Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dlaczego na górnej listwie w polu operatora czasami wyświetla się POL, czasami Play lub...

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Halibutt

Halibutt
  • 12 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 15 January 2012 - 14:35

[URL="http://myapple.pl/kosz/212897-pol-play-i-plus.html"]Poprzedni[/URL] tytuł nie spodobał się modom, więc wklejam jeszcze raz, z nowym tytułem, może tym razem ujdzie. Byłbym wdzięczny za jakieś konkretne odpowiedzi.

Przyzwyczaiłem się już, ze o ile nie użyje się [URL="http://myapple.pl/iphone-ipod-touch/48129-logo-operatora-52.html#post1693138"]specjalnych sztuczek[/URL] nazwa operatora dla Play wyświetla się jako POL. Tymczasem w zeszły weekend wybrałem się do Zakopanego i ku mojemu zdziwieniu w polu operatora nad ekranem głównym pojawił się... Play. Wróciłem do Warszawy i znów jest POL. Czy ktoś wie skąd taka zmiana, czy Play coś testuje, czy jest jakieś inne wyjaśnienie tego fenomenu? W sieci niczego nie znalazłem...
Pozdr.

---------- Wpis dodano o 14:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:32 ----------

Odpowiedzi ze skasowanego wątku:

POL 06 może się teraz wielu osobą na wielu telefonach które mają karty Play wyświetlać, ponieważ Play uruchamia E-GSM w większych miastach i telefon może też się co chwilę przełączyć na Plus2G/Play3G/Play2G.

Nie, mnie na stałe wyświetla się zwykłe POL. Tylko w Zakopanem wyświetlało się przez kilka dni Play. Żadnego POL 06.

Masz iOS5? Po aktualizacji z iOS 4 do 5 jest juz napis play. Wogole dziwne jajka sie robia, teraz u mnie w miescie w Gdansku czasami mam nawet napis orange. Play dzierżawi zasieg z nadajnikow innych operatorow.

Nie u mnie. Mam 5.0.1, ale napisu Play nie stwierdzono jak dotąd w Warszawie, tylko w Zakopcu widziałem przez kilka chwil.
Pozdr.

#2 blu 1

blu 1
  • 237 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 15 January 2012 - 14:47

Wydaje mi się, że POL jest wtedy gdy korzystamy z zasięgu Play/Plus a kiedy jest PLAY to wtedy korzystamy z zasięgu Orange.

#3 Cinn

Cinn
  • 117 posts

Posted 15 January 2012 - 15:41

POL wyswietla sie, gdy telefon polaczony jest z nadajnikami play PLAY wyswietla sie, gdy telefon ma bardzo slaby zasieg play i korzysta z nadajnikow Orange plus, jw. tylko z siecia plusa 3G wyswietla sie gdy jestes w zasiegu szybkiego internetu, E w przypadku internetu wolniejszego czyli EDGE, oba znaczki wyswuetlaja sie gdy jestes polaczony z nadajnikami play (wyswietla sie POL) jesli chcesz miec dostep do internetu, gdy jestes polaczony z nadajnikami orange lub plus, w opcjach telefonu: Ustawienia->Ogólne->Sieć wlacz kontrolke 'Roaming danych'

#4 Sebol

Sebol
  • 501 posts

Posted 15 January 2012 - 15:58

POL wyswietla sie, gdy telefon polaczony jest z nadajnikami play
PLAY wyswietla sie, gdy telefon ma bardzo slaby zasieg play i korzysta z nadajnikow Orange
plus, jw. tylko z siecia plusa

A to ciekawe, bo u mnie jak jestem w zasięgu Play to mam Play, jak Plus to Plus, jak Orange to Orange. POLa nie widziałem od dawna

#5 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 15 January 2012 - 20:50

Ostatnio zmienilem na numer w play i tez mam takie zmiany z nazwa. Raz mam POL 3G, raz mam PLAY, raz Orange. Ktos pisal, ze na sofcie 5.0.1 jest juz tylko PLAY, nie prawda, zalezy to od nadajnika jak jestes w zasiegu orange to masz PLAY. Na nadajniku play jest napis POL, na plus to raz mam POL raz plus (nie wiem od czego to zalezy), a na nadajniku orange jest napis PLAY.

#6 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 January 2012 - 21:04

U mnie wszystko jest ok - jak Play to Play, jak Plus to Plus i jak Orange to Orange. Rzecz jasna na jednej, tej samej karcie - Play Fresh.

#7 czarekpl

czarekpl

• 245 posts
  • SkądCiechanów, Poland

Posted 15 January 2012 - 22:09

U mnie tak samo jest caly czas play zadnego pol kiedys jak mialem ios4 to bylo pol. Ale jestem zdziwony jak pokazuje sie Orange. A tak na marginesie w t-mobile dopiero jak wgrasz 5.0 to sie pokazuje t-mobile a tak to era

#8 blu 1

blu 1
  • 237 posts
  • SkądGdynia, PL

Posted 16 January 2012 - 08:53

w 3G/3GS jest POL/Play a w 4/4S pokazuje Play/Plus/Orange

#9 Halibutt

Halibutt
  • 12 posts
  • SkądWarsaw, Poland

Posted 16 January 2012 - 16:51

w 3G/3GS jest POL/Play a w 4/4S pokazuje Play/Plus/Orange

Też nieprawda. Mam iPhone 4 5.0.1. Wychodzi na to, że panuje w tym temacie niezły bajzel i nikt tak naprawdę nie wie o co chodzi...
Pozdr.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users