W dniu 01.01.2012 skradziono:
MacBook'a Pro 15" MC721 (2.0GHz i7, 4GB RAM, 500 HDD, Glossy)
SN: SC02G37ZZDF8V
w torbie Tucano Work Out (ciemny brąz)
Zdarzenie miało miejsce w okolicach Madalińskiego i Al. Niepodległości w Warszawie podczas rozpakowywania rzeczy z samochodu.
Gdyby ktoś w okolicznych lombardach, innym obrocie lub na Allegro natknął się na taki przedmiot - proszę o kontakt.
Laptop został skradziony bez ładowarki.
E-mail: nalewajski@gmail.com
tel. 660 439 028
PS. Jeśli wątek ogląda osoba, która go sobie przywłaszczyła, niech wie że kosztowało to wiele pracy, aby uzyskać stypendium naukowe, z którego został sfinansowany jego zakup...
Pozdrawiam,
Mateusz

MacBook'a Pro 15" MC721 / Warszawa / SN: SC02G37ZZDF8V
Rozpoczęty przez
mnalewaj
, 12 sty 2012 23:24
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 stycznia 2012 - 23:24
Napisano 13 stycznia 2012 - 12:24
nie rozumiem jak mozna cos ukrasc i to w taki sposob miejmy nadzieje ze sie znajdzie
Napisano 15 stycznia 2012 - 14:12
Miałeś BackUp?
Napisano 15 stycznia 2012 - 22:45
Tak, akurat dane były dość ważne, dlatego zapisane były w różnych miejscach, w tym na kopi zapasowej na zewnętrznym HDD.
Napisano 03 czerwca 2012 - 19:49
Przepraszam, że podbijam temat, ale po 6 miesiącach (!) dotarła do mnie wiadomość z iCloud, że skradziony komputer został zablokowany (co zleciłem zaraz po kradzieży). Mam również jego przybliżoną lokalizację (cały czas Warszawa - tym razem okolice Filtrowej).
Jutro będę dzwonił do Apple, czy mają informacje na temat aktualnego właściciela. Komputer musiał być czyszczony (jeśli chodzi o system operacyjny), ale ktoś niefortunnie zarejestrował się w usłudze iCloud - no i moje zlecenie blokady się wykonało...
Gdyby aktualny właściciel, szukał mnie po numerze seryjnym w Google, podaję numer seryjny dla lepszego skatalogowania:
S/N: SC02G37ZZDF8V
skrócona forma:
S/N: C02G37ZZDF8V 02G37ZZDF8V
Czy ktoś może mi poradzić, co w takim momencie można zrobić - jakie są moje możliwości?
Napisano 04 czerwca 2012 - 17:23
Dla potomnych:
W takiej sytuacji nie możemy oczekiwać żadnych dodatkowych informacji od Apple - nie prowadzą logów, więc nie są w stanie dostarczyć numeru IP, z którego nastąpiło połączenie. Trochę jest to śmieszne, bo pod warunkiem, że byłby to stały adres zewnętrzny, policja mogłaby z pewnością pomóc odzyskać komputer, kontaktując się z providerem i uzyskując dane posiadacza łącza.
Jedyną informacją jest przybliżone położenie komputera.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych