Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zostałem oszukany ( zamiana Ipad 2 16GB DN6FV3DSDKPH )

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubol0110

kubol0110
  • 10 postów
  • SkądŁukowica ,PL

Napisano 31 stycznia 2012 - 12:45

Sprawa wygląda tak że , chciałem zamienić swojego Ipad 2 16 GB White na Iphone 4s . Znalazłem na allegro ofertę z iphone-em i zapropnowałem sprzedającemu zamianę , on oczywiście się zgodził ale z dopłatą 400 zł , więc się zgodziłem . Następnego dnia wysłałem Ipada wraz z pokrowcem i wszystkiem co miałem w komplecie . Jednak do teraz nie otrzymałem Iphone i straciłem wg mnie 2100zł ... , byłem na policji i podałem dane osoby która mnie okradła i jego ip , jak myślicie jest możliwe odzyskanie urządzenia ? numer seryjny: DN6FV3DSDKPH zawartość zestawu : ipad ,ładowarka usa , ulotki , opakowanie , kabel , pokrowiec targus brak znaków szczególnych

#2 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 31 stycznia 2012 - 12:48

Oj ludzie kiedy Wy się nauczycie ostrożności. Takie transakcje to tylko z ręki do ręki. A czy uda Ci się odzyskać? To zależy, jak dobry cwaniaczek to możesz zapomnieć o kasie i iPadzie.

#3 TheOktik

TheOktik
  • 405 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 31 stycznia 2012 - 13:04

Jeżeli zrobiliście to poza allegro czyli na gębę to możesz zapomnieć... Conajwyżej możesz do kolesia pojechać i mu natrzaskać (chyba masz adres). Takie zamiany to albo osobiście albo na zasadzie takiej że każdy z Was ma wystawioną aukcję ze swoim przedmiotem i obaj wzajemnie kupujecie swoje przedmioty. Bez spisanej jakiejś umowy, dokładnych wytycznych na mailach nic nie zrobisz. Koleś się wyprze wszystkiego.

#4 kubol0110

kubol0110
  • 10 postów
  • SkądŁukowica ,PL

Napisano 31 stycznia 2012 - 13:26

Chętnie bym do niego pojechał , ale nie wiadomo czy adres jest prawdziwy , i jest to 600 km ode mnie .. , i wyglądało to jak mówisz , obaj kupiliśmy wzajemnie swoje przedmioty. Jednak nie mam maili ponieważ rozmawialiśmy przez tel .

#5 ociu

ociu
  • 15 postów
  • SkądRacibórz

Napisano 31 stycznia 2012 - 13:49

No adres powinien być prawdziwy, jeżeli wysłałeś mu swojego ipada. A jeżeli to nie jest jego adres, to przynajmniej kogoś kto go zna. Wiadomo, że nie wysłałeś przysłki " do nikąd". Ja na twoim miejscu już dawno tam był, taka kasa piechotką nie chodzi. A doskonale wiemy, jak to się może skończyć jak się Policja za to wezmie. No i musisz pamiętać na przyszłość, że tak się nie robi.. Masz numer seryjny, tyle dobrze. Powodzenia.

#6 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 31 stycznia 2012 - 15:09

Wiele razy było na forum żeby się w ten sposób nie wymieniać.

#7 Axellvak

Axellvak
  • 1 938 postów

Napisano 31 stycznia 2012 - 15:21

Głupota i tyle.

#8 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 31 stycznia 2012 - 16:28

Głupota, owszem. Powiedz konkretnie, kiedy nastąpił zakup, konkretnie data? Czy kontaktowałeś się od tamtego czasu z tamtym człowiekiem?

#9 ar3kb

ar3kb
  • 4 635 postów
  • SkądSchlesierland - Königshütte/Laurahütte

Napisano 31 stycznia 2012 - 16:37

Podaj miasto, moze ktos z Naszego Forum mieszka w okolicy.

#10 kubol0110

kubol0110
  • 10 postów
  • SkądŁukowica ,PL

Napisano 31 stycznia 2012 - 17:23

Głupota, owszem.
Powiedz konkretnie, kiedy nastąpił zakup, konkretnie data?
Czy kontaktowałeś się od tamtego czasu z tamtym człowiekiem?

Oczywiście że się kontaktowałem , telefonicznie , i mailowo , ale zero odzewu (poczta przy każdym dzwonieniu)
Zakup nastąpił 6 stycznia 2012

Podaj miasto, moze ktos z Naszego Forum mieszka w okolicy.

Miejscowość do której wysłalem urządzenie to Żary ul.Młynarska 7/1

#11 Jeremiach

Jeremiach
  • 107 postów
  • SkądBieruń aka BiegOOn

Napisano 28 czerwca 2012 - 18:45

Hahahah

Użytkownik skoti7 sprzedaję go właśnie na forum i allegro

#12 skoti7

skoti7
  • 5 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 11:32

proszę o kontakt z użytkownikiem, który został oszukany i założył ten temat. Tablet sam jakiś czas temu kupiłem na Allegro, nie byłem świadomy, że jest kradziony. Postaram się pomóc w rozwiązaniu sprawy.

#13 highend

highend
  • 200 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 20:30

myślę, że to Ty powinieneś do niego napisać - że masz jego ipad'a w tym momencie (świadomie bądź nie) - jesteś paserem.....

#14 Animatter

Animatter
  • 421 postów

Napisano 29 czerwca 2012 - 20:46

Żary powiadasz? W przyszłym tygodniu mogę się przejść i porobić kilka fotek ; ) Sorry, jednak się nie przejdę. Wysłałeś iPada w najgorszy sektor miasta (szkolna, okrzei, witosa). Tam nawet w biały dzień można dostać wpie**l.

#15 dudek564

dudek564
  • 295 postów

Napisano 30 czerwca 2012 - 08:37

proszę o kontakt z użytkownikiem, który został oszukany i założył ten temat. Tablet sam jakiś czas temu kupiłem na Allegro, nie byłem świadomy, że jest kradziony. Postaram się pomóc w rozwiązaniu sprawy.

kupiłeś iPad'a aby go sprzedać? w Allegro nie widać ,, komentarza ,, za aukcję w której kupiłeś iPad'a . Dobra ściema, czysta pasera?

Twoje posty na forum wskazują że szukasz dalej kogoś na zamianę, czyżby idealne miejsce na znalezienie ofiary ?
http://myapple.pl/se...archid=28170169

kubol0110, zgłoś to na policje. Podaj nazwę forum, temat i nazwę użytkownika. Prawdopodobnie wystąpią do administratora o jego IP i go sprawdzą i znajdą.

Jeśli oskarżyłem niesłusznie to przepraszam :)

#16 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 08 lipca 2012 - 13:24

zobaczymy czy po IP znajdą... Mnie oszukał gościu przez Allegro... Tzn umawiałem się na wymianę z gościem 100 zł... aukcja była... przelałem PayPal i co? Oszukał mnie.. Szukam numer do gościa i znalazłem do ojca... okazało sie że synkowi skradziono konto... Admin forum dał IP, nawet dane na jakie przelewał kasę itd... Co policja powiedziała? Może znajdzie może nie... Jeszcze do mnie mówił na samym początku że złamałem regulamin Allegro... i podejrzenia... :???: Dzięki takiej postawie Policji są samosądy itd bo co? Niekiedy dajesz dane gościa a policja umarza jedziesz mu wpier*** a potem Ciebie sądzą że złodzieja/oszusta pobiłeś.... HAHAHA :???:

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych