Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z KeyChain.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2007 - 19:38

Witam Mam problem, za każdym razem kiedy wchodzę na stronę gdzie mam jakiś login/hasło KeyChain prosi o wpisanie hasła do mojego konta, tak wiem dzieje się tak kiedy mam zablokowany dostęp do haseł... problem tki w tym że nawet jak ustawię aby hasła były odblokowane to on uparcie wraca do ustawienia z zablokowanymi hasłami. Ustawiłem już sobie ikonkę aby mieć szybki dostęp do opcji w pasku menu i dzięki temu odkryłem że za każdym razem jak odblokuje, owszem ikonka się zmienia sygnalizując mi również powodzenie mojego polecenia, jednak po dosłownie kilku chwilach znów wszystko jest zablokowane. Sam nie wiem co mam z tym zrobić. Po wyłączeniu Safari na chwilkę wszystko działa dobrze, ale tylko na chwilkę, zwykle już na 2 stronie z hasłem KA prosi mnie o podanie hasła do konta systemowego. Macie może jakieś pomysły? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

#2 eazyone

eazyone
  • 447 postów

Napisano 02 lipca 2007 - 20:04

Sprawdź co masz ustawione w Keychain Access > Edit > Change Settings For Keychain Login... Prawdopodobnie masz zaznaczone: Lock After XX minutes of inactivity.
  • Kkropka lubi to

#3 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2007 - 20:23

Oooo wielkie dzięki :) naprawdę wielkie wielkie :) nie wiem jak to się stało że tego nie zobaczyłem.. a szukałem po tym KA choć widać niezbyt dobrze :) hehe Raz jeszcze dziękuje :)

#4 eazyone

eazyone
  • 447 postów

Napisano 02 lipca 2007 - 21:20

Oooo wielkie dzięki :) naprawdę wielkie wielkie :) nie wiem jak to się stało że tego nie zobaczyłem.. a szukałem po tym KA choć widać niezbyt dobrze :) hehe

Raz jeszcze dziękuje :)

Zawsze możesz się odwdzięczyć punktem reputacji...

Pozdrawiam...

#5 Kkropka

Kkropka
  • 62 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2007 - 21:55

Odwdzięczyłem się oczywiście zaraz jak tylko zadziałało :) hehe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych