Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Różne modele iPod Touch 4G?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 maslomargaryn

maslomargaryn
  • 25 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 January 2012 - 20:25

Witam, Na tylniej obudowie w Touch'ach 4G widnieje zawsze model a1367. W ustawieniach mam natomiast model: MC540FD. Wiem, że jeśli chodzi o ten model w ustawieniach to jest ich więcej i z tego co już się orientowałem nie uzależnione jest to tylko od pojemności urządzenia. Nie mogłem jednak znaleźć większych info bo teoretycznie te Touche 4G z września 2010 a te z końca 2011 (seria zarówno biała jak i czarna) nie różnią się ale czy na pewno? Dodam też, że niespełna rok używałem Toucha 4G z innym numerem MC (już nie pamiętam jaki niestety) bo oddałem go niedawno na gwarancję i wymienili mi właśnie na nowy/refabrykowany model jak wyżej. Zauważyłem niestety, że mój obecny egzemplarz, na który mi go wymienili gra ciszej niż tamten.. Zacząłem się zastanawiać czy jest jakaś różnica i czy w ogole są modele z USA i Europy? Kiedyś już była taka opcja pamiętam, że starsze iPody z USA grały głośniej. Chaotycznie ale mam nadzieję, że połapiecie o co mi chodzi :) Pozdrowienia M

#2 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 12 January 2012 - 16:52

Matko kochana, bujdy, jakich mało... Myślicie, że Apple robi specjanie na złość Europejczykom, że Amerykanom daje głośniejsze iPod'y, a Nam nie? Pomyślcie logicznie. iPod'y mają różne numery modeli, jest to zapewne zależne od serii, pojemności, daty prodkcji albo od tego, iż Apple się tak chciało.

#3 zakino

zakino

• 10510 posts

Posted 12 January 2012 - 18:06

"iPody w USA graja głosniej tylko dlatego,ze UE ma jakies wymogi.. " -szczerze? nie mam pojecia ale na forum 100 tys takich teksótw sie przewijało roznica jest taka,że ipki z usa drukuja zielone jak ładnie bd sie zwracał do nich a te z europy nie chca :D

#4 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2022 posts
  • SkądKraków

Posted 12 January 2012 - 18:43

Matko kochana, bujdy, jakich mało... Myślicie, że Apple robi specjanie na złość Europejczykom, że Amerykanom daje głośniejsze iPod'y, a Nam nie? Pomyślcie logicznie.
iPod'y mają różne numery modeli, jest to zapewne zależne od serii, pojemności, daty prodkcji albo od tego, iż Apple się tak chciało.

Bujdy to Ty opowiadasz. Oczywiście, że amerykańskie wersje mają inne parametry maksymalnej głośności niż modele przeznaczone na rynek UE. Oczywiście wszystko dzięki regulacjom narzucanym przez Bruksele.

#5 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 January 2012 - 19:42

Michał Kubowicz - bujda jest taka, że to sprzętowo rozwiązali. jaki byłby sens tego? zwiększanie sobie kosztów produkcji? przecież to softwarowo załatwili jeśli już.

#6 MYCA_PL

MYCA_PL
  • 64 posts

Posted 12 January 2012 - 19:52

Software'owo? A pobierasz iOS w wersji dla Europy? :P

#7 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 January 2012 - 19:58

MYCA_PL - rozumiem, że to pytanie to miała być kpina, ale nie wyszło. tak, pobierasz iOS w wersji dla Europy.
chyba, że nagle softwarowo można nagle zmienić hardware?
http://www.dslrbot.c...it-cap-removal/
albo masz jakiś inny pomysł dlaczego plik RegionalVolumeLimits.plist nie ma wpływu na urządzenia spoza tych regionów?
Czyżby jednak coś było w sofcie zmienione dla nich?

#8 Michał Kubowicz

Michał Kubowicz

MyApple Team

• 2022 posts
  • SkądKraków

Posted 12 January 2012 - 23:57

Wiem, że to kwestia software, ale te przeznaczone na rynek US mają inne oznaczenia niz na rynek EU.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users