Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPAD 2 - wersja demo?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 VanShooter

VanShooter
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 13:59

Witam serdecznie, W ubiegłą niedzielę zakupiłem Ipada 2 . Był on po cenie nieco mniejszej aniżeli 2099 ponieważ spędził 4 dni na wystawie. Były w nim grane kontakty , aplikacje ( które nie działały ) , zdjęcia oraz wygaszacz ekranu. Po podłączeniu do komputera udało mi się sformatować urządzenia jednak nieszczęsny wygaszacz ekranu chwalący zalety urządzenia został. Rozumiem , że jest to wersja demo. Czy posiada ona jeszcze jakieś minusy co do wersji pełnej? Ja usunąć taki wygaszacz? Pozdrawiam,

#2 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 14 stycznia 2012 - 14:25

zapewne musisz go aktywować.

#3 VanShooter

VanShooter
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 14:41

Jak mam to zrobić i co to da?:) Jeżeli chodzi tylko o podłączenie do komputera to dawno to zrobiłem.

#4 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 14 stycznia 2012 - 14:48

Czy po podłączeniu do iTunes skonfigurowałeś iPad jako nowe urządzenie? Sprawdź jak masz zaznaczone opcje np. informacje, programy, ... , foto. Na początek zrób tak: 1. podłącz ipad pod itunes 2. w zakładce podsumowanie kliknij odtwórz - powinno to przywrócić ipad do ustawień fabrycznych 3. skonfiguruj jako nowe urządzenie: nazwa itp - nie otwieraj z żadnej kopij. 4. skonfiguruj od nowa i zaznacz zakładki co ma synchronizować.

#5 VanShooter

VanShooter
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 14:55

To już zrobiłem na samym początku - w efekcie usunąłem wszystkie programy, które tam były. Jednak tryb demo nadal został.

#6 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 14 stycznia 2012 - 15:05

Jednak tryb demo nadal został.

Ale jak wygląda ten tryb demo? To jest w formie aplikacji? Dodane zdjęcie z opisem? Filmik?

Czy ten demo aktywuje się od razu po uruchomieniu czy po jakimś czasie? Czy da się go wyłączyć ręcznie?

#7 VanShooter

VanShooter
  • 4 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 15:11

Chyba pomogło uruchomienie tego odtwórz. Tryb demo polegał m.in na tym, ze nie mogłem wprawić ikon w ruch.

#8 ex3v

ex3v

• 1 884 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 stycznia 2012 - 15:13

Tryb demo to zmodyfikowane oprogramowanie iOS, które zawiera w sobie wiele przykładowych aplikacji z AppStore oraz uruchamia film reklamowy po jakimś czasie bezczynności. Jedynym sposobem na pozbycie się trybu demo jest restore (co i tak powinno być pierwszą czynnością po zakupie każdego używanego urządzenia na iOS).

#9 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 14 stycznia 2012 - 15:13

Chyba pomogło uruchomienie tego odtwórz. Tryb demo polegał m.in na tym, ze nie mogłem wprawić ikon w ruch.

Po opcji odtwórz przywraca iPad do ustawień fabrycznych z najnowszym iOS. Potem zaznacz w iTunes co ma być synchronizowane i powinno działać.

Pozdrawiam

#10 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 15:28

Starczy, temat wyjaśniony. Swoją drogą wystarczyło poczytać istniejące wątki, zamiast zakładać nowy. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych