Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone Era(TM) a karta Play

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 13 stycznia 2012 - 12:47

Witajcie,

mam pytanie. Mam kupionego od Ery iP 3G bez simlocka. Problem jest taki, że po włożeniu karty SIM (przeniosłem numer z Ery - już jest nieaktywny => Play) od Play wyskakuje mi info by podłączyć do iTunes. Dziwne, bo jak włożę kartę od Play żony to wszystko jest ok.

Nadmienię, że w karta SIM nie jest zabezpieczona PINem - sprawdzałem na innym telefonie. Nie mam JB.

Czy ktoś mógłby mi podać rozwiązanie zagadki? Dzięki z góry

ps/ Karta SIM Ery jest 8 stykowa a od Play ma 6 styków. czy może mieć to znaczenie?

ps2/ Czy zalecacie zrobić reset? Ale wtedy jak z aktywacją? (Karta SIM Era jest już nieaktywna)

ps3/ znalazłem w sieci taki wątek =>http://forum.myiphon...lay-t12951.html

#2 shanhaevel

shanhaevel
  • 679 postów
  • SkądRzeszów, PL

Napisano 13 stycznia 2012 - 12:58

A podłączyłeś do iTunes tak jak pisało na iPhonie? Podłącz powinno się uruchomić i nigdy więcej nie zapytać

#3 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 13 stycznia 2012 - 12:59

:) nie bo jestem w pracy. Tu nie mam iTunes - nie mogę podłączyć. W domu będę jutro...

#4 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 13 stycznia 2012 - 13:03

Widzę, że ostro pracujesz :D

#5 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 13 stycznia 2012 - 13:07

Piątek ;) ...tylko ta iTunesowa informacja...

#6 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 14 stycznia 2012 - 06:55

A podłączyłeś do iTunes tak jak pisało na iPhonie? Podłącz powinno się uruchomić i nigdy więcej nie zapytać

niestety.... :( Nie pomogło.

zdjęcie http://imageshack.us...120114godz.png/

To samo jest, gdy włożę kartę żony. Dwa miesiące temu po włożeniu do iP wszystko było ok. Teraz nie
Czy ktoś wie o co chodzi? thx

#7 igo2u

igo2u
  • 120 postów

Napisano 14 stycznia 2012 - 12:45

niestety.... :( Nie pomogło.

zdjęcie ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

To samo jest, gdy włożę kartę żony. Dwa miesiące temu po włożeniu do iP wszystko było ok. Teraz nie
Czy ktoś wie o co chodzi? thx

Wygląda jakbyś miał simlocka: iPhone: rozwiązywanie problemów związanych z autoryzowanym zdjęciem blokady

Spróbuj odtworzyć ipka z itunes. Może po odtworzeniu mu się poprawi.

#8 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 17 stycznia 2012 - 14:08

Niestety odtworzenie, zerowanie ustawień sieci nic nie dało. Gdzieś w sieci znalazłem stwierdzenie, że iP 3G nie współpracuje z karatmi 6 pin(stykowymi). Czy mogę prosić Was o wypowiedzenie się w tej kwestii? Jakie macie karty SIM w iP 3G ? Będę wdzięczny.

Tu załaczam zdjęcie uzyskane z google. Ja od T-Mobile mam 8 stykową (zaznaczona na czerwono) a dostałem na "Karta nowy PLAY" z góry dzięki za pomoc. ImageShack® - Online Photo and Video Hosting

#9 benedetti

benedetti
  • 459 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 16:13

Masz możliwość sprawdzenia karty z innej sieci (Plus, Orange) ?

#10 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 17 stycznia 2012 - 18:39

Jesli ten iPhone jest sprzed 21 stycznia 2009 to moze mieć simlocka na Erę. Trzeba iść do salonu i zdejmą.

#11 igo2u

igo2u
  • 120 postów

Napisano 17 stycznia 2012 - 20:00

Niestety odtworzenie, zerowanie ustawień sieci nic nie dało. Gdzieś w sieci znalazłem stwierdzenie, że iP 3G nie współpracuje z karatmi 6 pin(stykowymi).

Dziwne, bo jak włożę kartę od Play żony to wszystko jest ok.

Sam sobie zaprzeczasz, albo karta żony działała, albo nie. Jak działała, to znaczy że nie ma problemu z kartami Play, tylko ci się coś w telefonie potentegowało, np włączył się przyczajony simlock ;)

---------- Wpis dodano o 20:00 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:58 ----------

A może, kup kartę tmobile za parę złotych i zobaczysz czy działa (czy się aktywuje), czy nie.

#12 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 17 stycznia 2012 - 21:41

Karta żony działała w chwili, gdy miałem jeszcze T-Mobile.

Jesli ten iPhone jest sprzed 21 stycznia 2009 to moze mieć simlocka na Erę. Trzeba iść do salonu i zdejmą.

Mój na pewno jest kupiony przed tą datą
Myślisz, że w każdym salonie mogą to zrobić? Muszę podzwonić na infolinię

#13 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 24 stycznia 2012 - 22:46

Aktualizacja. Miałem wreszcie chwilę. Poszedłem do pierwszego z brzegu salonu TM i Pani przemiła zdjęła simlocka z iP. Był wprawdzie po styczniu 2009 ale mieli anomalie w Regenersis i nie umieścili IMEI na serwerze. Wszystko ok. Teraz mam tylko kłopot z irytującą indormacją o przekazywaniu połączeń. Temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc. pzdr

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych