Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod Nano 6g - Czas pracy na akumulatorze

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 cuben

cuben
  • 3 postów

Napisano 30 stycznia 2012 - 11:40

Witam Kupiłem dziewczynie niecały tydzień temu iPoda Nano 6g. Wersję 8GB. Po rozpakowaniu okazało się, że iPod jest całkowicie wyłączony i nienaładowany. Wydaje mi się to bardzo dziwne. W takim stanie przychodzą nowe Nano? Nie dawał znaku życia po naciskaniu przycisków na obudowie. Dopiero po podłączeniu pod ładowarkę odżył. Został naładowany w sobotę rano. Od tamtej pory moja dziewczyna słuchała przez 15 minut mp3 i używała go jako zegarka do sprawdzania czasu (dostała razem z iPodem pasek na rękę). Oczywiście bawiła się też z pół godziny różnymi ustawieniami. Przed chwilą padł (jest poniedziałek, zaraz południe). Na stronie Apple chwalą się 24 godzinami słuchania muzyki. A akumulator Nano mojej dziewczyny padł przez weekend od okresowego uruchamiania ekranu z zegarkiem. Jestem z deczka zawiedziony taką żywotnością. Akumulator nie był formatowany, ponieważ nie znalazłem informacji o takiej konieczności. Dobrze zrobiłem? Oczywiście poinstruowałem moją Lady by nie wyciągała go na mrozie. Czy wszystko co opisałem to zwyczajne zachowanie tego odtwarzacza? A może czas pracy unormuje się po kilku cyklach ładowania? A i jeszcze jedno. Po rozładowaniu, ile Nano może być w takim "zdechłym" stanie bez uszczerbku na "zdrowiu" akumulatora? Pozdrawiam, Kuba

#2 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 stycznia 2012 - 11:51

Nie jest niczym dziwnym że iPod był kompletnie rozładowany. Miałam tak swojego czasu z iPodem Touch z dystrybucji iSource. Po kilku pełnych cyklach ładowania bateria iPoda miała taką żywtność jak wskazywał producent.
Przez pełne cykle ładowania rozumiem sytuacji kiedy procent baterii spada poniżej 10% i ładowana jest ona nieprzerwanie do 100%.
Apple (Polska) - Baterie - iPod

#3 cuben

cuben
  • 3 postów

Napisano 30 stycznia 2012 - 11:57

Dzięki, to mnie uspokoiłaś :)

#4 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 stycznia 2012 - 12:01

Jak myślisz dlaczego mam taki różowy znaczek koło nicka ?

#5 cuben

cuben
  • 3 postów

Napisano 30 stycznia 2012 - 12:05

Przepraszam, pomyłka...

#6 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 stycznia 2012 - 12:08

:) Jeśli po kilku cyklach bateria będzie odbiegała od wartości wskazanych przez producenta (na stronie którą Ci podałam jest wskazówka jak przetestować baterię by sprawdzić czy nadaję się na wymianę) wówczas nie ma co czekać tylko korzystać z gwarancji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych