Witam
Kupiłem dziewczynie niecały tydzień temu iPoda Nano 6g. Wersję 8GB.
Po rozpakowaniu okazało się, że iPod jest całkowicie wyłączony i nienaładowany. Wydaje mi się to bardzo dziwne. W takim stanie przychodzą nowe Nano? Nie dawał znaku życia po naciskaniu przycisków na obudowie. Dopiero po podłączeniu pod ładowarkę odżył.
Został naładowany w sobotę rano. Od tamtej pory moja dziewczyna słuchała przez 15 minut mp3 i używała go jako zegarka do sprawdzania czasu (dostała razem z iPodem pasek na rękę). Oczywiście bawiła się też z pół godziny różnymi ustawieniami. Przed chwilą padł (jest poniedziałek, zaraz południe).
Na stronie Apple chwalą się 24 godzinami słuchania muzyki. A akumulator Nano mojej dziewczyny padł przez weekend od okresowego uruchamiania ekranu z zegarkiem. Jestem z deczka zawiedziony taką żywotnością. Akumulator nie był formatowany, ponieważ nie znalazłem informacji o takiej konieczności. Dobrze zrobiłem?
Oczywiście poinstruowałem moją Lady by nie wyciągała go na mrozie.
Czy wszystko co opisałem to zwyczajne zachowanie tego odtwarzacza? A może czas pracy unormuje się po kilku cyklach ładowania?
A i jeszcze jedno. Po rozładowaniu, ile Nano może być w takim "zdechłym" stanie bez uszczerbku na "zdrowiu" akumulatora?
Pozdrawiam,
Kuba

iPod Nano 6g - Czas pracy na akumulatorze
Rozpoczęty przez
cuben
, 30 sty 2012 11:40
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 30 stycznia 2012 - 11:40
Napisano 30 stycznia 2012 - 11:51
Nie jest niczym dziwnym że iPod był kompletnie rozładowany. Miałam tak swojego czasu z iPodem Touch z dystrybucji iSource. Po kilku pełnych cyklach ładowania bateria iPoda miała taką żywtność jak wskazywał producent.
Przez pełne cykle ładowania rozumiem sytuacji kiedy procent baterii spada poniżej 10% i ładowana jest ona nieprzerwanie do 100%.
Apple (Polska) - Baterie - iPod
Przez pełne cykle ładowania rozumiem sytuacji kiedy procent baterii spada poniżej 10% i ładowana jest ona nieprzerwanie do 100%.
Apple (Polska) - Baterie - iPod
Napisano 30 stycznia 2012 - 11:57
Dzięki, to mnie uspokoiłaś

Napisano 30 stycznia 2012 - 12:01
Jak myślisz dlaczego mam taki różowy znaczek koło nicka ?
Napisano 30 stycznia 2012 - 12:05
Przepraszam, pomyłka...
Napisano 30 stycznia 2012 - 12:08

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych