ostatnio miałem przyjemność używać macbooka air z dyskiem SSD no i jedyne co mogę powiedzieć to: WOW!

potem oglądałem kilka filmików z porównaniami macbooków z HDD i SSD na youtube i zapadła decyzja że chcę zmienić dysk na SSD

Tylko że patrząc na allegro na ceny dysków SSD niestety na więcej niż 60gb raczej sobie nie pozwolę, więc koniecznie muszę mieć drugi dysk w laptopie. Praktycznie zupełnie nie używam SuperDrive i dowiedziałem się że istnieje możliwość podmienienia napędy na dysk HDD. Chciał bym kupić dysk SSD i wsadzić go w miejsce dysku, a w miejsce napędu wstawić ten dysk który mam w tej chwili. I tutaj pojawia się pytanie, mam macbooka pro z początku 2011 - najtańsza wersja. Model MC700ZP/A i nie mogę znaleźć pasującej do niego zatoczki do dysku którą należy zamontować w miejsce napędu. Na ebay'u znajduje tylko takie coś: hard drive bay macbook | eBay
i w żadnym z tych mój model nie jest wyszczególniony.
Czy ktoś wie może gdzie mogę znaleźć odpowiadającą zatoczkę?
Druga sprawa - czy będzie pasować każdy dysk SSD czy różnią się one np mocowaniem?
DYSK SSD OCZ 60GB VERTEX PLUS 185MB/s 90MB/s ! (2075377102) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
będzie ok?
I trzecia sprawa która zastanawia mnie najbardziej. Mam w tej chwili dysk 320gb, na nim 20gb na partycje bootcamp i zajęte 200gb dane+programy+system. Na dysku SSD chciałbym zainstalować system + programy + windows. Czy jestem w stanie zmieścić na 60gb windowsa 7 i maca + programy? (z bardziej pamięciożernych używam photoshopa, lightrooma, aftereffects, auto cada). Ile minimalnie mogę zostawić na windowsa? Chyba że zamiast windowsa 7 zainstaluje XP, i tak potrzebuje go do kilku prostych programów a XP zajmie na pewno mniej miejsca na dysku?
będę bardzo wdzięczny za pomoc