Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie mam opcji hotspot w play

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 09 January 2012 - 23:38

Przeszukalem wszystko, tematy na forum tez i jakos nie znalazlem odpowiedzi, a robilem wszystkie te "sztuczki" aktualnie mam numer play, wczesniej mialem w orange i wszystko dzialalo. Dodam, ze mam przerobiony soft, aby nie podnosil bb, bb 04.10.01 soft 5.0.1, uzywam gevey ultra oryginal (jakby co xd) Internet i mms dzialaja, tak samo facetime imessage, ale w opcjach nie mam modem internetowy, jest tylko do internetu i mms...dodam, ze na karcie t-mobile.de macierzystej z iphone opcja modemu jest dostepna od razu po wlozeniu karty, tak samo w orange, a tutaj w play probowalem wyzerowania ustawien itd. i nic nie ma modemu internetowego, zeby wpisac, nawet bylem w salonie play zapytac to dziewczyna z salonu zrobila oczy xd Ktos rozwiazal u siebie podobny problem? Od razu zapytam, dlaczego nadal zamiast napisu play jest POL, na ios5 mialo byc juz play a u mnie nie ma...Tak samo jak wejde w zakladke telefon to moj numer jest nieznany i nie moge, bo wywala nie mozna bylo zachowac numeru...ale to juz bardziej kosmetyczne rzeczy. Jedynie ten nieszczesny hotspot, ktorego w ostatnim czasie uzywam dosc czesto...a tu nie moge go wlaczyc ^^

#2 Mis24

Mis24
  • 66 posts
  • SkądZagłębie

Posted 09 January 2012 - 23:43

wjedź w ustawienia -> ogólne -> sieć -> sieć komórkowa danych i zjedź na sam dół i w "Modem internetowy" wpisz apn "internet" i użytkownik "internet" Też tego nie miałem po przesiadce z orange, ale wystarczyło uzupełnić i już z powrotem pojawił się w opcjach :) Mnie piszę PLAY ;)

#3 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 09 January 2012 - 23:46

wlasnie w tym problem, ze po zjechaniu na dol ja nie mam wcale czegos takiego jak modem internetowy xd i w tym jest problem, bo nie wiem dlaczego nie mam xd

#4 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 10 January 2012 - 09:48

wystarczy wpisać APN: internet pola użytkownik i hasło mam puste i też działa bez problemu

#5 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 10 January 2012 - 10:12

wystarczy wpisać APN: internet
pola użytkownik i hasło mam puste i też działa bez problemu

nie rozumiem po co piszesz...przeciez napisalem, ze u mnie jest tylko dane sieci komorkowej i mms, a nie ma modem internetowy...

#6 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 10 January 2012 - 10:15

piszę na wszelki wypadek, jakby ci się pojawiło żebyś wiedział że nie trzeba wpisywać usera ;)

#7 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 10 January 2012 - 12:29

nie rozumiem po co piszesz...przeciez napisalem, ze u mnie jest tylko dane sieci komorkowej i mms, a nie ma modem internetowy...

Ustawienia -> Ogólne -> Wyzeruj -> Wyzeruj ustawienia sieciowe

#8 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 10 January 2012 - 14:00

No wlasnie probowalem tego juz pare razy, ale bez skutku. Mysle, ze to wina gevey, ale dziwne, bo na orange dzialalo. Chyba pozostaje mi mywi z cydii, ale nie wiem jak to sie sprawdza xd

#9 slubowskimateusz

slubowskimateusz
  • 54 posts

Posted 07 May 2012 - 20:39

Podbijam, bo mi tez nie działa ,a mam sim w ORANGE i używam gevey. Czekam na jakąś podpowiedź

#10 pkl

pkl
  • 1 posts

Posted 04 April 2013 - 22:21

Rozwiązanie

Podbijam, bo mi tez nie działa ,a mam sim w ORANGE i używam gevey. Czekam na jakąś podpowiedź

Temat stary ale może jeszcze ktoś się z nim boryka. Rozwiązanie:

Problemem jest aplikacja którą ja na pewno miałem na swoim iPhone - Onavo (służy ona do dokładnego sprawdzania pobranych/wysłanych danych int. oraz śledzenia które aplikacje najwięcej łączą się z siecią).

Jeśli miałeś tą aplikację i nawet ją odinstalowałeś, to nadal w iPhone jest zainstalowany jej profil - należy go usunąć aby móc korzystać z hotspot.

Usunięcie profilu Onavo:
Ogólne - Sieć komórkowa - Profil - Onavo (czerwony przycisk Odinstaluj/Usuń).

U mnie to pomogło.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users