Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Absinthe v0.4 - Untethered Jailbreak iOS 5.0/5.0.1

• This topic is locked This topic is locked
621 replies to this topic

#376 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 January 2012 - 00:03

Jeju, jak ja się cieszę, że znów mój iPhone wygląda jak dawniej :) Takie możliwości jak dzięki Folder Enhancer czy Music Center, sbs czy power play powinny być stockowe!

Mam problem w cydii probuje zainstalowac SBsettings i cos sie laduje i w pewnym momecie blad wyskakuje:
http://imageshack.us/f/692/zdjcieh.png ocb?

Killnij cydię w procesach i jeszcze raz, odczekaj aż się tam wszystko zaloaduje. Ew. jeszcze po respringu czy restarcie. Mi też raz coś świrowało przy SBS, jakieś serverowe errory.

#377 nim0

nim0
  • 13 posts
  • SkądGdańsk

Posted 23 January 2012 - 00:06

W końcu mi się udało przez cinject. Odtworzyłem Ipada z iTunes i wszystko działa. Wcześniej nie działało bo odtwarzałem bezpośrednio z iPada. Pozdrawiam.

#378 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 23 January 2012 - 00:45

BTW. po restore (itunes ściągał przez prawie 1h oprogramowanie) nie ma potrzeby ponownego zapisu shsh ? nic się nie zmieniło w id urzadzenia ? EDIT: Czy da się już połączyć shsh przez redsn0w z firmware ?

#379 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 23 January 2012 - 00:57

Witam . Pierwszy post na forum z ipada 16gb 3G ;) myślałem ze długo trzeba będzie czekać na jb. Mam oprogramowanie 5.0.1 . Rozumiem ze to kwestia godzin aby można było zrobić JB na windowsie ? tylko instalka jest potrzebna ? Żadnych innych plików programów do JB ? Trzeba jakieś operacje przeprowadzać ? Robić kopie zapasowe ?

#380 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 23 January 2012 - 01:14

Już jest od dawna pod windows kilkoma sposobami, ja mialem problemy z najprostrzym Absinthe.
Musiałem zrobić kopie zapasową, następnie restore (I NIE ODTWARZAMY KOPII ZAPASOWEJ) włączy nam się goły ipad / iphone i tak zostawiamy. Kolejno odpaliłem program Absinth, rozpoznał urządzenie, instalował. Zainstalował applikacje na urzadzeniu, musiałem w nią kliknąć i dalej coś instalował i tutaj powinien się zrestartować i gotowe, ja natomiast znowu miałem problem, musiałem wejsc w ustawienia i włączyć VPN, wyskoczył błąd, zrestartował się samoczynnie i była cydia/jailbreak. Chyba nikt wiekszych problemów tutaj nie miał niż ja, zwykle wystarczało podłączenie urządzenia i odpalenie Absinth bez restore'a...
Odtwarzam właśnie kopie zapasową, zdam relacje czy wszystko u mnie bedzie gralo po tym, ale cydia na czystym urządzeniu działała.
wrzucam instrukcje wg. której ja robiłem gdyby ktoś miał takie problemy chociaż nikomu nie życze :D
"Beginning jailbreak, this may take a while" freeze - the step by step solution - MacRumors Forums

Pozdro

#381 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 23 January 2012 - 01:24

A najprostszy możesz poradnik jakiś polecić ? Nówka iPad a nie chce nic zepsuć .

#382 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 23 January 2012 - 01:32

A najprostszy możesz poradnik jakiś polecić ? Nówka iPad a nie chce nic zepsuć .

To jest najprostszy, jak nie zadziała, musisz kombinować. How to Jailbreak the iPhone 4S and iPad 2 With Absinthe for Windows
Raczej nie da sie zepsuć, zawsze jest restore z itunes

EDIT:

Wreszcie folder enchancer, infinidock i masa innych must have tweak'ów :D !!

#383 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 23 January 2012 - 01:49

Hmm czy po jb coś nie działa w iPad ? Czy wszystko śmiga i nic nie brakuje ? iTunes normalnie bedzie działał? CIACH Aplikacje kupuje się w Appstore, zapoznaj się z regulaminem forum odnośnie piractwa

#384 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 23 January 2012 - 02:17

Wszytsko niby działa, pojedyncze osoby maja jakies problemy, ale chyba na bierzaco naprawiaja wszystko i daja info co robic Ja natomiast po zainstalowaniu FolderEnchancer mam cos nie tak... ipad się zaciął i coś nie chce się ogarnąć, restartowałem itd i ciągle nie da sie z niego korzystać, chyba czeka mnie restore ;/ Pomogło "odtworzenie" ;)

#385 stolek6

stolek6
  • 36 posts
  • Skądwawa

Posted 23 January 2012 - 08:30

Jak komus sie nie spieszy to radze poczekac na update absinthe. Niby wszystko dziala , ale zdarzaja sie rozne dziwne akcje ( biale ikony , respring bez konca) po twardym resecie wszystko wraca do normy. Ogolnie jak 4 lata temu robilem jb na 3g to bez niego, niewyobrazalem sobie iphone. Jednak przy sofcie 5.0.1. faktycznie jb to nie jest juz koniecznosc, a tylko sie przydaje. Bo to raptem kilka programow ktore sa naprawde przydatne ( sbsettings, ibluenova, safari download manager....)

#386 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 23 January 2012 - 08:56

U mnie na ipadzie 2 wszystko jak narazie dziala bez zadnych komplikacji

#387 adamch

adamch
  • 497 posts

Posted 23 January 2012 - 08:59

Już jest od dawna pod windows kilkoma sposobami, ja mialem problemy z najprostrzym Absinthe.
Musiałem zrobić kopie zapasową, następnie reboot (I NIE ODTWARZAMY KOPII ZAPASOWEJ) włączy nam się goły ipad / iphone i tak zostawiamy. Kolejno odpaliłem program Absinth, rozpoznał urządzenie, instalował. Zainstalował applikacje na urzadzeniu, musiałem w nią kliknąć i dalej coś instalował i tutaj powinien się zrestartować i gotowe, ja natomiast znowu miałem problem, musiałem wejsc w ustawienia i włączyć VPN, wyskoczył błąd, zrestartował się samoczynnie i była cydia/jailbreak. Chyba nikt wiekszych problemów tutaj nie miał niż ja, zwykle wystarczało podłączenie urządzenia i odpalenie Absinth bez reboot'a...
Odtwarzam właśnie kopie zapasową, zdam relacje czy wszystko u mnie bedzie gralo po tym, ale cydia na czystym urządzeniu działała.
wrzucam instrukcje wg. której ja robiłem gdyby ktoś miał takie problemy chociaż nikomu nie życze :D
"Beginning jailbreak, this may take a while" freeze - the step by step solution - MacRumors Forums

Pozdro

Jeśli prowadzisz swoją stronkę "o Jailbreaku, Cydii, Simlocku i wszelkich modyfikacjach", proponuję na początek rozróżniać reboot i restore.

#388 vault_dweller

vault_dweller
  • 40 posts

Posted 23 January 2012 - 09:01

a ja napiszę gdyby ktoś tego szukał podobnie jak ja niedawno: Nie działa transfer programów cydiowych z poprzedniej wersji do nowszej. Trzeba wszystko instalować od nowa, lub odtworzyć za pomocą cydiowych backapów jeśli ktoś takowe instalował (niezależne od itunes). aż dziwne że nikt o to tutaj nie pyta, same świeżaki ;p

#389 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 23 January 2012 - 09:07

Jeśli prowadzisz swoją stronkę "o Jailbreaku, Cydii, Simlocku i wszelkich modyfikacjach", proponuję na początek rozróżniać reboot i restore.

Kolego bez złośliwości proszę, zwykła pomyłka z pośpiechu i całych tych emocji. Więc nie jeż się niepotrzebnie, bo post był raczej pisany aby "pomóc" innym niż zaszkodzić... Dzieki za poprawkę

#390 prezesiklodz

prezesiklodz
  • 39 posts
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Posted 23 January 2012 - 09:13

A u mnie niestety po jailbreku i przywroceniu iphona z icloud padła rolka aparatu i nic nie moge z tym zrobic ktos ma jakis pomysł jak robir jailbrek jeszcze raz wyskakuje mi błąd?

#391 TheRobson

TheRobson
  • 75 posts

Posted 23 January 2012 - 09:13

Witam mam pytanko jakie programy sciagnac z cydii ktore sa przedatne na Ipad2 wifi 3G ?????

#392 dudek564

dudek564
  • 295 posts

Posted 23 January 2012 - 09:14

do robienia jb na Absinthe v0.2 trzeba jakieś kopie zapasowe robić ? zapisywać pliki sash??

#393 shiz

shiz
  • 89 posts
  • SkądDolny Śląsk

Posted 23 January 2012 - 09:17

do robienia jb na Absinthe v0.2 trzeba jakieś kopie zapasowe robić ? zapisywać pliki sash??

Na wszeliki wypadek zapisywać kopie, mało tego, jak będziesz miał problemy żeby zrobić JB standardową procedurą, posiadanie kopii zapasowej będzie niezbędne, żeby zachować swoje dane po JB (patrz mój post 2 strony temu). Zapisywać pliki shsh "na przyszłość"

#394 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 January 2012 - 10:19

Witam mam pytanko jakie programy sciagnac z cydii ktore sa przedatne na Ipad2 wifi 3G ?????

Nie ten temat. Użyj wyszukiwarki a nie robisz OT.

#395 Rex_XIII

Rex_XIII
  • 114 posts

Posted 23 January 2012 - 10:31

odradzam sciagania h1siri ( i tak juz ten projekt chyba nie jest kontynuowany, ale ja nie doczytalem i zainstalowalem) konczy sie tym, ze Ipad staje na jabluszku i juz sie nie uruchamia. Pomaga tylko restore :/

---------- Wpis dodano o 09:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:27 ----------

A u mnie niestety po jailbreku i przywroceniu iphona z icloud padła rolka aparatu i nic nie moge z tym zrobic ktos ma jakis pomysł jak robir jailbrek jeszcze raz wyskakuje mi błąd?

Probuj zrobic naprawe uprawnien w sbsettings (fix user dir permissions). Ten jailbreak robi troche misz masz z uprawnieniami i wiekszosc (jak nie wszystkie) problemy jakie sie pojawiaja wynikaja wlasnie z tego.

#396 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 January 2012 - 10:34

Fix Camera Roll Absinthe Error iPhone 4S, iPad 2 Jailbreak | iJailbreak.com

#397 NoVyr9

NoVyr9
  • 901 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 23 January 2012 - 11:14

Polecam wszystkim sobie sprawdzić urządzenia jak pod linkiem powyżej :) Natomiast na białe ikonki kalkulatora, cydii itp. wystarcza respring albo fix user dir permissions.

#398 Wo1tylla

Wo1tylla
  • 6 posts

Posted 23 January 2012 - 11:18

Witam, Moje spostrzeżenia po JB (Ipad 2 16GB Wifi): - generalnie wszystko śmiga, ale...: - pojawiające się białe ikony (zauważyłem, że pojawiają się po skorzystaniu z Cydi) - pomaga respring - TAB+ do Safari - nie działa Może ktoś zna rozwiązanie ?

#399 zbynio81

zbynio81
  • 12 posts

Posted 23 January 2012 - 11:31

Witam. Zrobiłem JB jednak zachciało mi sie zrobić za pomocą ITUNES ODTWÓRZ. Itunes ściągnął mi soft do Ipada. Po rozpakoawaniu i probie Odtworzenia wywali mi się błąd 21. Prosze o pomoc. nie moge w zadne sposób dokończyć instalacji-IPAD wyświetla tylko ikone aby podłączyć do ITUNES.

#400 Axellvak

Axellvak
  • 1938 posts

Posted 23 January 2012 - 11:34

Witam.
Zrobiłem JB jednak zachciało mi sie zrobić za pomocą ITUNES ODTWÓRZ.
Itunes ściągnął mi soft do Ipada.
Po rozpakoawaniu i probie Odtworzenia wywali mi się błąd 21.

Prosze o pomoc.
nie moge w zadne sposób dokończyć instalacji-IPAD wyświetla tylko ikone aby podłączyć do ITUNES.

A masz najnowszego itunes'a?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users