Od pewnego czasu mój macbook ma dziwne objawy dotyczące wybudzania i zasypiania (najwięcej z tym drugim).
Podejrzewam że jak większość z Was, na noc po prostu go zamykam.
I tu czasem dzieją się dziwne rzeczy.. Zamykam, zasypia, led powoli wygasza się i zapala naprzemian po czym mija minuta, wybudza się, słychać chrząknięcie superdrive, zasypia i tak co pare minut dopóki go nie otworzę, poczekam aż pokaże się prośba o wpisanie hasła i wtedy jeszcze raz zamknę.
Od czasu kiedy mam iOS5 na swoim iPhonie mam z tym jeszcze większy problem bo zauważyłem, że przez włączoną synchronizację przez wifi itunes wybudza mi macbooka zanim jeszcze wyjdę z telefonem z domu.. Więc muszę wyłączać airport zanim zamknę macbooka. Czasem i wtedy też się budzi (problem wyżej) w takiej sytuacji.
Co może być tego przyczyną?
Kolejna sprawa to wybudzanie - czasem (dużo rzadziej niż problemy wyżej) otwieram go, widzę podświetlony czarny ekran ale nie ma okienka logowania. Muszę go zamknąć, poczekać pare sekund i wtedy znowu otworzyć i wszystko jest ok.
Kolejny mini problem którym nie wiem czy się martwić - czasem, ni stąd ni zowąd wyskakuje mi okienko Time Machine pytające czy użyć tego dysku (nie wskazuje jakiego, podejrzewam że chodzi o hdd macbooka ponieważ rzadko podpinam dyski zewnętrzne na usb) do archiwizacji.
Jakieś rady?
Pozdrawiam.

Macbook Pro late '07 - problem z wybudzaniem i zasypianiem
Rozpoczęty przez
abb8342844
, 17 sty 2012 19:19
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 stycznia 2012 - 19:19
Napisano 21 stycznia 2012 - 11:16
probowales przeinstalowac system?
Napisano 24 stycznia 2012 - 08:50
dope, reset pram - problemy z zasypianiem to raz - jak nie pomoże to pisz,
dwa: wybudzanie przez iphone - masz włączoną synchronizację itunes przez wifi, więc telefon odpala maca, preferencje -> oszczędzanie energii, zakładka zasilacz - odhacz 'wybudzaj przy dostępie wifi' - albo coś takiego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych