Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jest sieć, odbieram połączenia, BRAK możliwość nawiązania połączenia

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 pj2000

pj2000
  • 9 posts
  • SkądKraków

Posted 23 January 2012 - 20:31

Witam, tak jak w temacie coś dziwnego się stało. Telefon działał spokojnie można było dzwonić i odbierać połączenia, aż tu nagle ja nie mogę nigdzie się połączyć a wszyscy do mnie mogą się dodzwonić. Jest zasięg, Wifi działa, SMS elegancko leci. Dziwna sprawa. Wie ktoś może co się stało? Proszę o pomoc. Za wszystkie porady z góry dziękuję. Pozdrawiam, PJ

#2 vyniu13

vyniu13
  • 77 posts

Posted 23 January 2012 - 20:35

a kasa na koncie jest -.- ?

#3 pj2000

pj2000
  • 9 posts
  • SkądKraków

Posted 24 January 2012 - 09:10

Dobre, ale to w abonamencie ;) Jakieś inne wartościowe pomysły?

#4 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 January 2012 - 09:29

Telefon po JB? Reset/restart robiony? I co to znaczy, że nie możesz się połączyć? Opis musi być dokładny, bo my nie wiemy, czy po prostu nie możesz kliknąć przycisku "połącz", czy iPhone Ci się resetuje przy dzwonieniu, itd.!

#5 pj2000

pj2000
  • 9 posts
  • SkądKraków

Posted 24 January 2012 - 10:17

Tak, telefon po JB. Próbowałem wyłączyć i włączyć ponownie urządzenie ale nadal nie pomaga. Telefon się nie wyłącza sam a jedynie po wybraniu połączenia są trzy krótkie sygnały i napisane : Rozmowa zakończona, Połączenie nieudane. Próbowałem wyjąć kartę SIM i sprawdzić w innym telefonie i normalnie działa wybieranie telefonów zatem to nie wina karty SIM.

#6 jawe83

jawe83
  • 630 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 January 2012 - 10:27

Mogłeś coś namieszać w iOS przez przypadek, jedyna opcja, jaką znam, to zrobić restore na czysto i sprawdzić, czy wtedy też ten problem występuje - będziesz mieć wtedy pewność, czy to była wina iOS, czy już problem sprzętowy.

#7 pj2000

pj2000
  • 9 posts
  • SkądKraków

Posted 24 January 2012 - 10:30

Zaczęło się tak dziać jak sobie przypominam po tym gdy chciałem wejść w Ustawieniach do opcji Sieci Wi-Fi i dotknąłem Tryb Samolot. Od tego momentu tak mi się wydaje straciłem wykonywanie połączeń.

#8 erkom

erkom
  • 7 posts

Posted 24 January 2012 - 12:28

A ukrywania numeru przypadkiem nie włączyłeś?

#9 pj2000

pj2000
  • 9 posts
  • SkądKraków

Posted 24 January 2012 - 13:22

Uwaga, zmieniłem kartę sim do innego telefonu ale też włożyłem pre-paid sim do iPhona. Sprawdzając czy przypadkiem nie mam tego ukrywania numeru postanowiłem spróbować jeszcze raz nawiązać połączenie i operator powiedział brak środków. Zdziwiony szybko zmieniłem bez wyłączania telefonu kartę SIM na tą z abonamentem i działa. Czy to możliwe by samo się naprawiło? Czym mogło być spowodowane 2-dniowe zablokowanie połączeń wychodzących? Zalogowany do sieci GSM byłem raczej prawidłowo skoro SMS, odbieranie połączeń działało. Jakiś pomysł?

#10 Mirinur

Mirinur
  • 80 posts
  • SkądToruń

Posted 16 April 2012 - 13:59

Odgrzewam temat. Telefon iP4 - 5.1, bez JB, sieć T-Mobile. Objaw: brak możliwości nawiązania połączeń głosowych WYŁĄCZNIE po wyjściu z trybu samolotowego (normalne działanie przy stracie zasięgu). Telefon wykrywa operatora po wyjściu z trybu samolotowego, zasięg w normie. Możliwe jest odbieranie połączeń, wysyłanie SMS, iMessage i korzystanie z połączeń typu Viber/Skype. Nie pomogły: - wyłączenie i restart telefonu - reset ustawień sieciowych - ręczne wybieranie operatora - pozytywne myślenie i inne gusła Pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych w opcji: odtwórz i przywróć dane (czas ok. 40 minut) - porażka... Drugi telefon przy tych samych ustawieniach działa normalnie. Proszę o sugestie!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users