Przejrzałem forum i przeszukałem internet ale nie natknąłem się na ten problem. Może zadaję źle pytanie, ale chciałbym prosić, żeby ktoś to sprawdził. Może ktoś się już z tym spotkał.
Stworzyłem arkusz w Numbers, który zawiera na tę chwilę cztery tabele zawierające mój finansowy bilans miesięczny. W jednej z komórek z każdej z tabel zapisuję kwotę do oszczędzenia, dodaję oszczędzoną kwotę z poprzedniego miesiąca (czyli pobieram dane z innej tabeli) i przemnażam, przez oprocentowanie konta oszczędnościowego. O ile przy trzech tabelach działało to znakomicie, to po dodaniu czwartej tabeli i próbie pobrania danych z poprzedniego miesiąca, dzieje się coś takiego:

Numbers nie rozpoznaje tego jako odwołanie do komórki tylko jako tekst. Oczywiście po wciśnięciu enter wyskakuje błąd. Wszystko działa również, jeśli odwołuję się do komórek w tej samej tabeli. Próbowałem zmieniać język z polskiego na angielski usuwać polskie znaki z nazw komórek itd. ale nic nie pomaga. Coś czuję, że to jakiś grubszy błąd programu, ale może jest jakieś rozwiązanie. Dziękuję z góry za pomoc.