Przyzwyczaiłem się już, ze o ile nie użyje się [URL="http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/48129-logo-operatora-52.html#post1693138"]specjalnych sztuczek[/URL] nazwa operatora dla Play wyświetla się jako POL. Tymczasem w zeszły weekend wybrałem się do Zakopanego i ku mojemu zdziwieniu w polu operatora nad ekranem głównym pojawił się... Play. Wróciłem do Warszawy i znów jest POL. Czy ktoś wie skąd taka zmiana, czy Play coś testuje, czy jest jakieś inne wyjaśnienie tego fenomenu? W sieci niczego nie znalazłem...
Pozdr.
---------- Wpis dodano o 14:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:32 ----------
Odpowiedzi ze skasowanego wątku:
Nie, mnie na stałe wyświetla się zwykłe POL. Tylko w Zakopanem wyświetlało się przez kilka dni Play. Żadnego POL 06.POL 06 może się teraz wielu osobą na wielu telefonach które mają karty Play wyświetlać, ponieważ Play uruchamia E-GSM w większych miastach i telefon może też się co chwilę przełączyć na Plus2G/Play3G/Play2G.
Nie u mnie. Mam 5.0.1, ale napisu Play nie stwierdzono jak dotąd w Warszawie, tylko w Zakopcu widziałem przez kilka chwil.Masz iOS5? Po aktualizacji z iOS 4 do 5 jest juz napis play. Wogole dziwne jajka sie robia, teraz u mnie w miescie w Gdansku czasami mam nawet napis orange. Play dzierżawi zasieg z nadajnikow innych operatorow.
Pozdr.