Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone nie laduje sie po wymianie baterii.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 adiviking

adiviking
  • 446 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 18:34

Witam, Dzisiaj przyszla do mnie nowa bateria do iphone 4, wymienilem od razu, i po podlaczeniu pozniej do ladowarki jest symbol przy 35% ze bateria jest naladowana. Procenty spadaja w dol a iPhone nie chce ladowac bo tak jakby myslal ze bateria jest w pelni naladowana. Na logo baterii w rogu iPhone wyswietla sie zamiast pioruna, ten znaczek kontaktu.. Any ideas?

#2 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 stycznia 2012 - 20:21

Witam,

Dzisiaj przyszla do mnie nowa bateria do iphone 4, wymienilem od razu, i po podlaczeniu pozniej do ladowarki jest symbol przy 35% ze bateria jest naladowana. Procenty spadaja w dol a iPhone nie chce ladowac bo tak jakby myslal ze bateria jest w pelni naladowana. Na logo baterii w rogu iPhone wyswietla sie zamiast pioruna, ten znaczek kontaktu..

Any ideas?

badziewna bateria? po co wymieniales?

#3 adiviking

adiviking
  • 446 postów

Napisano 21 stycznia 2012 - 21:05

tak myslisz? wymienialem bo bateria mi 2-3 godziny juz trzymala, a nowa bateria z ebaya za 30zl..

#4 Broker89

Broker89
  • 46 postów
  • SkądVarsovia

Napisano 05 kwietnia 2012 - 14:55

?? Poradziłeś sobie może z problemem? Bo ja właśnie przeżywam to samo. Nowa bateria teoretycznie orginalna taka jak na ifixit i telefon odwala takie numery...

#5 Grzechasz

Grzechasz
  • 34 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 10:32

i jak tam udało się z tą baterią?

#6 PeGaZ666

PeGaZ666
  • 284 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 08 kwietnia 2012 - 12:10

Przerabialem temat baterii na etapie ip 3gs - jak wiadomo bateria byla "identyczna" jak i w ip 3g pasowala, jednak miala inny APN (apple part number) telefon wlaczal sie i dzialal lecz dzialy sie rozne dziwne rzeczy typu blad 21, nie ladowalo itp. Nie tyle chodzi o sama baterie co o elektronike bo to ona zarzadza ladowaniem ogniwa. Wiem ze 3gs byla dostepna z kilkoma apn baterii lecz tylko 2 z nich byly bezproblemowe ( byc moze w fabryce ip byly tak skladane tak ze elektronika baterii wspolgrala z chipem ladowania na plycie jak bylo kilka ich wersji). Nie wiem jak to jest w przypadku ip4 nie przerabialem tego , sugerowalbym zobaczyc jaki jest numer na oryginalnej baterii i czy numer ten zgadza sie z numerem baterii ktora zamontowaliscie (oczywiscie starac sie maxymalnie zminimalizowac ryzyko podroby, poczytac w necie jak rozpoznac oryginal, porownac ze stara orygnalna bateria). Apn do ip4 to 616-0520 ale bym moze sa tez inne - poszukajcie jakie apn wystepuja i czy jest jakas zaleznosc miedzy nimi. Gdyz jesli wczesniej tel. chodzil ok jedynie bateria krotko trzymala winy upatrywalbym w samej baterii no chyba ze ktos potrafil zepsuc cos po drodze... Zalecam rowniez pelen restore aby sie upewnic. Jak ktos ma tel bo jailbreak'u zainstalowac program BatteryDetective lub jakis inny ktory daje wglad w odczyty chipu baterii. Jesli eketronika batrii wspolgra z telefonem powinnismy miec odczyt we wszystkich polach typu nr seryjny baterii, model, max pojemnosc oraz warto zwrocic na pole Cycle charging - informuje ile razy bateria byla naladowana/rozladowana. Wiadomo ze w nowej baterii bedzie w okolicach zera a np w 3-4 miesieczniej jest tam kolo 150 cykli.

#7 kamilns

kamilns
  • 232 postów

Napisano 08 kwietnia 2012 - 12:14

Dobre podróbki zamontowaliście a wiadomo jak to jest z podróbkami nie wieże ze oryginalna nowa bateria kosztuje 30zł

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych