Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaka klawiatura do mac'a ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 czerwca 2007 - 20:17

Witam, Chciałbym kupić*nową klawiature do iMac'a gdyż*ta fabryczna jakoś*mi nie przypadła do gustu.. W Media Markcie itp. jak pytam o klawiature do mac'a to tylko ramiona rozkładają... No chyba że na mac'u działa każda klawiatura a okienka przejmują*funkcje jabłek... Nie wiem zupełnie gdzie szukać.. Może być*razem zestaw z myszką. Na pewno niektórzy też mają wymienione klawiatury więc chciałbym prosić o jakieś linki sklepów internetowych czy cuś. Pozdrawiam

#2 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 20:22

Logitech robi klawiatury specjalnie pod maczki... Zerknij http://www.nokaut.pl...z-laserowa.html ;)

#3 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 30 czerwca 2007 - 20:33

działa raczej każda - musisz tylko wybrać jaki jest rozkład klawiszy (jeśli nie wiesz, to poprosi cię o naciśnięcie jakiś tam konkretnych klawiszy i sam rozpozna) i tyle. Ja mam jakiegoś logitecha. No i klawisz win faktycznie funkcjonuje jak jabłko ;]

#4 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 20:36

logitech produkuje klawiatury z jabłuszkiem, jeden z naszych forumowych znajomych, jojstick ma taką, napisz pw i zapytaj gdzie ją kupił.

#5 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 21:27

Kwestia jeszcze ile masz portów USB ? powinna to być klawiatura z dodatkowym USB na myszkę inaczej zatkasz sobie w kompie 2 porty.

#6 pismo user

pismo user
  • 152 postów

Napisano 30 czerwca 2007 - 22:05

powinna to być klawiatura z dodatkowym USB na myszkę inaczej zatkasz sobie w kompie 2 porty.

Ktos jeszcze oprocz Apple produkuje klawiatury z portami USB ?

#7 kamillys

kamillys
  • 854 postów
  • Skądokolice W-wy

Napisano 30 czerwca 2007 - 22:16

Z makiem działa każda klawiatura z USB. Mam klawiaturę Logitecha z myszką(bezprzewodowe), podłączam pod 1 port USB. Co prawda nie testowałem pod makiem, ale to ta sama technologia na 90%. Zamieniasz w klawiaturze alt/win/ctrl żeby było jak na makowej klawiaturze i tyle.

#8 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipca 2007 - 12:13

Tzn. w sklepach na większości myszek jest wypisana kompatybilność z maćkiem, ale na klawiaturach nie... Nie chce więc kupić klawiatury za ponad 300zł która by nie działała dobrze...

#9 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 01 lipca 2007 - 12:51

i te za 30zł i te za 300 działają. Jak kupujesz wybieraj taką bez dodatkowych klawiszy jak regulacja głośności itp... to nie działa przynajmniej nie działają te które mają jakieś dodatkowe sterowniki.

#10 Toszak

Toszak
  • 899 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipca 2007 - 16:12

No właśnie w tym problem, że szukałem czegoś właśnie z klawiszami typu (mail, homepage, volume itp.)

---- Dodano 02-07-2007 o godzinie 15:36 ----
Nie ma może jakiegoś programu który by przypisywał funkcje odpowiednim klawiszom ?

#11 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 03 lipca 2007 - 18:11

Tylko przypadkiem nie kup takiej z wtyczką PS2 ;)

Ktos jeszcze oprocz Apple produkuje klawiatury z portami USB ?

Tak, chyba wszyscy producenci mają w ofercie jakąś klawiaturę z hubem USB.

#12 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 04 lipca 2007 - 06:08

Ja mam diNovo Edge i jest wspaniala! A jesli cos tanszego to S530 mialem i bardzo mi sie podobala oprocz tego, ze ja nie nawidze jak slychac klawiature podczas pisania. Mam ja "na oddanie" za darmo razem z myszka z tego powodu, ze nie moge jej oddac juz do sklepu. Pozdr.

#13 clarq

clarq
  • 206 postów

Napisano 04 lipca 2007 - 08:20

Ja mam diNovo Edge i jest wspaniala! A jesli cos tanszego to S530 mialem i bardzo mi sie podobala oprocz tego, ze ja nie nawidze jak slychac klawiature podczas pisania. Mam ja "na oddanie" za darmo razem z myszka z tego powodu, ze nie moge jej oddac juz do sklepu.

Pozdr.

chetnie bym przyjal:D , jednak pewnie wysylka do europy majatek by kosztowala:sad:

#14 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 04 lipca 2007 - 08:24

Raczej nie. Doma chyba ma 1$ od funta czy cos w tym stylu. Ubezpieczyc i git. Wyszlo by moze z jakies 10 dolarow. Jedyny mankament to, ze jest mala ryska na myszce jak przejechalem po niej bodajze kluczami do samochodu. Ale to nie jest widoczne. Wyglada bardziej jak starcie :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych