Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple cinema display 27 " i xbox 360 ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

#1 JJ PartyBoy

JJ PartyBoy
  • 153 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 15:19

Jak wyżej .

#2 maxld

maxld
  • 636 postów
  • SkądŁódź

Napisano 11 stycznia 2012 - 15:23

Oba fajne. Jak wyżej.

#3 m@rcinek

m@rcinek
  • 378 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 15:43

Co za ...jowy temat!!!

#4 JJ PartyBoy

JJ PartyBoy
  • 153 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 16:31

Ok moze zle sprecyzowalem ... Chodziło mi o to jak apple cinema display będzie sie sprawował jako monitor do xboxa

#5 Kriisu

Kriisu
  • 76 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:21

No jak wybulisz kasę na przejściówkę to tak samo jak telewizor hd... filozofii tu raczej nie ma;P A swoją drogą masz zamiar kupić ten monitor tylko ze wzglęu na xboxa?!

#6 Ibrachim

Ibrachim
  • 177 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 18:57

Będziesz potrzebował tego kabla: http://media.teamxbo.../1133487764.jpg żeby podłączyć obraz do monitora oraz dźwięk np. do głośników (czerowny i biały kabel audio łączysz do przejściówki na minijack, która jest w zestawie z tym kablem) i działa. Mam tak podłączonego X'a do monitora + głośniki 2.1.

Jedyny problem jest taki, że będziesz musiał jeszcze dodatkowo zaopatrzyć się w przejściówkę thunderbolt - vga, aby podłączyć wyżej wymieniony kabel. Sprawdź również w specyfikacji czy ACD 27" posiada 60Hz lub wyższe odświeżanie (w innym wypadku nie odpalisz obrazu), ale wydaje mi się, że ten monitor takowe posiada.

#7 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 11 stycznia 2012 - 19:44

Będziesz potrzebował tego kabla: http://media.teamxbo.../1133487764.jpg żeby podłączyć obraz do monitora oraz dźwięk np. do głośników (czerowny i biały kabel audio łączysz do przejściówki na minijack, która jest w zestawie z tym kablem) i działa. Mam tak podłączonego X'a do monitora + głośniki 2.1.

Jedyny problem jest taki, że będziesz musiał jeszcze dodatkowo zaopatrzyć się w przejściówkę thunderbolt - vga, aby podłączyć wyżej wymieniony kabel. Sprawdź również w specyfikacji czy ACD 27" posiada 60Hz lub wyższe odświeżanie (w innym wypadku nie odpalisz obrazu), ale wydaje mi się, że ten monitor takowe posiada.

Za cytowany przez Ciebie rozwiązanie to najwiekszy chlam. Polecam odwiedzic strone firmy Kanex.
Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex XD Konwerter HDMI do mini DisplayPort dla iMac 27 - Cortland - systemy graficzne
A tak prywatnie:
Daruj sobie takie rozwiazanie. Obraz bedzie tragiczny bo tylko 720p. Lepiej kupic TV 46".

#8 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:04

Jest jeszcze Belkin AV360™ Mini DisplayPort Converter for 27"iMac F2CD007

#9 dziobolek

dziobolek
  • 336 postów
  • SkądDublin, Ireland, Ireland

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:17

...Daruj sobie takie rozwiazanie. Obraz bedzie tragiczny bo tylko 720p...

Dlaczego...??? Niektórym to wystarcza ...

...Lepiej kupic TV 46".

No a... jeśli ktoś nie potrzebuje/nie chce TV???

Jest jeszcze Belkin AV360™ Mini DisplayPort Converter for 27"iMac F2CD007

Tak samo jak Kanex XD Converter tak i ten Belkina:

"Accepts full 1080p signal, provides 720p to iMac"

Pozdrówka!

#10 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 11 stycznia 2012 - 20:25

No a... jeśli ktoś nie potrzebuje/nie chce TV???

Tylko potem nie marudź, że 720p wygląda fatalnie na matrycy 2560x1440.

#11 quantel

quantel
  • 290 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 stycznia 2012 - 21:01

Kup sobie porządną plazmę... Dużą Panasonica, da Ci więcej "przyjemności" ze względu na Kinecta'a itd... Drugie rozwiązanie to rzutnik , porządny i do filmów się przyda... 27" do xboxa?, mmmm...:(

#12 Ibrachim

Ibrachim
  • 177 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 01:07

Za cytowany przez Ciebie rozwiązanie to najwiekszy chlam. Polecam odwiedzic strone firmy Kanex.
Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex XD Konwerter HDMI do mini DisplayPort dla iMac 27 - Cortland - systemy graficzne
A tak prywatnie:
Daruj sobie takie rozwiazanie. Obraz bedzie tragiczny bo tylko 720p. Lepiej kupic TV 46".

A jak puścisz dźwięk? Przez gramofon podłączony bezprzewodowo do Xboxa? Bo chyba nie sądzisz, że jakość dźwięku wydobywana z ACD jest wystarczająca? ;- )

Poza tym, większość gier na X'a jest w rozdzielczości 720p, nie wyciśniesz nic więcej, nawet jak kupisz 100 calową plazmę.

#13 dsy

dsy
  • 633 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 stycznia 2012 - 02:04

A jak podłączyć do starszego ACD 23" xboxa albo ps3?

#14 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 stycznia 2012 - 16:34

A jak podłączyć do starszego ACD 23" xboxa albo ps3?

Kablem HDMI - DVI.

#15 JJ PartyBoy

JJ PartyBoy
  • 153 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 16:52

Chodziło mi o ten starszy cienema display poniewaz mam macbooka z 2010 roku bez thunderbolt i chciałbym żeby laptop był do niego podlaczony tylko zastanawialo mnie czy jeszcze bede mogl podpiac xboxa jak nie bede potrzebowal miec tam laptopa . A czy da się podlaczyc jakos mojego macbooka do tego nowego monitora thunderbolt czy pozostaje tylko ten starszy model ... ?

#16 dziobolek

dziobolek
  • 336 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 17:56

Thunderbolt jest ponoć kompatybilny wstecznie z Mini Display Port.

Za źródłem - http://store.apple.c...TTJHFAK27FT97KP

Pozdrówka!

#17 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 12 stycznia 2012 - 18:12

A czy da się podlaczyc jakos mojego macbooka do tego nowego monitora thunderbolt czy pozostaje tylko ten starszy model ... ?

Kablem Mini DP - Mini DP lub kablem Thunderbolt jeśli chcesz korzystać z portu TB w monitorze.

#18 JJ PartyBoy

JJ PartyBoy
  • 153 postów

Napisano 12 stycznia 2012 - 18:41

No tak ale czytałem gdzieś że jak macbook nie ma thunderbolt to monitor apple thunderbolt odpada i pozostaje tylko ta starszawa wersja

#19 dziobolek

dziobolek
  • 336 postów

Napisano 16 stycznia 2012 - 21:40

Oto i rozwiązanie problemu rozdzielczości i dźwięku:

ATLONA HDMI/MINI DISPLAYPORT TO MINI DISPLAYPORT SCALER AND SWITCHER

...niestety tanie nie jest (ok. €170 z przesyłką - ebay), ale IMHO warto jeśli kogoś stać i chce się cieszyć pełną rozdzielczością na 27"
z każdego podłączonego poprzez ten skaler urządzenia.

Są również tańsze rozwiązania tego samego producenta, ale... jeśli ktoś zainteresowany, to niech studiuje specyfikację urządzeń :wink:

Pozdrówka!

#20 Gregrin

Gregrin
  • 19 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 13:39

Witam.

Znajomy (bardzo niedoświadczony użytkownik) ma iMac'a (już chyba paroletniego chyba z display port) i chce podłączyć pod niego właśnie x-box'a (nie będzie płakał o stratę jakości). Nie jestem zorientowany w mac'ach bo nie miałem z tym za dużej styczności ale doszukałem się ze ten kanex da rade wyświetlić x-box'a na na ekranie macka. W związku z tym mam pytanie. Gdzie znajomy ma sprawdzić jakiego ma macka żeby upewnić się ze będzie kompatybilny z tym kanexem ?? Rozumiem ze ten kanex jest specjalnym rodzajem przejściówki (bo z zewnątrz nie widać nic szczególnego :/) i zastosowanie zwykłej DP ->HDMI (np takiej http://allegro.pl/mi...2779801710.html) nie da porządnego efektu (ona służy do odtwarzania w odwrotna stronę czyli z macka na TV) ??

PS: Ten kanex to najtańsze rozwiązanie czy może od ostatnich postów pojawiło się coś nowego ??

#21 kuzma

kuzma
  • 141 postów
  • SkądGliwice/Wrocław

Napisano 08 grudnia 2012 - 13:55

Jest taki program, który wyświetla całe informacje o danym maku. Program darmowy (donacje) dostępny na stronie Mactracker - Get Info on any Mac pozdro

#22 Gregrin

Gregrin
  • 19 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 14:27

Wielkie dzieki :) Teraz potrzebuje tylko potwierdzenia ze zwykla przejsciowka mini DP->HDMI nie nadaje sie do wyswietlania obrazu z x-boxa na iMacu i szukam tego kanexa. Swoja droga w polsce znalazlem tylko jeden sklep Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex XD Konwerter HDMI do mini DisplayPort dla iMac 27 - Apple Cortland Authorised Reseller Premium Reseller iPad iPod iPhone MacBook iMac ale cena strasznie jak na moje oko wysoka... 400zl... Moze ktos wie gdzie mozna znalezc używkę czy cos tanszego ??

Amazon.com: Kanex iAdapt MDPHDMIV2 HDMI V2 - Mini DisplayPort to HDMI Adapter with Audio Support: Electronics to chyba nie to co??

#23 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 17:05

Amazon.com: Kanex iAdapt MDPHDMIV2 HDMI V2 - Mini DisplayPort to HDMI Adapter with Audio Support: Electronics to chyba nie to co??

Masz przecież w opisie
Converts video signal from Mini DisplayPort to HDMI format for use with HD monitors, projectors and HDTVS

#24 Gregrin

Gregrin
  • 19 postów

Napisano 08 grudnia 2012 - 18:44

Gdzie pisze ze działa to w dwie strony ??

#25 WojtekF

WojtekF
  • 771 postów

Napisano 09 grudnia 2012 - 02:13

Gdzie pisze ze działa to w dwie strony ??

from Mini DisplayPort to HDMI format
Nie wiem, gdzie widzisz dwie strony. Działa z MiniDP na HDMI.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych