Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Absinthe v0.4 - Untethered Jailbreak iOS 5.0/5.0.1

• This topic is locked This topic is locked
621 replies to this topic

#426 whosdemen

whosdemen
  • 1 posts
  • SkądŁódź

Posted 24 January 2012 - 23:35

czy IntelliScreenX działa poprawnie na iPad2?

#427 Fenix

Fenix
  • 342 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 January 2012 - 10:22

czy IntelliScreenX działa poprawnie na iPad2?

Jeżeli działał na jedynce to będzie działał i na dwójce.

#428 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 25 January 2012 - 11:13

nie wiem co się dzieje, przy robieniu jailbreaka absinthe , po uruchomieniu instalacji , proces konczy sie na 1 cm ... potem wywala mi blad zamkniecia aplikacji , wczesniej probowalem cinjectem , ale po skonfigurowaniu go w cmd , w ostatnie fazie tzn po wlaczeniu APN nie chcial sie restartowac ... , usunalem profil z tym i bawilem sie wlasnie tym absinthe i tez nic ...

#429 Fenix

Fenix
  • 342 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 25 January 2012 - 11:31

Windows 7 64-bit?

#430 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 25 January 2012 - 11:58

w7 32 i probowalem tez na XP professional sp3 i jest to samo.

---------- Wpis dodano o 11:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:34 ----------

ok wszystko działa , wyczyscilem calkowicie telefon , i potem go sobie odtworze w ITunsie :)

#431 janusz_w5

janusz_w5
  • 38 posts
  • SkądOtwock

Posted 25 January 2012 - 23:00

witam, mam male pytanie. czy musze wlaczac ten VPN jak robie normalnie jb absinthem?

#432 aquatarion

aquatarion
  • 962 posts
  • SkądZabrze

Posted 26 January 2012 - 00:42

Nie

#433 sztyku007

sztyku007
  • 11 posts

Posted 26 January 2012 - 00:47

ogarnia ktos czemu nie moge otworzyc tego programu na moim imac'u? (tak wersja na pewno jest dla osx)

#434 konradksspr

konradksspr
  • 2 posts

Posted 26 January 2012 - 10:38

CIACH Wszystkie kwestie dotyczące sim-locka poruszamy tylko i wyłącznie w [URL="http://myapple.pl/iphone/160138-simlock-na-sofcie-4_1-i-4_2_1-wszystkie-modele-iphone-przeczytaj.html"]TYM [/URL]temacie.

#435 mardag

mardag
  • 20 posts

Posted 26 January 2012 - 21:05

Witam Kolegow. Mam problema ... zrobilem jb i mam maly klops. Chodzi ip2. Podczas instawania aplikacji przez iT nastepuje synchronizacja - aby mogl pojawic sie na ip2 (pokazuje sie ico niby jest Loading) i za chwilke informacja: iTunes Sync 'nazwa aplikacji' failed to install Dziekie za pomoc.

#436 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 26 January 2012 - 23:52

Jeżeli mówisz o oryginalnych app to nie mam pomysłu co to mogłoby być prócz tego, że coś z jb się zwaliło.

#437 ryki67

ryki67
  • 45 posts

Posted 27 January 2012 - 11:20

Witam serdecznie panowie 1 jak wykonac zmiane hasła po wykonaniu JB, please bo nie moge znaleźć,- ewentualnie prosze o odnośnik 2 jak przywrócić Ipada do stanu z przed JB po jakimś crashu lub np w przypadku oddania Ipada do serwisu.

#438 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 27 January 2012 - 12:20

- Change SSH (root) Password On Jailbroken iPhone 4S, iPad 2 iOS 5.0.1 | iJailbreak.com
wrzucałem kilka stron wcześniej -.-

- odtworzyć w itunes

#439 woriusz

woriusz
  • 9 posts

Posted 27 January 2012 - 13:15

Witam moje pytania: 1. Czy ten abshynt działa na windows 7 64 bit ultimate ? 2. Czy żeby zrobić jailbreak tym programem to trzeba sciągnąć nowy ios czy tylko ten program i on robi jailbreak na tym sofcie co jest w telefonie ? 3. Robiąć jailbreak tym programem można odrazu haktywować telefon ponieważ mam locka na zagraniczną sieć a nie mam karty operatora żeby aktywować przez itunes jeszcze nie nazbierałem kasy na unlock bo to koszt 460zł a dopiero co wydałem na nowego 4s sami rozumiecie... mój telefon iphone 4s ios 5.0.1 bb 1.0.13

#440 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 27 January 2012 - 13:35

Witam moje pytania:
1. Czy ten abshynt działa na windows 7 64 bit ultimate ?
2. Czy żeby zrobić jailbreak tym programem to trzeba sciągnąć nowy ios czy tylko ten program i on robi jailbreak na tym sofcie co jest w telefonie ?
3. Robiąć jailbreak tym programem można odrazu haktywować telefon ponieważ mam locka na zagraniczną sieć a nie mam karty operatora żeby aktywować przez itunes jeszcze nie nazbierałem kasy na unlock bo to koszt 460zł a dopiero co wydałem na nowego 4s sami rozumiecie...
mój telefon iphone 4s ios 5.0.1 bb 1.0.13

Nie wiadomo czy hacktywuje. Ale spróbować na pewno Ci nie zaszkodzi (nic się nie zepsuje), chętnie się tego dowiemy. Ale chyba nie

#441 woriusz

woriusz
  • 9 posts

Posted 27 January 2012 - 13:44

No własnie nie wiadomo ja nie chce ryzykować bo jak nic nie wyjdzie to zostane nawet bez ipoda i telefon do szuflady na miesiąc zanim kase nazbieram na unlock chociaż z drugiej strony mnie kusi.... Boże czemu te unlocki są takie drogie :(

#442 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 27 January 2012 - 13:50

Przepraszam a co może niby się stać? Jak nie wyjdzie to po prostu zrobisz Restore w iTunes i wrócisz do punktu wyjścia. Przecież to jest sam jailbreak, nie ma jak uszkodzić sprzętu.

#443 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 27 January 2012 - 13:55

Nie wróci. Skoro pisze, ze ma iPod'a to ma aktywowany. Jak zrobi restore będzie mogl oglądać samego wizard'a. @Woriusz, zbieraj na unlocka, nic nie kombinuj.

#444 woriusz

woriusz
  • 9 posts

Posted 27 January 2012 - 16:29

no to chyba sie wstrzymam myśle ze na początku lutego bede miał już unlocked :D

#445 miloszek9

miloszek9
  • 207 posts
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Posted 28 January 2012 - 10:51

dlaczego gdy podlaczam ipada do komputera i uruchamiam program absinthe to przy koncu za kazdym razem program sie zawiesza i jest brak odpowiedzi? Nie moge wykonca przez to jailbbreak

#446 froseone1

froseone1
  • 3 posts

Posted 28 January 2012 - 12:40

Witam posiadam ipada 2 16 gb wifi,może wielu z was uzna że pytanie nie na miejscu ale ja zawszę wolę się upewniać nim coś zrobię. Chcę zrobić JB bo interesuje mnie ta opcja od pewnego czasu ,nie dla aplikacji(może dla przetestowania kilku ) itp bo aplikacje kupuje legalnie i nie mało na nie wydaje ale to nie temat na teraz .Wiem że nim zrobię jb muszę zapisać pliki ssh ok(ale po co skoro ponoć jak będę chciał wrócić do legalnej wer. wystarczy w itunes kliknąć odtwórz ) dalej,czy robiąc jb moje urządzenie jest bezpieczne ? chodzi o to czy podczas przeprowadzanie jb istnieje ryzyko totalnej porażki ? Czy mając jb nadal będę mógł normalnie odwiedzać appstore w ipdzie 2? Przypuśćmy robię jb wszystko idzie ok potem w tej Cydi co powinienem kliknąć User , Hacker , Developer ? Wiem że dla niektórych pytanie śmieszne dziwne itp i że mam sobie poszukać itd ,ale zwracam się z prośbą do ludzie znających się na rzeczy dlatego liczę na waszą pomoc. Może jeśli nie znam się na tym jb to powinienem się wstrzymać lub sobie darować ,nie wiem. Mam nadzieję że znajdzie się tu osoba która z chęcią pomoże i jak by co stawiam piwo ,pozdrawiam serdecznie Dominik.

#447 miloszek9

miloszek9
  • 207 posts
  • SkądKostrzyn nad Odrą

Posted 28 January 2012 - 12:43

shsh zapisujesz po to gdy wyjdzie nowe oprogramowanie a ty wtedy bedziesz mogl bez problemu wrócic do tego softu. Mając JB z appstore korzystasz normalnie wszystko działa. Zdecydowanie User.

#448 usbuzzer

usbuzzer
  • 259 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 28 January 2012 - 12:45

Witam posiadam ipada 2 16 gb wifi,może wielu z was uzna że pytanie nie na miejscu ale ja zawszę wolę się upewniać nim coś zrobię.
Chcę zrobić JB bo interesuje mnie ta opcja od pewnego czasu ,nie dla aplikacji(może dla przetestowania kilku ) itp bo aplikacje kupuje legalnie i nie mało na nie wydaje ale to nie temat na teraz .Wiem że nim zrobię jb muszę zapisać pliki ssh ok(ale po co skoro ponoć jak będę chciał wrócić do legalnej wer. wystarczy w itunes kliknąć odtwórz ) dalej,czy robiąc jb moje urządzenie jest bezpieczne ? chodzi o to czy podczas przeprowadzanie jb istnieje ryzyko totalnej porażki ?

Niedługo czeka nas aktualizacja softu do 5.1, więc odtworzenie oprogramowania w iTunes będzie się wiązało z tym, że automatycznie zaktualizuje ci do 5.1, a jailbreak masz aktualnie tylko na 5.0.1. Podczas robienia jb nie ma jakiegoś wielkiego ryzyka uszkodzenia, aczkolwiek chyba może pójść coś nie tak ;p.

Czy mając jb nadal będę mógł normalnie odwiedzać appstore w ipdzie 2?
Przypuśćmy robię jb wszystko idzie ok potem w tej Cydi co powinienem kliknąć User , Hacker , Developer ?
Wiem że dla niektórych pytanie śmieszne dziwne itp i że mam sobie poszukać itd ,ale zwracam się z prośbą do ludzie znających się na rzeczy dlatego liczę na waszą pomoc. Może jeśli nie znam się na tym jb to powinienem się wstrzymać lub sobie darować ,nie wiem. Mam nadzieję że znajdzie się tu osoba która z chęcią pomoże i jak by co stawiam piwo ,pozdrawiam serdecznie Dominik.

Tak, AppStore działa bez zmian. W Cydii klikasz zdecydowanie "User", skoro o to pytasz :D.

I tak, masz rację - wszystko to było i rzeczywiście wystarczyło poszukać ;P.

#449 froseone1

froseone1
  • 3 posts

Posted 28 January 2012 - 12:50

Dziękuje bardzo za szybką reakcje ,wiecie jak jest jak ktoś nie do końca się na czymś zna.Wertowałem tematy ale zawsze warto się dopytać . A temat zmiany hasła po jb jest musowy ??wiem że jest instrukcja jak to zrobić ale czy bez tej plątaniny też nadal można czuć się bezpiecznie. pozdrawiam.

#450 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 28 January 2012 - 13:49

Znam mnóstwo osób, które nawet nie wiedzą o tym haśle i nic się nie dzieje - ale skoro można zmienić to po co ryzykować? Strzeżonego Bruce Lee strzeże :) A sama operacja zmiany hasła to 30 sekund.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users