Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Siri zapomina powiązania rodzinne

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 posts

Posted 31 January 2012 - 06:42

Jak w temacie. Siri zapomniało, kto jest moją żoną, ojcem itp. Przy ponownej próbie identyfikacji (gdy mówię Siri " ...... is my wife" stale odpowiada, że ma problem i czy mógłbym spróbować jeszcze raz). W kontaktach oczywiście mam ustawione wszystkie powiązania. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu? Ps. Synchronizacja kontaktów przez iCloud

#2 Pedro407

Pedro407
  • 597 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 January 2012 - 21:58

Ja się chcialem przy okazji podłączyć do tematu, bo mam pytanie: w kontaktach jest język polski i tam mam ustawione "partner". Jak mam mówić do Siri o tej osobie? Girlfriend? Partner?

#3 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 January 2012 - 22:29

Ja się chcialem przy okazji podłączyć do tematu, bo mam pytanie: w kontaktach jest język polski i tam mam ustawione "partner". Jak mam mówić do Siri o tej osobie? Girlfriend? Partner?

A moze poprostu sprobuj?

---------- Wpis dodano o 00:29 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:28 ----------

Dziwne...
Może spróbuj jeszcze raz je reczeni dodac w kontaktach?

#4 cidik

cidik
  • 317 posts

Posted 31 January 2012 - 22:36

A moze ten system jest tak połączony ze inny użytkownik już sprawował taki numer z sygnatura "żona", przed tobą ... I dlatego nie wie o co Ci chodzi !

#5 Pedro407

Pedro407
  • 597 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 February 2012 - 08:20

Co do pytania kolegi - a Siri wie kim Ty jestes? Bo może brak jej punktu odniesienia? Możesz się upewnić wchodząc w ustawienia->ogólne->Siri i tam jest do wyboru Twoja tożsamość;) A już sprawdziłem, trzeba mówić "partner", ale co dziwne rozpoznaje słowo girlfriend tylko nie wie kto to ("i don't know who is your girlfriend") a w ustawieniach kontaktu nie ma za bardzo takiej plakietki jak chłopak/dziewczyna..

#6 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 posts

Posted 01 February 2012 - 20:05

Oczywiście Siri wie kim jestem ;) Przeglądałem fora obcojęzyczne i ów problem występuje przy nadpisaniu kontaktów z kont Exchange, Gmail itp. Co prawda posiadam konto na Gmail, ale nie mam na nim żadnych przypisanych kontaktów. Wcześniej wszystko działało jak należy. Od jakiegoś czasu mam problem i nie mogę powiązać go z żadnymi zmianami w ustawieniach iPhone'a.

#7 nicp2

nicp2
  • 336 posts
  • Skądinąnd

Posted 01 February 2012 - 20:16

@Pedro407 - spróbuj może tak że dodaj nową etykietę, nazwij ją girlfriend i oznacz kontakt swojej dziewczyny tą nową etykietą.

#8 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 posts

Posted 02 February 2012 - 18:05

Niestety nie przynosi to zadnego porzadanego efektu. Caly czas Siei odpowiada mi, ze jest problem i zebym sprobowal jeszcze raz :(

#9 TeToslaw

TeToslaw
  • 243 posts

Posted 15 February 2012 - 17:05

Udało mi się rozwiązać problem poprzez skasowanie wszystkich kontaktów z iCloud i ponowne ich ręczne nadpisanie w iPhone. Innego rozwiązania, niestety nie znalazłem.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users