Może to jednak była wina za słabego zasilacza? Dzwoniłem już do kobiety od której go kupiłem i powiedziała że jeśli nie zacznie ładować to mogę odesłać.. co teraz zrobić to nie wiem

---------- Wpis dodano o 23:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:36 ----------

Jeszcze jeden problem odnalazłem. Zamykam klape - mac zasypia - otwieram - słysze napęd pyka i się wyłącza.

#6 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2012 - 01:09

Posłuchaj się tumpio.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych