Witam. Problem polega na tym, iż usunąłem niedawno App Store, nie pytajcie dlaczego (sam nie wiem czemu taką głupotę zrobiłem). I teraz jak znów sprawić aby posiadać aplikacje App store? Po przeszukaniu forum trafiłem na podobny wątek i podziałałem tak jak tam radzono ale u mnie problem się nie rozwiązał. Pobrałem update 10.6.6 ale nie dało rady się go zainstalować czy obecnym 10.6.8, następnie pobrałem 10.6.8, zainstalowałem ale niestety nie pojawił się prawidłowo działający app store ( pojawiła się ikonka gdy wpiszę w finderze: app store ale nie jest to ta niebieska ikonka tylko taka jakby kartka z cyrklem i po jej kliknięciu wyskakuje komunikat ze App store nieoczekiwanie zakończył prace)
Jak mogę znów odzyskać tą aplikację? Z góry dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Mac OS X 10.6.8 - problem z App Store for Mac
Rozpoczęty przez
ku33ba
, 23 sty 2012 08:49
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 stycznia 2012 - 08:49
Napisano 23 stycznia 2012 - 10:10
Zainstaluj połączone uaktualnienie 10.6.8 (combo):
Połączone uaktualnienie systemu Mac OS X v10.6.8 v1.1
Połączone uaktualnienie systemu Mac OS X v10.6.8 v1.1
Napisano 23 stycznia 2012 - 15:46
Bardzo Dziękuje za podpowiedz. Zadziałało. App store śmiga aż miło. Niestety po instalacji nie moge uruchomić safari ;/ które wcześniej działało bez zarzutu. Znów zainstalowałem 10.6.8 combo i nic, następnie 10.6.8 zwykłe tez nic (każda instalacja przebiegła pomyślnie) dalej wszystko śmiga ale safari nie. Po kliknięciu na ikone kilka sekund oczekiwania i wyskakuje okno mówiące Safari nieoczekiwanie skonczyło prace. Jakies pomysły na rozwiązanie problemu ? Pozdrawiam
Napisano 23 stycznia 2012 - 15:53
Po zainstalowaniu combo sprawdź, czy nie ma żadnych dodatkowych aktualizacji (np. właśnie Safari) w Uaktualnieniach.
Napisano 23 stycznia 2012 - 16:05
Nie było dostępnych aktualizacji żadnego z programów. Natomiast pobrałem samo safari na innym komputerze, zainstalowałem i działa. Dziekuję za pomoc w rozwiązywaniu problemu. Pozdrawiam. Temat do kosza.
Napisano 24 stycznia 2012 - 00:02
Ja Ci dam do kosza!
Zbyt cenna rada dla potomnych
Ale mogę zamknąć, bo za pół roku ktoś odkopie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych