Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 vs. Samsung Galaxy S2. Prosze o szczere odpowiedzi! Pilne!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 Electro01

Electro01
  • 6 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 00:21

Witam, Otoz mam strasznie duzy dylemat na temat posiadania telefonu. Aktualnie mam iPhone 4 w kolorze czerwony, jest sliczny, bardzo rzuca sie w oczy i jest niepowtarzalny. No i dostalem propozycje zeby za iPhone wziasc samsunga galaxy s 2 i 1300 zl ? Samsung jest nowy, a iPhone ta osoba wycenila na 3000 zl. Jest to zaufana osoba wiec nie jest to zaden przekret No i co zrobic, telefon mi glownie sluzy do przegladania internetu, dzwonienia, smsowania i sluchania muzyki. IPhone bardzo mi sie podoba, jest jak dla mnie idealny i nie ma zadnych wad, jedynie w galaxy s2 kusi mnie duzy ekran, jak dla mnie idzie to na plus i to ze dostane 1300 zl. No i pytanie do was, czy warto sie zamieniac ? Sluchawki to monster beatsy , jaki dzwiek na nich bylby na sgs2 ? Czy ogolnie warto sie tak zamieniac ? Jest taka mozliwosc ze wymienie teraz na sgs2 i w wakacje kupie iPada 2 wiec iOS znow bedzie w moich rekach no i oczywiscie jesli wyjdzie jakis sensowny iP 5 to tez go kupie, realistycznie patrzac to sgs2 bylby telefonem na okolo pol roku, tylko ze przez te pol roku nie chcial bym sie wk***iac ze mam beznadziejny telefon, co o tym sadzicie ? Prosze o sensowne odpowiedzi Pozdrawiam

#2 Ilicz666

Ilicz666
  • 375 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 stycznia 2012 - 00:29

Wymieniaj się jeśli rzeczywiście dostaniesz te 1300 dodatkowo.

#3 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 00:32

Jak z taka dopłata to śmiało, wymieniaj sie. Za te 1300 i tak kupisz iPhone 4 16GB i będziesz mial 2 telefony :P

http://myapple.pl/ja...alaxy-s-ii.html

#4 Electro01

Electro01
  • 6 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 00:48

A jesli nie kupie iPhone 4 tylko korzystajac z sgs2 , nadal sie oplaca ? Bo nie chce kupowac drugiego, tylko przez te pol roku zostac przy tym ktory wybiore. Sgs2 bialy mi sie z wygladu calkiem podoba, wiadomo, nie tak jak czerwony iphone ale jest i tak na dosyc wysokim poziomie. I czy mieliscie stycznosc z obydwoma telefonami ? Jak je do siebie porownujecie. Muzyka, wiadomo ze iPhone z iPodem wygrywa, wyswietlacz(duuzy) dla mnie wygrywa w sgs2 , wiadomo, piksele mozesz ujrzec ale bardzo duzo pracuje na telefonie wiec wiekszy jest dla mnie wygodniejszy a z reszta jak ?

#5 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:13

Jeśli oferta jest poważna to ja bym się nie zastanawiał. Czerwony iphone? nawet jesli to to tylko jest kolor. A za nowego sgs2 +1300zł można zrobić tak, że sprzedać sgs'a i mieć 1300+ wartość samsunga czyli razem około 3000zł. Jeśli jesteś przyzwyczajony do ekosystemu iOS to nic Ci go nie zastąpi, jesli jednak orientujesz sie w androidzie a potrzebujesz dużego wyświetlacza to z 3000 możesz zrobić wiele ciekawych rzeczy, ot na przykład galaxy note. Możesz też po prostu potraktować tą transakcję jako przypływ gotówki. Za te pieniądze kupisz znowu iphona 4 a w kieszeni zostanie Ci 1500zł. Interes życia.

#6 AdamDz

AdamDz
  • 376 postów
  • SkądEsbjerg Dania

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:30

Ja też popieram zamieniaj tym bardziej że SG II to obecnie na rynku najlepszy android, co prawda wolę iOS ale dodatkowa kasa piechotą nie chodzi, a jak Ci się nie spodoba to zamienisz to na iP 4s. to po prostu to dobry interes :)

---------- Wpis dodano o 01:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:23 ----------

Powiem jeszcze że android też jest super a SG II chodzi ładnie i płynnie i jest to super sprzęt, problem polega tylko na tym że miałeś już w ręku iPhona i często jest tak, że wszystko inne może być super, ale to nie to samo :)

#7 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:38

Witam,
Aktualnie mam iPhone 4 w kolorze czerwony, jest sliczny, bardzo rzuca sie w oczy i jest niepowtarzalny.
Pozdrawiam

Jak możesz napisać jak zdobyć czerwonego iPhone? U mnie w sklepie są tylko czarne i białe.

#8 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:59

iPhone 4 16GB CZERWONY RED!! iOS 5.0.1 OKAZJA!!!!! (2050031016) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To zapewne ten iPhone. Niepoważne, ha ja bym to uznał za żart:)
Jeśli ktoś wyda naprawdę 2800zl za ten telefon, to jest The Best

#9 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 11 stycznia 2012 - 01:59

Ja mam w domu SGS2 i nie podoba mi sie. Więc jesli dla Ciebie iP jest idealny to tez sie zawiedziesz. Ludzie, którzy robili nakładzie na Androida do sgs2 nie dorastają do piet tym od iOS pod względem ergonomii. Nic nie jest przejrzyste, wszystko jest porozrzucane gdzie popadnie, skonfigurowanie tego systemu to droga przez mękę. A ten ekran jest fajny tylko dopóki nie masz jednej ręki zajetej a druga chcesz obsługiwać telefon. Nie siegniesz kciukiem np do ikonki książki adresowej a pozniej do numeru w karcie kontaktu tak, zeby zadzwonić bez przedstawiania telefonu w dłoni. Więc odblokowanie, włączenie kontaktów, wybranie kontaktu i zadzwonienie wymaga albo 2 rak, albo przesuwanie ręki względem telefonu..

#10 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 02:05

W sgs2 jest to jeszcze w miare, bardzo przypomina iPhone, w ustawieniach można się odnaleźć, ale w np HTC z ta nakładka to dopiero tak jak mówisz, wszystko jest porozrzucane.

#11 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 11 stycznia 2012 - 02:19

iPhone 4 16GB CZERWONY RED!! iOS 5.0.1 OKAZJA!!!!! (2050031016) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

To chyba na pewno żart. Nowy iPhone 4S 16 GB w sklepie: 2699 PLN.
iPhone 4S: czarny lub biały od Apple - Apple Store (Polska)

Czy to jakaś limitowana wersja ten Czerwony kolor?

#12 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 02:27

Wydaje mi się ze ktoś gustowny zmienił sobie obudowę na Red i tak zostało:) Nie ma iPhone czerwonego, nawet limitowanego:) Chyba ze pozłacany.

#13 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 11 stycznia 2012 - 02:35

Myślałem, że już mnie coś ominęło. Stary telefon z wymienioną obudową, gorszy model i 0 100 PLN droższy. Podoba mi się optymizm sprzedawcy. Btw. Ciekawe ile była warta obudowa bo jak ten telefon się sprzeda to trzeba otwierać interes.

#14 Adam1307

Adam1307
  • 235 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 11 stycznia 2012 - 02:46

Dokładnie, ale nie powiem bo cena juz! jest wysoka, jak za taki telefon. Zwykła czwórka, bez gwarancji, i z chińska obudową hehe

#15 Electro01

Electro01
  • 6 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 08:42

....

---------- Wpis dodano o 08:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:34 ----------

[url=http://allegro.pl/iphone-4-16gb-czerwony-red-ios-5-0-1-okazja-i2050031016.html]iPhone 4 16GB CZERWONY RED!! iOS 5.0.1 OKAZJA!!!!! (2050031016) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

Ja mam identycznego tylko ze jeszcze z czerwona ladowarka, sluchawkami i dalem za niego w stanach pol roku temu 3700 wiec jak mialbym mozliwosc kupienia za 2800 to bym byl szczesliwy. I gwarancje jakos nadal mam bo dwa miesiace temu wymieniali mi pare rzeczy bo przestaly dzialac wiec nie gadajcie glupot ze obudowa jest chinska i nie ma gwarncji, bo gdyby obudowa byl chinska to nie przyjeli by mi na gwarancje ...

---------- Wpis dodano o 08:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:39 ----------

Poza tym ja prosilem o doradzenie czy wymienic sie iP 4 za sgs2 z doplata 1300 zl a nie wasze madrosci na temat jakiegos gowna z allegro. Takze jezeli ktos jeszcze mial stycznosc z tymi dwoma telefonami prosze o wyrazenie opini

#16 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 11 stycznia 2012 - 08:51

Nie ma czerwonych iPhoneów montowanych tak fabrycznie.
Jak się takiego robi? Otóż i rozwiązanie ;)

iPhone Repair - iPhone 4 White Conversion - iPhone Screen Replacement - iPhone 4 Red Color Swap - iFixDirect

#17 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 11 stycznia 2012 - 08:52

Temat Galaxy vs. iPhone pojawia się w 63,5% wątków dotyczących iPhone. Więc skorzystaj z wyszukiwarki. Zamień swój telefon na Galaxy (co skróci czas życia tego wątku o naprawianym iPhone z nieoryginalną obudową).

#18 Electro01

Electro01
  • 6 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 08:59

CIACH - proszę zważyć na język wypowiedzi. To jest forum a nie Twój prywatny folwark, zważ na język. Rejestrując się na forum zgodziłeś się akceptować jego regulamin, a zatem:
1. nie obrażaj innych uczestników,
2. inajpierw szukaj wątków w których jest odpowiedż na Twój problem, a jak ich nie znajdziesz zakładaj wątek, uwaga odnośnie tego abyś poszukał jest na miejscu skoro użytkownicy wiedzą że Twój problem był omawiany.
Proszę o stosowanie się do postanowień regulaminu, bo przygoda na forum może się dla Ciebie skończyć szybciej niż się zaczęła.

#19 reader

reader
  • 1 119 postów
  • Skąddokąd?

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:10

Postaram się jeszcze być miły: gdybyś szukał to byś znalazł - pierwszy z brzegu:

http://myapple.pl/ja...alaxy-s-ii.html

i wiele podobnych.

#20 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:10

Electro.. chcesz pomocy? Odpowiedzi? To bądź grzeczny. Ledwie czwarty post a już obrażasz użytkowników...

#21 Electro01

Electro01
  • 6 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:23

No dobra, przepraszam wszystkich. Ale naprawde potrzebowalem pomocy, a na innych forach nic nie znalazlem, jedni mowili ze iP 4 lepszy od sgs2 drudzy pisali ze sgs2 lepszy niz iP 4S Ale wlasnie trzymam w rekach sgs2 takze troche sie pobawie i podejme decyzje

#22 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:33

Myślę, że to dobra decyzja - iP4 już znasz - poznaj na ile możesz sgs2 i zdecyduj. Ja osobiście wybrałbym jednak iP4. Bawiłem się SGSem i "to nie moja bajka" ;) Ale o gustach się nie dyskutuje ;)

#23 Cadnin

Cadnin
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 stycznia 2012 - 09:39

również bawiłem się przez chwile sgs'em i nie przekonał mnie do siebie. Ale jeśli rzeczywiście ktoś Ci daje tyle kasy za obecnego iPka to wymieniaj - potem i tak możesz wrócić do iOS'a i mieć trochę grosza w kieszeni :)

#24 Robert Rodziewicz

Robert Rodziewicz
  • 250 postów
  • SkądCork, Ireland

Napisano 11 stycznia 2012 - 10:37

Ja z tym postem mam jeden problem. 1. Oryginalność CZERWONEGO iPhone 4. Czy ja dobrze zrozumiałem, że ten telefon został zakupiony już w kolorze czerwonym? Jeżeli tak to czy możesz podać gdzie bo chętnie bym kupił czerwonego 4S 64GB. Btw. Dlaczego email kontaktowy w tej aukcji jest taki sam jak nick Electro01@....

#25 Electro01

Electro01
  • 6 postów

Napisano 11 stycznia 2012 - 10:52

Kupilem go w chicago, w galerii byl sklep z Urzadzeniami apple. Ten byl rowniez zapakowany, 4S miesiac temu rowniez tam kupilem ale na miejscu strony internetowej nie znam a sklep nazywal sie iShop

---------- Wpis dodano o 10:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:48 ----------

Telefon wystawilem zeby zobaczyc zainteresowanie bo jak kolega mi to zaproponowal to nie chcialo mi sie wierzyc ze jest dla niego wart 3000zl

---------- Wpis dodano o 10:52 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:50 ----------

Dobrze, po probach bawienia sie sgs2 zostaje jednak przy iP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych