iCloud na iMac Lion i iPad2
Started by
redelek
, 20 Jan 2012 10:57
4 replies to this topic
Posted 20 January 2012 - 10:57
Hej,
Mój dyrektor poszalał i kupił sobie zabawki, iMac i Pad2. Wykupił chyba ze 200GB w iCloud i mamy dwa problemy to raczej nasza niewiedza, ale gdzieś muszę sie spytać. W iPad2 wszystko pięknie się udało skonfigurować, na iMac kontakty, i część dokumentów pobrała się z iCloud, ale nie wszystkie. Ale może zacznijmy od iMac bo na nim jest problem.
1. Dodałem konto pocztowe tak jak producent każe w preferencjach zalogowałem się do iCloud postawiłem dzióbki na wszystkim. Po wyjściu konto pojawia się w Mail iMac, ale z komunikatem , że jest poza siecią
Wchodzę do preferencji i widzę że dzióbka nie ma przy Mail, dlaczego on znika ?
2. Widzimy tylko część dokumentów napisanych w iPad2 , pomimo zapisu ich na iDisk, nie pojawiają się na iMac, i odwrotnie.
Błagam litości pomocy, jak to skonfigurować, żeby dane się synchronizowały ? Przepraszam za pomyłkę , ale nie wiem do której grupy przypisać ten temat .
Dzięki za pomoc
Redelek
Posted 20 January 2012 - 11:19
A ta poczta, ktora zalozyliscie to jest na serwerze apple, czy synchronizujecie dotychczasowa? Dla jasnosci- ta na serwerze iCloud ma koncowke @me.com
Posted 20 January 2012 - 11:24
W iMac i iPad ustawiasz wszystko w | Preferencjach | iCloud |. Tam mam zaznaczone wszystko. Jak wiesz ten sam email do kont dla tych urządzeń. Najlepiej sprawdzić czy wszystko się synchronizuje na:
https://www.icloud.com/
Jeżeli masz problem np. z pocztą sprawdź w preferencjach Mail czy masz dodane iCloud IMAP, następnie w opcjach | skrzynka pocztowa | Przełącz wszystkie konta na pracę w sieci |
Ja mam na jednym koncie iCloud: MacBookPro, iPad, 2 x iPhone i wszystko działa bez problemu.
https://www.icloud.com/
Jeżeli masz problem np. z pocztą sprawdź w preferencjach Mail czy masz dodane iCloud IMAP, następnie w opcjach | skrzynka pocztowa | Przełącz wszystkie konta na pracę w sieci |
Ja mam na jednym koncie iCloud: MacBookPro, iPad, 2 x iPhone i wszystko działa bez problemu.
Posted 20 January 2012 - 14:08
Tak adres mam @me.com, dziwny serwer imap mi wpisuje p99-imap.mail.me.pl, nie mogę go zmienić bo jest zaciemniony. W iCloud widać pocztę po na iPad to działa. Wszystko ustawiam przez preferencje -> iCloud tylko po zaznaczeniu opcji mali pisze uruchamianie kręci się kółko i po wyjściu dzióbek znika z mail. O tak ten komunikat mam jak wejdę w Mail, że nie wszystkie konta pracują w sieci wybieram zawsze praca w sieci, ale ten ! w trójkącie jest cały czas przy iCloud
Kurcze i nie wiem co dalej z tym fantem.
---------- Wpis dodano o 14:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:11 ----------
oki wszystko ruszyło okazało się ze to jakieś blokady na firewall były na razie przepuścili ten ip, ale mają patrzeć co i jak:) Dzięki za pomoc
---------- Wpis dodano o 14:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:11 ----------
oki wszystko ruszyło okazało się ze to jakieś blokady na firewall były na razie przepuścili ten ip, ale mają patrzeć co i jak:) Dzięki za pomoc
Posted 20 January 2012 - 16:32
W związku z powyższym - zamykam.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users

This topic is locked