Witam,
tak jak w temacie coś dziwnego się stało. Telefon działał spokojnie można było dzwonić i odbierać połączenia, aż tu nagle ja nie mogę nigdzie się połączyć a wszyscy do mnie mogą się dodzwonić.
Jest zasięg, Wifi działa, SMS elegancko leci. Dziwna sprawa. Wie ktoś może co się stało?
Proszę o pomoc. Za wszystkie porady z góry dziękuję.
Pozdrawiam,
PJ

Jest sieć, odbieram połączenia, BRAK możliwość nawiązania połączenia
Started by
pj2000
, 23 Jan 2012 20:31
9 replies to this topic
Posted 23 January 2012 - 20:31
Posted 23 January 2012 - 20:35
a kasa na koncie jest -.- ?
Posted 24 January 2012 - 09:10
Dobre, ale to w abonamencie
Jakieś inne wartościowe pomysły?

Posted 24 January 2012 - 09:29
Telefon po JB? Reset/restart robiony? I co to znaczy, że nie możesz się połączyć? Opis musi być dokładny, bo my nie wiemy, czy po prostu nie możesz kliknąć przycisku "połącz", czy iPhone Ci się resetuje przy dzwonieniu, itd.!
Posted 24 January 2012 - 10:17
Tak, telefon po JB. Próbowałem wyłączyć i włączyć ponownie urządzenie ale nadal nie pomaga. Telefon się nie wyłącza sam a jedynie po wybraniu połączenia są trzy krótkie sygnały i napisane : Rozmowa zakończona, Połączenie nieudane.
Próbowałem wyjąć kartę SIM i sprawdzić w innym telefonie i normalnie działa wybieranie telefonów zatem to nie wina karty SIM.
Posted 24 January 2012 - 10:27
Mogłeś coś namieszać w iOS przez przypadek, jedyna opcja, jaką znam, to zrobić restore na czysto i sprawdzić, czy wtedy też ten problem występuje - będziesz mieć wtedy pewność, czy to była wina iOS, czy już problem sprzętowy.
Posted 24 January 2012 - 10:30
Zaczęło się tak dziać jak sobie przypominam po tym gdy chciałem wejść w Ustawieniach do opcji Sieci Wi-Fi i dotknąłem Tryb Samolot. Od tego momentu tak mi się wydaje straciłem wykonywanie połączeń.
Posted 24 January 2012 - 12:28
A ukrywania numeru przypadkiem nie włączyłeś?
Posted 24 January 2012 - 13:22
Uwaga, zmieniłem kartę sim do innego telefonu ale też włożyłem pre-paid sim do iPhona. Sprawdzając czy przypadkiem nie mam tego ukrywania numeru postanowiłem spróbować jeszcze raz nawiązać połączenie i operator powiedział brak środków. Zdziwiony szybko zmieniłem bez wyłączania telefonu kartę SIM na tą z abonamentem i działa.
Czy to możliwe by samo się naprawiło? Czym mogło być spowodowane 2-dniowe zablokowanie połączeń wychodzących? Zalogowany do sieci GSM byłem raczej prawidłowo skoro SMS, odbieranie połączeń działało. Jakiś pomysł?
Posted 16 April 2012 - 13:59
Odgrzewam temat.
Telefon iP4 - 5.1, bez JB, sieć T-Mobile.
Objaw: brak możliwości nawiązania połączeń głosowych WYŁĄCZNIE po wyjściu z trybu samolotowego (normalne działanie przy stracie zasięgu). Telefon wykrywa operatora po wyjściu z trybu samolotowego, zasięg w normie.
Możliwe jest odbieranie połączeń, wysyłanie SMS, iMessage i korzystanie z połączeń typu Viber/Skype.
Nie pomogły:
- wyłączenie i restart telefonu
- reset ustawień sieciowych
- ręczne wybieranie operatora
- pozytywne myślenie i inne gusła
Pomaga przywrócenie ustawień fabrycznych w opcji: odtwórz i przywróć dane (czas ok. 40 minut) - porażka...
Drugi telefon przy tych samych ustawieniach działa normalnie.
Proszę o sugestie!
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users