Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bardzo dziwne ślady po "czymś" na tyle iPhone.

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 03 February 2012 - 18:46

Witam, proszę o zerknięcie na tą sztuke. Ma na plecach jakieś dziwne wzorki. Tak na dobrą sprawe pod wiekszością kątów nie jest to widoczne, ale jak jest "pod światło" i w bliskich temu kątach wychodza takie kółka...
Próbowałem czyścić kilkoma sposobami.
Nie klei się to, ale jak damy kropelke wody, albo przejedziemy nawilżoną szmatką to cała wilgoć "łapie się" na ramki tych kółek (czy co to tam jest o_O ) Widać to na 2ch ostatnich zdjęciach - są to zdjęcia zrobione zaraz po "chuchnięciu" na tylne szkło.
Co o tym sądzicie, po czym to mogło być? Naklejki chyba zwykle są jednolite.
Szkiełko całkowicie gładkie, nie czuć żadnych niedoskonałości...

Zdjęcia.
pod odpowiednim kątem światła widać to tak:

Image-Share - image-jpg-1263-126
Image-Share - image-jpg-1263-127

Po "chuchnięciu" :evil: :evil: :

Image-Share - image-jpg-1263-128
Image-Share - image-jpg-1263-129

#2 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 03 February 2012 - 19:11

To ślady po takim plastykowym czymś, niektórzy nazywają to etui, ja mówię na to kondon, i raczej bym tego mojemu telefonowi nie zrobił, Znajomy założył obudowę z twardego plastyku, z wyciętym okrągłym otworem na logo Apple. Obudowa pękła i do śmieci, ślad w koło loga :/ pozostał.

#3 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 03 February 2012 - 19:26

Myślisz, że to był jakiś plastik ze wzorkiem powycinanych kółek i mogły się takie "odbarwienia" porobić i już zostaje ;/ ?

#4 AdrianoSprinter

AdrianoSprinter
  • 1121 posts
  • SkądŁódź

Posted 03 February 2012 - 20:12

Według mnie ewidentne działanie jakiegoś beznadziejnego bumpera. Co raz częściej robią krzywde zamiast chronić. Pozostaje Ci nakleić jakąś matową folię przyciemnianą/bezbarwną to wtedy nie będzie to aż tak widoczne ;)

#5 Kamrado

Kamrado
  • 95 posts

Posted 03 February 2012 - 20:27

Albo GelaSkins :)

#6 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 03 February 2012 - 21:10

Albo GelaSkins :)

Przypuszczalnie zostałł by klej (co bym wolał) a powierzchcnia jest 100% gładka - niczym tego się nie da zmyć (kwasem nie próbowałem ;p )... Tak jakby to było wypalone w szkle ;/ że też na szkle plastik (tak obstawiam) czy nawet jakaś naklejka, mogła zostawić coś takiego... no nie wierze poprostu ;p

#7 radzion

radzion

master of disaster

• 1193 posts

Posted 03 February 2012 - 21:26

Prawdopodobnie to cos trwale pozostawilo znak na szybce Twojego iPhona. Moim zdaniem ktos nosil iphona w tanim gumowanym pokrowcu. Widzialem juz cos podobnego na innym smartfonie.

#8 iNcis3

iNcis3
  • 9 posts
  • SkądKielce

Posted 03 February 2012 - 22:00

Ktoś chyba ładował ten telefon opakowany w folię bąbelkową. Odkręć obudowę i usuń na gorąco.

#9 Arise1337

Arise1337
  • 266 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 03 February 2012 - 22:19

o ja... Dlatego ja zawsze polecam dobrej jakosci case'y nie ma to jak telefon wart 2000 wpakowac w pokrowiec wart 20zl...

#10 niula

niula
  • 662 posts
  • SkądPoznań / Dublin

Posted 03 February 2012 - 22:43

toż to folia bąbelkowa :)

#11 domeen

domeen
  • 270 posts
  • Skądja to znam?

Posted 03 February 2012 - 23:00

to jest jakiś nowy konkurs czy jak?

#12 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 04 February 2012 - 08:48

To ślady po takim plastykowym czymś, niektórzy nazywają to etui, ja mówię na to kondon, i raczej bym tego mojemu telefonowi nie zrobił, Znajomy założył obudowę z twardego plastyku, z wyciętym okrągłym otworem na logo Apple. Obudowa pękła i do śmieci, ślad w koło loga :/ pozostał.

Mialem identyczny problem tylko ze mi pekla cala obudowa z tylu jak nosilem ipka w pokrowcu

#13 Pekus12

Pekus12
  • 369 posts
  • SkądM-ka

Posted 04 February 2012 - 12:50

Kolego bo to masz ,Specjal UFO Edition'' To nie będzie tani chiński plastik. To będzie tania,chińska,rakotwórcza guma. Weź odkręć ją i benzyną ekstrakcyjną spróbuj(Nie pomyl z NITREM, bo zmatowi szybke)

#14 TheGinGers

TheGinGers
  • 236 posts
  • SkądLublin, PL

Posted 04 February 2012 - 12:54

Blat stołu a na nim coś klejącego :D

#15 Meduza

Meduza
  • 736 posts
  • SkądTønsberg, NO; Los Angeles, USA

Posted 04 February 2012 - 13:17

mówta co chceta, ale fajny efekt nawet wyszedł :D nie pasuje do iPhone nijak, ale spójrz jaka równa niezmywalna faktura wyszła, i to na szybce iphone, bez dokupywania ! : )

#16 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 04 February 2012 - 13:44

mówta co chceta, ale fajny efekt nawet wyszedł :D nie pasuje do iPhone nijak, ale spójrz jaka równa niezmywalna faktura wyszła, i to na szybce iphone, bez dokupywania ! : )

Haha, sprzedam jako rarytas. Bo dzis jade po nowa klapke :P i przy okazji folie na ekran.
Swoja droga tak jak ktos napisal o folii babelkowej to naprawde na poczatku myslalemze to moglo byc od niej... Ze sie w niej gdzies zalezal czy cos ;p od zmywacza do paznokci nie schodzili. Sprobuje potem jeszcze benza. Ekstrakcyjna.
Pozdawiam

#17 tores.

tores.
  • 1149 posts
  • SkądMontrouge

Posted 04 February 2012 - 19:31

Aż ciekawy jestem co ipek na benzynkę powie, tylko go nie zalej
A gdybyś miał ochotę na ekstremalne czyszczenie to polecam
[url=http://bravos-karcher.ofertyfirm.com.pl/o_79862_h-81-unwersalny-preparat-czyszczacy/h-81-unwersalny-preparat-czyszczacy.html]H 81 - Unwersalny preparat czyszcz

#18 Pekus12

Pekus12
  • 369 posts
  • SkądM-ka

Posted 04 February 2012 - 20:26

Aż ciekawy jestem co ipek na benzynkę powie, tylko go nie zalej
A gdybyś miał ochotę na ekstremalne czyszczenie to polecam
[url=http://bravos-karcher.ofertyfirm.com.pl/o_79862_h-81-unwersalny-preparat-czyszczacy/h-81-unwersalny-preparat-czyszczacy.html]H 81 - Unwersalny preparat czyszcz

Cyż mnie się wydaje, czy kolega pomylił benzynę(ETYLINKE) z ekstrakcyjną?

#19 gegu12

gegu12
  • 26 posts
  • SkądKraków

Posted 04 February 2012 - 21:58

To ślad po tandetnym etui.... Miałem identyczną historie z iPodem. Dlatego mojego iPhona chroni bumber od Vapora;)

#20 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 12 February 2012 - 14:36

Czołem, tak już jako ciekawostke - jak pisałem 10 dni temu sprawdziłem tamtą klapkę benzyną eksttrakcyjną, nic a nic nie zeszło, wygląda na to, że te przebarwienia są jakby wypalone w tym szkle, albo pod nim oO.
Jak pisałem wcześniej kupiłem klapke i folie na allegro, jest już wymieniona, pasuje pięknie i odrazu mi się bardziej podoba mój iPhone :) i dla zabezpieczenia założyłem również odrazu folie na przód (na tył też była w zestawie ale nie miałem kiedy się tym zająć, tymbardziej że zostawiłem na jakiś czas folie od klapki)
Zdjęcia jak to wygląda (nie mogłem złapać odpowiedniej ostrosci przodu iPhone'a z folią :P ):
http://imageshack.us/photo/my-images/694/dsc01755sh.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/256/dsc01760e.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/838/dsc01759c.jpg/
Zdecydowanie polecam, jeśli ktoś ma podobny problem z brzydką klapą, bez wachania można kupować i wymienić (problem może być tylko jak się nie ma odpowiedniego "śrubokręcika")
Zakupione od sprzedawcy: Gsm_lubin

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users