Przypadkowo skasowałem kontakty na iphonie - potrzebuje pilnej POMOCY!
Napisano 09 stycznia 2012 - 16:41
Napisano 09 stycznia 2012 - 17:04
Napisano 10 stycznia 2012 - 09:38
Napisano 10 stycznia 2012 - 09:51
Napisano 06 lutego 2012 - 19:40
Napisano 06 lutego 2012 - 21:23
Napisano 07 lutego 2012 - 16:02
Napisano 07 lutego 2012 - 16:22
Napisano 07 lutego 2012 - 16:33
Napisano 07 lutego 2012 - 20:08
---------- Wpis dodano o 20:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:02 ----------
Więc jeśli wszystko jest przechowywane na moim komputerze, to w jaki sposób mogę to odzyskać. Proszę o instrukcję dla debila, bo tak w tej kwestii się czuję.
Napisano 07 lutego 2012 - 20:29
*Włącz komputer
*Podłącz telefon kabelkiem
*Jeżeli iTunes się sam nie włączy, uruchom go
*W iTunes po lewej stronie masz panel w którym pojawi się ikonka twojego telefonu wraz z nadaną mu nazwą- kliknij RAZ na ikonkę
*Następnie w centralnej części okna programu iTunes przechodzisz do zakładki Informacje
*Zaznaczasz kwadracik po lewej stronie napisu Synchronizuj kontakty z a po prawej stronie tego napisu z rozwijanego menu wybierasz Windows Contacts
*Ostatnia potrzebna czynność to prawej dolnej części programu iTunes klikasz Synchronizuj

Zrobione.
Dość jasno? Czy jeszcze prościej opisać?
Napisano 08 lutego 2012 - 01:31
Zsynchronizowałam wszystko z Windows, a problem polega na tym, że nie wiedząc o utraconych kontaktach, kiedy podłączałam drugiego iPhona po raz pierwszy, wybrałam opcję "jako nowy". I teraz nie wiem jak zrobić powtórny backup, czy jak to się tam nazywa.. Co do Waszych opinii, to zdaję sobie sprawę, że macie rację. Po prostu myslałam, że to wszystko jest prostsze w obsłudze...
---------- Wpis dodano o 20:08 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:02 ----------
Więc jeśli wszystko jest przechowywane na moim komputerze, to w jaki sposób mogę to odzyskać. Proszę o instrukcję dla debila, bo tak w tej kwestii się czuję.
Przecież napisałem jak debilowi co masz zrobić!!! Jeśli podłączyłaś INNY/NOWY telefon i wybrałaś konfiguracje jako nowy, backupy starego telefonu pozostały w komputerze. Wystarczy podłączyć do iTunes, kliknać prawym klawiszem na telefon, wybrać 'odtwarzanie backupu' i wybrać z listy backup starego telefonu.
---------- Wpis dodano o 01:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:29 ----------
Instrukcja dla debila
:
*Włącz komputer
*Podłącz telefon kabelkiem
*Jeżeli iTunes się sam nie włączy, uruchom go
*W iTunes po lewej stronie masz panel w którym pojawi się ikonka twojego telefonu wraz z nadaną mu nazwą- kliknij RAZ na ikonkę
*Następnie w centralnej części okna programu iTunes przechodzisz do zakładki Informacje
*Zaznaczasz kwadracik po lewej stronie napisu Synchronizuj kontakty z a po prawej stronie tego napisu z rozwijanego menu wybierasz Windows Contacts
*Ostatnia potrzebna czynność to prawej dolnej części programu iTunes klikasz Synchronizuj
Zrobione.
Dość jasno? Czy jeszcze prościej opisać?
Jasno... Tyle, że ona nigdzie nie pisała, że poprzedni telefon był synchronizowany z Kontaktami Windows.
Napisano 08 lutego 2012 - 12:48
Napisano 08 lutego 2012 - 12:54
Napisano 08 lutego 2012 - 16:13
Napisano 08 lutego 2012 - 16:20
Do Dyndasa. Zrobiłam tak, jak poleciłeś i okazało się, że w kopii zapasowej jest tylko ostatnia archiwizacja. Nie mogę wybrać tej z tamtego iPhona, bo tu jej nie wyświetla. Jest tylko ostatnia, nie ma nawet żadnej z wczoraj, czy przedwczoraj, brak listy z wyborem:-(
Może po prostu stary telefon NIGDY nie był synchronizowany z iTunes... Brak backupu oznacza, że odzyskanie kontaktów jest niewykonalne. Radze przeczytać instrukcje obsługi i skonfigurować telefon do synchronizowania kontaktów z jedną z dostępnych i najbardziej odpowiednich dla Ciebie możliwości.
Napisano 08 lutego 2012 - 16:27
Napisano 08 lutego 2012 - 19:24
synchronizacja z gmail jest bardzo pewna poniewaz nigdy Ci nie przepadnie oraz mozesz je edytowac na komputerze, mozesz je otworzyc w kazdym miejscu na swiecie poniewaz sa na serwerze gmail a nie na twoim komputerze, poza tym mozesz zrobic synchronizacje z iCloud i bedzie jeszcze lepiej moim zdaniem
Witam
Słuchajcie a czy ktoś sie zastanawiał nad poufnoscią informacji które tam umieszczacie? co oni gwarantują jakie zabezpieczenie?
A jak z tym programem czy jest jakiś do zgrania kontaktów do pliku?
Pozdrawiam
Napisano 08 lutego 2012 - 21:41
Witam
Słuchajcie a czy ktoś sie zastanawiał nad poufnoscią informacji które tam umieszczacie? co oni gwarantują jakie zabezpieczenie?
Pozdrawiam
Czy tak cieżko to znaleźć?
Polityka prywatności – Podstawowe zasady
Napisano 10 lutego 2012 - 00:24
Gmail=>Poczta=>Kontakty=>Więcej=>Eksportuj i dalej czytać i zapisywaćWitam
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych