Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iCloud na iMac Lion i iPad2

• Zamknięty Temat jest zamknięty
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 redelek

redelek
  • 61 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 10:57

Hej, Mój dyrektor poszalał i kupił sobie zabawki, iMac i Pad2. Wykupił chyba ze 200GB w iCloud i mamy dwa problemy to raczej nasza niewiedza, ale gdzieś muszę sie spytać. W iPad2 wszystko pięknie się udało skonfigurować, na iMac kontakty, i część dokumentów pobrała się z iCloud, ale nie wszystkie. Ale może zacznijmy od iMac bo na nim jest problem. 1. Dodałem konto pocztowe tak jak producent każe w preferencjach zalogowałem się do iCloud postawiłem dzióbki na wszystkim. Po wyjściu konto pojawia się w Mail iMac, ale z komunikatem , że jest poza siecią:( Wchodzę do preferencji i widzę że dzióbka nie ma przy Mail, dlaczego on znika ? 2. Widzimy tylko część dokumentów napisanych w iPad2 , pomimo zapisu ich na iDisk, nie pojawiają się na iMac, i odwrotnie. Błagam litości pomocy, jak to skonfigurować, żeby dane się synchronizowały ? Przepraszam za pomyłkę , ale nie wiem do której grupy przypisać ten temat . Dzięki za pomoc Redelek

#2 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2012 - 11:19

A ta poczta, ktora zalozyliscie to jest na serwerze apple, czy synchronizujecie dotychczasowa? Dla jasnosci- ta na serwerze iCloud ma koncowke @me.com

#3 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 20 stycznia 2012 - 11:24

W iMac i iPad ustawiasz wszystko w | Preferencjach | iCloud |. Tam mam zaznaczone wszystko. Jak wiesz ten sam email do kont dla tych urządzeń. Najlepiej sprawdzić czy wszystko się synchronizuje na:

https://www.icloud.com/

Jeżeli masz problem np. z pocztą sprawdź w preferencjach Mail czy masz dodane iCloud IMAP, następnie w opcjach | skrzynka pocztowa | Przełącz wszystkie konta na pracę w sieci |

Ja mam na jednym koncie iCloud: MacBookPro, iPad, 2 x iPhone i wszystko działa bez problemu.

#4 redelek

redelek
  • 61 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 14:08

Tak adres mam @me.com, dziwny serwer imap mi wpisuje p99-imap.mail.me.pl, nie mogę go zmienić bo jest zaciemniony. W iCloud widać pocztę po na iPad to działa. Wszystko ustawiam przez preferencje -> iCloud tylko po zaznaczeniu opcji mali pisze uruchamianie kręci się kółko i po wyjściu dzióbek znika z mail. O tak ten komunikat mam jak wejdę w Mail, że nie wszystkie konta pracują w sieci wybieram zawsze praca w sieci, ale ten ! w trójkącie jest cały czas przy iCloud :( Kurcze i nie wiem co dalej z tym fantem.

---------- Wpis dodano o 14:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:11 ----------

oki wszystko ruszyło okazało się ze to jakieś blokady na firewall były na razie przepuścili ten ip, ale mają patrzeć co i jak:) Dzięki za pomoc

#5 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 20 stycznia 2012 - 16:32

W związku z powyższym - zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych